Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Ген.Шивиков свиква „офицери и парашутисти“ срещу властта… Сбор – край Войводиново на 11-ти…





Ген. Димитър Шивиков призова за протест всички парашутисти и командоси във Войводиново.
Бившият командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков призова колегите си да отидат на 11 януари от 18 часа в пловдивското село Войводиново със знамена и сини барети.
„До всички парашутисти елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му.
Да кажем не на циганския произвол.
С българските знамена и синята барета“, написа в социалната мрежа Фейсбук ген. Шивиков, това е оригиналният правопис.
Повод за протеста е побоят от роми над командос от Българската армия.
В поста му веднага се появиха коментари: „Оръжие нямате ли? Стига с тия знамена!!! Докажете, че сте мъже-военни“. Някои питаха каква да е подкрепата към командоса, който бе пребит от цигани в пловдивското село Войводиново след като направил забележка на двама младежи да не създават опасност на пътя.
„И така няма българин, който да не е възмутен от бездействието на репресивните органи спрямо циганския произвол. Ще се съберете и ще развеете знамената? По този начин само ще демонстрирате безпомощността на българското общество пред престъпността.
Най-много и вас да ви набият и да станете за резил“.
В отговор друг потребител коментира, че е достатъчно да се съберат, пък ще се види. „Ти , какво искаш, бригадата да направи тактическо занятие във Войводино ли? И на мен така ми се иска , но е достатъчно да са там. Нали сам разбираш , че няма кой да каже: на оръжие“, пише в коментарите. Припомняме, пребитият от роми командос е служител на 68-ма бригада Специални сили и има три задгранични мисии. Той е баща на две деца.
Какво ще се случи на 11.01. в 18:00 часа все още няма как да знаем, но трябва да се отбележи факта, че ген. Шивиков е един от най – почитаните генерали от българската армия и неговите войници и командоси ще го следват до край.
В селото се очаква да се съберат както настоящи, така и бивши бойци от специалните сили, а от вчера властта буквално е изселила незаконната ромска махала в селото и дори се кани да събори всичко още преди петък, за да се успокои обществото, което за пореден път показва, че в България докато някой не бъде буквално жертва на ромските изтъпления и не се вдигне медиен шум по темата, властта нехае и не се интересува какво и как прави електората и. Електорат който гласува на избори за който му платят.







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...