Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

Нелегалните мигранти пренасят в Америка морбили, туберкулоза и проказа





Банди нелегални имигранти разпространяват наркотици и обират магазини

Миграционната криза на южната граница на Съединените щати, по време на която стотици хиляди нелегални мигранти влизат в САЩ всеки месец, присъединявайки се към армията от бездомни и безработни, доведе също и до епидемиологична криза в страната.

Приютите за мигранти се превърнаха в развъдник на инфекциозни болести. САЩ са на ръба на „голяма епидемия от морбили“, като броят на случаите през първите два месеца на 2024 г. почти надвишава заболяванията през цялата минала година, съобщава Daily Mail .

В Съединените щати са докладвани общо 45 случая на морбили в 17 щата през първите два месеца на 2024 г., близо до цифрата 58 случая, съобщени през цялата 2023 г., според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) . Америка официално победи тази болест през 2000 г. Но сега морбили се завърна, като огнища възникват в райони, където живеят нелегални имигранти.

През април 2023 г. комисарят по здравеопазването на град Ню Йорк Ашвин Васан призова служителите и лекарите да бъдат особено внимателни, когато лекуват или тестват мигранти. Той отбеляза, че 50 процента от мигрантите, които се насочват към градските приюти, не са имали никакви ваксинации, особено срещу детски паралич.

Д-р Марк Сийгъл, медицински директор на Нюйоркския университет, също предупреди, че мигрантите могат да пренесат болести през южната граница в Съединените щати, включително резистентна към лекарства туберкулоза.

„Последните случаи на полиомиелит и проказа почти сигурно са внос в Съединените щати“, каза д-р Джей Бхатачаря, лекар и учен от Станфордския университет.

През последните две години вирусът на полиомиелит беше открит във водоснабдяването на пет окръга на Ню Йорк.

Пренаселените приюти с мигранти от страни от третия свят се превърнаха в развъдник на опасни инфекции, тъй като никой от тях не се проверява на границата за заразни болести. Някои бяха докарани със самолет , други откарани с автобуси в американските градове от сенчести мрежи от НПО, контролирани от демократите.

Миналата година Ню Йорк регистрира десетгодишен връх на заболеваемостта от туберкулоза. Потвърдени са около 500 случая на открита туберкулоза, което е с 20 процента повече от 2022 г.

Основната причина за избухването на туберкулозата е пристигането на 100 хиляди нелегални мигранти, които са депортирани в града от Тексас.

Има съобщения за огнища на малария в Мериленд, Тексас и Флорида, като по-голямата част от случаите са сред имигранти.

Има съобщения за епидемии от проказа във Флорида, Тексас, Калифорния и Луизиана .

В началото на годината в Сан Франциско беше регистрирано и огнище на шигелоза, която причинява дизентерия и треска и се предава чрез фекално замърсяване. Това заболяване е често срещано в Африка, а сега и в Калифорния. Това не е изненадващо, тъй като улиците на Сан Франциско са задръстени с бездомни хора и мигранти и има хиляди импровизирани тоалетни, разпръснати из целия град.

Появи се дори „карта на фекалиите“ (the feces map), която отбелязваше всички точки по улиците на Сан Франциско, където са намерени човешки екскременти. Практически целият град е покрит с „кафявите точки“.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията всяка година в Съединените щати се съобщава за около 450 000 случая на шигела.

В Калифорния заедно с нелегалните имигранти, дойде и бубонната чума.

Отваряйки южната граница и пускайки милиони нелегални мигранти в страната, демократите знаеха много добре до какво ще доведе това, тъй като още по време на президентството на Барак Обама те знаеха за пряката връзка между появата на победени преди това инфекции в страната и притока на нелегални имигранти.

През февруари 2011 г. републиканският представител на Камарата на представителите на Тексас Лео Бърман каза , че „нелегалните имигранти носят със себе си туберкулоза, малария, полиомиелит, проказа и дори чума“, на практика всички болести, които вече са се разпространили в Съединените щати по време на президентството на Байдън.

Лео Берман каза пред Конгреса, че през 2009 г. от 1501 случая на туберкулоза, докладвани в Тексас, 798 са били при нелегални имигранти, а останалите са били заразени от тях.

Имаше 26 нови случая на проказа, съобщени в Тексас през 2010 г. През цялата тази година, 38% от случаите са при нелегални имигранти; останалите случаи включват легални мигранти и мигранти, получили американско гражданство.

Между 2000 г. и 2009 г. в Тексас са регистрирани 970 случая на малария.

Подобна статистика се появи и за други щати в страната.

При внимателен анализ можете да видите, че по време на дългото президентство на Обама, разпространението на всички тези опасни инфекции е било много по-голямо от сега, тъй като през годините на мандата на Доналд Тръмп в Белия дом доста сериозно се води борба с нелегалните мигранти и свързаните с тях инфекции и „вносът“ на опасни инфекции беше в повечето случаи спрян.

По време на президентството на Байдън нелегалните имигранти, които се стичат през южната граница, отново повишават статистиката на заболяванията, които в съвременния свят са характерни предимно за страните от третия свят.

Известният американски специалист по инфекциозни болести, професорът от Нюйоркския университет Марк Сийгъл, в статията си в USA Today , пише , че мигрантите, легални и нелегални, „имат всички видове заболявания, като туберкулоза, краста, COVID, хепатит А и В, гонорея , сифилис, епидемичен паротит, варицела, треска дзенга и др.“

„Рисковете за здравето се простират навсякъде, където се изпращат мигранти, включително тук, в Ню Йорк. Рехавата граница създава не само криза в националната сигурност, но и извънредна ситуация за общественото здраве“, посочва известният лекар.

„Епидемиологичната ситуация в Съединените щати се усложнява допълнително от факта, че служителите на Министерството на вътрешната сигурност наистина не знаят къде живеят повече от 7,5 милиона мигранти, пристигнали [в страната] след като Байдън встъпи в длъжност…

Изисква се то законните имигранти да получат ваксинации срещу много болести, но Министерството на вътрешната сигурност призна, че няма данни за ваксинации за милионите хора, влезли в САЩ, откакто администрацията на Байдън облекчи граничния контрол след встъпването си в длъжност през януари 2021 г.

Много хора с несигурен имиграционен статут нямат здравни осигуровки и се опитват да стоят далеч от социалните медии, което означава, че дори ако САЩ стартират някаква програма за ваксиниране, те няма как да научат за това“,

– разказва Джеймс Варни от неправителствената организация Real Clear Wire .

Отстъпчивостта на администрацията на Байдън към притока на нелегални мигранти доведе, както писахме , до рекордна контрабанда на опасния наркотик фентанил. Фентанил се произвежда в Мексико от картела Sinaloa в Кулиакан и картела Jalisco New Generation в Гуадалахара.

„Фентанилът, произведен от картели в Мексико, се превърна в чума и оръжие за масово унищожение в Америка на фона на настоящата гранична криза“, пише The New York Post . Плътно опаковани брикети с фентанил, скрити в пикапи и 18-колесни камиони, се транспортират по магистралите от границата с Мексико до района на Великите езера, преди да се насочат на изток към Чикаго и Ню Йорк.

Тексаските власти успяват да прихванат част от наркотиците. „От 2021 г. повече от 422 милиона смъртоносни дози фентанил са били конфискувани в Тексас. „Повече от достатъчно, за да убием всички американци “, написа в социалните мрежи губернаторът на Тексас Грег Абът. „ Също така направихме 394 200 задържания на нелегални имигранти и 31 300 криминални ареста. Всичко това, защото Байдън не си върши работата.“

Неотдавнашен доклад на Pew Research Center за границата между САЩ и Мексико съобщава , че 57% от американците казват, че големият брой мигранти, които искат да влязат в страната, води до увеличаване на престъпността.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Властите в западното предградие на Филаделфия, град Уест Уайтланд, съобщават за сблъсъци с организирани банди крадци, съставени от нелегални имигранти, преминаващи границата. Местната полиция е идентифицирала най-малко три мигрантски банди, отговорни за кражбата на стоки на стойност хиляди долари, съобщава радиотелевизионната компания WPVI-TV.

„Те се възползват от факта, че идват в Съединените щати и извършват тези престъпления, а също така имат възможността в определена степен просто да изчезнат“, разказа детектив Скот Пезик от полицейското управление на Уест Уайтланд пред телерадиостанцията.

„През последния месец се появиха така наречените южноамерикански грабитебски групи“, добави Пезик.

Чикаго и неговите предградия са засегнати от вълни от кражби, често извършвани от организирани банди мигранти.

През януари служители в западното предградие Оук Брук отбелязаха увеличение на кражбите в много търговски обекти от имигранти без документи, които са били проследени в приютите за мигранти в Чикаго.

Други райони на района на Чикаго също съобщават за банди нелегални имигранти, участващи в престъпна дейност.

Съседният Лейк Каунти, Илинойс, северно от Чикаго, заяви , че банда мигранти е заподозряна в организиране на група за грабежи, насочени към бизнеса.

Банда мигранти от Чили е арестувана за грабеж на магазин Macy’s в окръг Оукланд, съобщиха властите в Мичиган.

Двама чилийски нелегални имигранти бяха арестувани в Гълф Шорс, Алабама, обвинени в грабеж на магазин за бижута.

Американците в социалните мрежи се изпълват с гняв и омраза, четейки съобщенията, че полицията на мегаполисите предпочита да не се намесва в случващото се. От това се възползват крадци сред нелегалните имигранти, които извършват добре организирани нападения в супермаркети и маркови магазини на групи от по няколко десетки души.

Епидемии, наркотици, експлозивен растеж на престъпността – демократите си затварят очите за всичко това, за да привлекат милиони мигранти в страната, които ще бъдат готови да гласуват за тях на поредните президентски избори.

На фона на такъв напълно съзнателен курс към унищожаване на собствения народ, добре познатата концепция за американската изключителност придобива наистина зловещ смисъл.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

ПАРИ

Има много митове за енергетиката и икономиката. Анализът категорично показва, че преходът към нова зелена икономика не напредва толкова добре, колкото се очакваше. Стратезите...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget