Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

Движението на разгневените фермери достигна Португалия – Актуално





Иран днес започна изграждането на четири нови атомни електроцентрали

Губернаторът Рон ДеСантис обяви разполагането на до 1000 войници от Националната гвардия на Флорида, за да помогнат за охраната на южната граница на Тексас. Флорида отделя ресурси за подпомагане на губернатора Абът чрез операция „Самотна звезда“, която започва през 2021 г.

Губернаторът ДеСантис казва за първи път, че щатската гвардия на Флорида също е разположена, за да осигури подкрепления и да подсили отбраната, докато има леко затишие на контролно-пропускателните пунктове.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че Пентагонът не обмисля изтегляне на войски от Сирия.

Движението на разгневените фермери достигна днес Португалия, където магистралите в цялата страна са затворени. Движението беше организирано без участието на синдикатите, за да изрази недоволството си от ниските цени и доходи в сектора.

Пакетът за финансиране от ЕС за Украйна не може да бъде заместител на американската помощ, – прессекретарят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби

Британският външен министър Дейвид Камерън в интервю за АП: Лондон може да признае палестинска държава веднага след обявяването на примирието, без да чака официалния край на войната, което може да отнеме много години

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🔻В купянското направление са отбити 7 атаки на щурмови групи от 30 и 44 механизирани бригади на украинските въоръжени сили в райони на селището. Синковка, Харковска област и Терни, ДНР.
Противникът загуби над 125 души личен състав от украинските въоръжени сили, 3 бойни бронирани машини и 2 автомобила, самоходно оръдие „Краб“ и 2 самоходни оръдия „Гвоздика“.

🔻В Краснолиманското направление ситуацията по линията на фронта е подобрена и са разбити части на всу и Националната гвардия на У в Серебрянския горски район.

Загубите на всу възлизат на повече от 290 души личен състав , танк, 2 бойни бронирани машини, 6 автомобила и самоходно оръдие Paladin.

🔻В Донецко направление са заети по-изгодни рубежи и позиции в районите на с. Белогоровка, Клещеевка и Курдюмовка ДНР.

всу загуби над 210 души личен състав от украинските въоръжени сили, 3 бойни бронирани машини и 6 автомобила, РСЗО Град, самоходни оръдия АС-90, 3 артилерийски системи М777, 2 гаубици Мста-Б, самоходни оръдия Акация, оръдие Гиацинт-Б , 5 самоходни оръдия.

🔻В южнодонецкото направление са отбити 2 атаки и са разбити формированията на 127, 128 бригади за ТерО в районите на Старомайорское, Урожайное ДНР и Приютное Запорожие.

Загубите на всу възлизат на до 80 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, танк, 2 бронетранспортьора и 2 автомобила, РСЗО „Град“, 2 гаубици FH-70, артилерийска система M777 и оръдие Д-30.

🔻В запорожското направление е отбита атака и са разбити живата сила и техниката на 128-а ГШБр, 33, 65-а мбр на У в районите Луговское, Работино, Жеребянки и Малая Токмачка, Запорожка област.

Украинските въоръжени сили загубиха до 50 военнослужещи от Украинските въоръжени сили и 3 пикапа, РСЗО Grad, 2 гаубици D-20 и 2 гаубици D-30.

🔻В Херсонското направление загубите на всу възлизат на до 50 души личен състав от ВСУ, 3 танка, 2 бронетранспортьора, 2 автомобила, както и 2 радара AN/TPQ-50.

🔻 Общо унищожени:

68 БЛА, 17 танка и бойни бронирани машини, 3 РСЗО, 25 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 21 единици специална военна техника.

🇮🇱🇵🇸 израелско-палестинския конфликт
хроника на събитията

В северната част на ивицата Газа израелското командване започна частично изтегляне на войските от северозападните райони. Палестинските сили предприеха серия от атаки в района на Ал-Шейх Радван.

В централната част на анклава предната конфигурация остава същата. Спорадично се случват сблъсъци в близост до бежанските лагери Ал-Брейдж и Ал-Магази, а населените райони са подложени на масирани бомбардировки.

В южната част на ивицата Газа израелските войски напуснаха районите на болница Ал-Амал и университета Ал-Кудс. В същото време бойците продължават да са активни в този район и редовно съобщават за повредени бронирани машини на ИД.

На северната граница на Израел интензивността на атаките намаля в сравнение с вчера: бойци на Хизбула атакуваха постове и радари във ферми Шабаа, а израелците обстрелваха населени райони в Южен Ливан.

Късно вечерта в медиите се появиха публикации за възможността за ново примирие между Израел и Хамас в ивицата Газа.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

ПАРИ

Има много митове за енергетиката и икономиката. Анализът категорично показва, че преходът към нова зелена икономика не напредва толкова добре, колкото се очакваше. Стратезите...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget