Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЛОГ

АКТИВНАТА ГЛУПОСТ НА ОНУЙ И ЛАКЕИТЕ МУ





Верният паж на Борисов – Томиславчо, днес успя да разубеди и малкото, които го мислеха за все пак мислещ в отбора на ГЕРБ. Отговаряйки на бележката на Президента, който цитира Гьоте, че няма нищо по-страшно от активната глупост, Томиславчо направи тотален гаф. Отговори, че ако двама спорят, то виновен е по-умният. Следователно призна ноторният /обществено известен/ факт, че Онуй е тъп като пън.. Определено в ГЕРБ нещо са се разпуснали. Не си сдържат нервите, а конструктивната критика силно ги напряга!

Всъщност Президентът смело заяви това, което всеки с КИ над 80 вече е забелязал: Царят Онуй е не само гол, но и глупав. Няма как да се обясни по друг начин тоталната липса на разум, логика и дори елементарно познаване на Конституцията. Дори вече разпознавам кой е член на ГЕРБ по това, че и представа си няма какво пише там.

Активната глупост е страшна, особено сега, когато всички сме несигурни за бъдещето си. И страхът от мизерията е по-силен от страха от заразата. На фона на хилядите вече безработни и отчаяни, мерките на правителството явно включиха кредитиране с милиони на фирма за събиране на лоши кредити. Дори някой да си е правил илюзии, вече се стопиха като сапонени мехури. Видяхме грижата за хората, или по-скоро за НАШИТЕ ХОРА.
Президентът според мен е редно да наложи вето върху някои от недомислените текстове, приети вчера. Ако бяха отделили половината от времето, което загубиха да обсъждат заплатите си, за мерките за гладните и бедните, можеха да получат по-добър резултат. Бизнесът явно ще оцелее само там, където са поклонниците и членовете на ГЕРБ. Останалите ще трябва да се молят за хляб и работа. След 1990 и 1997 г., сега това е третото голямо преразпределение на капитали. Така че да се съсредоточат само в управляващата шайка и обръчите й от фирми.
Но понеже са активно глупави и тотално некадърни, дори и незрящите вече виждат как крадат и се готвят да „усвояват“ всички активи!
И….Томиславчо. Не се напрягай с Гьоте, няма да го разбереш. Започни например с „Капиталът“. Със Емил Зола. С Чарлз Дикенс. Да видиш и други гледни точки. Прочети „Бесове“ и „Идиот“ на Достоевски. Току-виж, след много четене ще се научиш кога да си затваряш устата!
Елена Гунчева







Може да харесате

БАНКЕРЪ

Бари Щернлихт: Скоро започват масови фалити на банки в САЩ заради имотите. По една – две на седмица! Главният изпълнителен директор на базирания в...

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...