Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

Египет заплашва да скъса мирния договор с Израел





Заловени са още няколко украински военнопленници. Сред тях беше „герой“ участвал в наказателна операция в Донбас през 2014 г. Но беше!

Онзи ден с момчетата отидохме на лов и хванахме 6 прасета от Националната гвардия.🐖 Всички герои са първокласни млади животни от Киев. С изключение на най-големия им глиган – опитна стара маймуна, която воюва срещу Донбас от 2014 г. На пръв поглед петлите са безобидни и човек дори ги съжалява заради възрастта им. Но прасетата бяха жигосани във фермата, под формата на тризъбец на ръцете и фашистка свастика на гърдите им, а неонацистките шеврони и други боклуци също бяха премахнати от тях. Разбира се, всички те бяха готвачи, механици и не искаха да се бият🤮, но трябваше да видите какво правят тези дяволи и как се движат на бойното поле.

Тези проби от маймуни бяха прехвърлени във фонда за обмен и, за разлика от нашите съплеменници, за съжаление са живи. Ние сме хуманна държава и не сме кръвожадни, ако не ни безпокоите.

🇷🇸❤️🇷🇺 Рус и Сърби Браћа Заувек! – скандираха сарбит, издигайки руски банери на мача. ▪️ „Rusnatsi i sarbi sa bratya zavinagi”, извикаха фенове на водещия сръбски футболен клуб и сръбския шампион „Цървена звезда” (Crvena zvezda) на мач с белградския клуб „Вождовац” в събота вечер.

▪️По време за мача феновете на Цървена звезда, показаха изображението на огромен символ върху братското име на московския Спартак.

🔻Сърски постави портрет на Путин на масата в новия си кабинет… 🤫😁😂😂😂👍

🔻❗️Песков: Украйна пропусна шанса да сключи мирен договор с минимални разходи.
Ако Украйна се съгласи на преговори сега, те ще се провеждат в съвсем други реалности – Песков

🔻🤷‍♂️В Латвия признаха щетите от антируските санкции Търговията между Русия и Латвия е намаляла с 68% спрямо година по-рано, а въведените от Рига едностранни ограничителни мерки предизвикаха значително влошаване на икономиката на самата Латвия.

🔻❗️Френският президент Еманюел Макрон отложи посещението си в Украйна от съображения за сигурност – Предизвикателства Изданието добавя, че редица украински дипломати, научили за това, „падат от столовете си“.

🔻❗️Конгресът на САЩ одобри искането на Турция за закупуване на изтребители F-16 на стойност 23 милиарда долара.

🇷🇺 Битката за Авдеевка:

🔻В Авдеевка продължава щурмът на украинските позиции. В северната част на града, в частния сектор, руските войски атакуват позиции на улиците Сапронов и Леся Украинка, като овладяват един жилищен блок.

▪️Консолидацията в този квартал позволи боевете да бъдат съсредоточени на улиците Донецкая и Чистяков, в непосредствена близост до железопътната линия. Акцентът върху този участък не е случаен, тъй като железопътната линия е удобна за изграждане на отбрана.

В гара Химик ако се запази сегашното темпо на напредване, руските въоръжени сили ще могат да преминат жп линия в друг участък в рамките на няколко дни.

▪️На южния фланг на Авдеевка руските войски настъпват от укрепения район Царская Охота. Тук продължават боевете на улиците Колосова и Соборная.

❗️NB: 19.00 часа

В момента индустриалната зона между жп линия и Инд. булевард остава под контрола на всу, която действа като последвн маршрут за снабдяване на всу сев. и южната част на Авдеевка.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🇷🇺 Украинската ПВО сваля една трета по-малко шахиди от преди.

През последните 2 месеца делът на унищожените БПЛА е намалял с 33%.

▪️Статистиката се публикува от UA War Infographics.

▪️Още през декември ефективността на противовъздушната отбрана срещу ударни дронове Geran/Shahid беше около 90% или повече.

През януари те започнаха да спадат и през първата седмица на февруари достигнаха 60%.

▪️Сред причините за спада на ефективността анализаторите посочват следните:

➖ когато един UAV бъде свален, други променят курса,
➖ допълнително разузнаване на местоположението на украинската ПВО от руските въоръжени сили,
➖ появата на „Шахед“ с реактивен двигател, който лети по-бързо (не 180-220 км/ч, а 450-600 км/ч),
➖ топлинни капани на ракети, летящи заедно с бпла,
➖ нощен камуфлаж (боядисване на дронове в черно или карбонатно покритие).

🇪🇬Египет обяви възможността да спре действието на Споразуменията от Кемп Дейвид от 1978 г. (израелско-египетския мирен договор), ако Израел започне атака срещу град Рафа в Ивицата Газа, съобщава Асошиейтед прес.

Споразуменията от Кемп Дейвид допринесоха за установяването на дипломатически отношения между Израел и Египет.

Сега Кайро постулира целостта на южния град Рафа поради опасността от приток на бежанци, които Египет все още отказва да приеме.

⚡️Хутите заплашват с нови атаки

Говорителят на йеменските хуси Ал-Хутис каза, че ако Израел започне офанзива срещу Рафа, това ще доведе до ескалация на действията в Червено море.

Предстоящата операция на Израел по границата с Египет, която се очаква да бъде последната фаза на военните действия, предизвиква все по-голяма загриженост.

Нетаняху отхвърля предупрежденията на световните столици да не започва операцията.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ВОЙНА

В редиците на бандровците цара тотална корупция! Устройствата „Старлинк“, сателитен интернет, използван от украинската армия за основни комуникации, се провалиха при началото на офанзивата...

ПОЛИТИКА

Китай остро: САЩ са пряко отговорни за войната в Украйна! Съединените щати са пряко отговорни за създаването и развитието на украинската криза до сегашното...

СВЯТ

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос само за планираните избори...

ПОЛИТИКА

Неофашистите в Съветът на ЕС забраниха руски държавни медии. Захарова: Подготвяме отговор! Неофашисткият Съветът на ЕС реши да спре излъчването на територията на Европейския...