Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Всеки ден убийства, Борисов, какво става?





Първи подробности за покушението срещу Видрата! „Гръмнаха ме“, проплакал бизнесменът

Простреляният Юлиян Мирчев-Видрата е бивш собственик на заложна къща във Велико Търново. Екшънът се разиграл около 23:00 часа във вторник пред жилищен блок на ул. „Бузлуджа“ 24 в старата столица, разказва ЗОРА.

В злополучната вечер Видрата бил на гости на баджанака си Илиян Хаджитолев-Лорито. На излизане от дома му, стрелците, които са се спотайвали в тъмното в района на старата болница, открили огън. Видрата бил прострелян, като три куршума се забили в краката му. Пострадалият бил откаран в областната болница с три огнестрелни рани и настанен в хирургичното отделение. Още същата нощ е бил опериран.

„Раните са обработени, пациентът е в стабилно състояние. В момента му се правят изследвания. Ще бъде подложен на ядрено-магнитен резонанс. Дали ще се наложи някаква специална терапия, ще се прецени от резултатите от скенера“, коментира пред „Труд“ шефът на хирургичното отделение д-р Николен Стойнов, който лично е извършил манипулациите. Пред болничната стая на Видрата е била поставена охрана от негови гардове и от полицията.

Криминалисти от Велико Търново работят по разкриването на извършителите. Според разследващи, стрелбата е била за сплашване. Предполага се обаче, че куршумите са били за Лорито, но в тъмното извършителите са простреляли погрешка Видрата.

Юлиян Мирчев бе собственик на заложна къща „Марибу“ в близост до Интерхотела във Велико Търново, а съдружник му бе Иван Прокопиев, по-известен като Изгорелия. Преди около 2 години обаче фалирали и заложната къща преустановила дейност.

Напоследък Мирчев живеел във великотърновското село Самоводене. Според една от версиите, в злополучната вечер Видрата бил сам в дома на Лорито. Неочаквано на вратата се позвънило. Когато Мирчев отворил, срещу него се изправил непознат мъж, който стрелял и след секунди избягал.

Потърпевшият позвънил на баджанака си по телефона и казал: „Гръмнаха ме! Звъни на телефон 112“.







Може да харесате

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...