Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

В КАНАЛА…





И вторият мандат се отече в канала.
Току-що Мария Габриел обяви на пресконференция, че замразява преговорите с Продължаваме промяната – Демократична България.
Прекаленият й език на европейски бюрократ замъгли картината, но колегата й Дончев беше доста по-ясен: саможертва не значи самоубийство.
Това вероятно означава, че ГЕРБ се втвърдяват и повече няма да правят компромиси.
На път сме към третия мандат.
Kalin Todorov

Докато нашите хубавци са си играели на Ала-Бала, дЕдо им Байдън фалирал САЩ. Американският финансов министър Джанет Йелън е удължила най-ранната дата за потенциален дефолт на САЩ до 5-и юни.
Тоест, ако до 5-и юни не напечатат спешно допълнителни 31,4 трилиона долара, САЩ трябва да обяви фалит.
Абе, пълно Ала-Бала! Каква стана тя само? Повече от година ни разказваха как Путин щял да фалира Русия, а накрая фалира САЩ.

Слушах часове наред вчерашния запис.
Два пъти го слушах, днес ще го слушам трети път. Искам да запомня всяка дума.
Национално предателство, фалшификация на избори и то с помощ от президент, изявление че ще вкарат веднага буквално кражбата на деца и извращенията в образованието/Денков/ и ред други „благости“ срещу народа български.
Мисля, че след този запис избирателната активност ще намалее още по-драстично. Не виждам вече с какво могат да убедят хората, че има и мислещи за благото народно…
А тишината от нЕкои е покъртителна!
Закривай!
Dima Nikolova

Откакто стана скандалът със записа почти непрекъснато слушам български коментатори, докато правя нещо. Много настойчиво се внушава: „протести, гражданска война“. Значи някой има интерес да тласка натам нещата, но не мирни походи за неутралитет, а майдан, подклажда се недоволството, но без решение.
Продължавам да смятам, че най-доброто е пасивна съпротива и настояване тези, които управляват, да се придържат към определени каузи – запазване на лева, неутралитет, консервативно образование, според българската образователна традиция, без идеологизиране, независимо джендър или друго такова, политика за съхраняване на традиционното семейство.
Някой иска да измести конфликта от Украйна на Балканите (и от Сърбия се чуват тревожни неща), не трябва да го допускаме, не отново.
Sonya Kirby

Имам съвсем хипотетичен, но затова логичен въпрос. Ако сега хората излязат на протести, примерно един милион по улиците, какво трябва да е искането им?
– Оставка? Но на кого, на служебното правителство ли?
– Нови избори? Още не се знае, дали няма да си дойдат естествено.
Разумните неща, които досега съм виждала да искаме като общество, са предимно свързани не с това, което трябва да се прави, а с това, което не трябва:
– Да не се ангажираме с чужди войни.
– Да не се влиза в Еврозоната
– Да не се влиза в Шенген
– Да не се приемат на юруш спорни и ненужни закони, като този за домашното насилие, прикриващ Истанбулската конвенция в частта с кражба на деца по анонимни сигнали.
Чета, че Вучич подал оставка въпреки демонстрацията в негова подкрепа.
Нищо по-ефикасно от пасивната съпротива в такава ситуация не е измислено, поне аз не знам.
Ако някой има по-добра идея, да каже.







Може да харесате

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...