Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

„Провалът на САЩ в Украйна подхрани престижа и световното влияние на Русия“. Европа се самоунищожава





Макгрегър: „Провалът на САЩ в Украйна подхрани престижа и световното влияние на Русия“. Европа се самоунищожава, защото…

„Очевидно икономиката на САЩ в момента има много малък производствен сектор, но ако погледнете какво всъщност произвеждаме в тази страна, по-голямата част от този сектор е зает с военно оборудване. Американските военни индустрии сега представляват значителна част от брутния национален продукт или БВП на САЩ. Това е нещо, което и Блинкен и президентът Байдън отбелязват.

Колкото повече поддържаме ненужно (военно) присъствие по света, толкова по-вероятно е да се привлече грешно внимание, което виждаме в момента в Сирия и Ирак. Това не са военни мисии така че какво правим там? САЩ са магнит за атака и се чудим дали това не би ни въвлякло в нещо по-голямо, което иначе бихме искали да избегнем.“ Това коментира пенсионираният полковник от армията на САЩ Дъглас Макгрегър, който бе и първи съветник на Пентагона по времето на президента на САЩ Доналд Тръмп в интервю за ютуб подкаста на Андрю Неполитано.

„Няма нужда да присъстваме в Сирия, Ирак и Африка. Това е американски инерция и самодоволство. Същото важи за Европа. Например Германия. Какво прави САЩ там?

Всеки, който твърди, че САЩ присъства в Европа за да възпрат Русия, трябва да бъде уволнен. Това са пълни глупости. Няма какво да спре Русия да направят, каквото поискат. Научихме това в Украйна. САЩ няма интерес да воюват с Русия. Подстрекавахме войнственост в Украйна и причинихме смъртта на половин милион души. Това е лудост, но е също самодоволство, безхаберие и его“, смята американският анализатор.

По думите му ако НАТО оцелее през 2025, САЩ трябва да поставят няколко условия за своето членство в Алианса.

Първо, трябва да се избере главнокомандващ на обединените Европейски сили.

Второ, САЩ изтеглят американските сили от континента. Европа ще трябва да поеме отговорността за себе си. САЩ може да подкрепи Европа, в зависимост от ситуацията, с каквото може, но няма да поддържа военно присъствие на континента.

„Когато поставим тези условия, се съмнявам, че европейците ще поискат от САЩ да останат в Европа“, категоричен е Макгрегър.

„Удивително е, когато посетите места като Финландия и Швеция, където не трябва да се страхуват по какъвто и да е начин от Русия. Хората там са хиперчувствителни към възможността от руска атака, дори когато им покажеш на картата, че наоколо няма руски военни части, които да ги нападнат. След като САЩ дислоцира бойна техника във Финландия, ако тя ни позволи, ще поставим и ракети и ще превърнем Финландия в магнит за атака, защото Русия ще се почувствам застрашена. Това е глупаво“, коментира още американският анализатор.

„Администрацията на Байдън и глобалистите няма да признаят публично за ужасния провал в Украйна. Това ще означава да признаят банркут. Нямаше никаква стратегическа мисъл в това да нараним Русия или да я превърнем в толкова окаяна страна, че Путин да падне от власт. Това е абсурд.

Това не бяха реални, конкретни цели, а емоционални изблици. Светът знае, че непризнаването на провала в Украйна е свидетелство за Американската немощ. Американските оборудване, технологии, съветници, дори наземната и въздушната помощ, се провалиха срещу руснаците. Единственото, което успяхме да постигнем е да подхраним престижа и световното влияние на Русия – точно обратното на това, което целяхме“, смята още полковник Макгрегър.

Според него „Европа, досущ като САЩ, прави всичко възможно да се самоунищожи. Европейските държави отварят границите си и приемат милиони бежанци, които не могат да бъдат, не искат да бъдат и никога няма да бъдат европейци.

Втълпяват на европейците, че ако възразят на това, те са зли расисти и нацисти, а те самите се поддават на този наратив. Европа е в голяма беда, а причината за това е Германия. На всичко отгоре, като се присъедини към глупавия „Кръстоносен поход“ срещу Русия, Европа се простреля икономически в крака. Европа се разпада“, коментира още американският анализатор.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ЗАКОН

Прокуратурата е осъдена да плати 91 000 лв. на бизнесмена и издател на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев. За сметка на държавното обвинение са...

ЗАКОН

Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на Васил Божков от домашен арест в парична гаранция в размер на 130 000 лв., съобщи БНТ....

СВЯТ

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя собствена. Това показаха резултатите...

ВОЙНА

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в...