Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

Отново ни готвят високи цени за ток и парно





Телевизиите, които са под контрола на мафията, подготвят организирано народа за високите сметки за ток и парно и канят всякакви агенти на енергийната мафия, за да прикриват ИСТИНАТА.
Спомнете си – лицето Борисов изприпка на крачета при Путин на 30 май 2018 г., върна се и веднага обявиха ново увеличение на цените на ток, газ и парно.
Моля, споделяйте!
От 1 октомври отново вдигнаха цената на парното и газа.
Увеличиха драстично за пореден път и тока за бизнеса.
Да е ясно – при срещата си с Путин Борисов вече знае, че срещу България върви процедура на ЕК , защото държавата ни отказва да предостави газопроводите ни за доставка на по-евтин газ, който е конкурент на руския.
Той знае, че ще последва солидна глоба, защото правителството му защитава монопола на Газпром против интересите на държавата и народа ни.
Естествено, за тази глоба трябва да се акумулират пари в енергийния холдинг, а най-лесно е да стане с увеличение на сметките.
Да не говорим, че още на 16 март 2017 г. ЕК обаяви официално, че Газпром е предложил на България серия от мерки за предоговаряне и понижаване на цената, за да избегне огромна глоба заради монопол и свръхцени.
Но и до днес нито правителството на Борисов, нито някой в парламента, е поискал предоговаряне.
Така Газпром избягва глобата, а ние продължаваме да плащаме най-скъпия руски газ в Европа.
С 40% – 50% по-скъп, в сравнение с Германия, Турция, Чехия, Унгария.
Е, как да ви е евтино парното!?
Естествено, и другите клонове на енергийната мафия, контролирана от Кремъл, са доволни от увеличението.
Глобата е най-малкия проблем на тази мафия.
Това са по стотина лева горница от всяко домакинство.
Ще я избият от джоба ни още този месец.
Но по-важното е да задържат монопола на Газпром и свръхцената, за да спонсорират господаря си Путин.
Забележете – паралелно с това приемат промени и в закона за горивата, с които искат да смачкат малките търговци на горива с по една, две бензиностанции, като въвеждат изисквания да имат склад от 1 милион литра и неприкосновен капитал от 3 милиона лева.
Ха, сетете се, как една селска бензиностанция, на която зареждат 100 коли и 20 трактора, ще успее да задели тези средства.
Целта е, да им ударят кепенците, за да не пречат на Лукойл и картелът му.
В тази насока правителството на Борисов и парламента вкупом с БСП, ГЕРБ и ДПС заедно приеха и редица други мерки.
Примерно – промени в закона за ДДС миналата година, с които въведоха изискване да се внася предварително ДДС по веригата, ако се внася по-евтино гориво от ЕС.
Сериозна пречка за всеки, който се опита да пречи на Лукойл.
Въведоха такса за разрешително за откриване на данъчен склад за горива – 30 милиона лева.
Само за разрешителното!
Оттам насетне – другите инвестиции.
Ха, сетете се кой може да плати такава такса, че и после да инвестира още десетки милиони.
В момента 95% от обема на данъчните складове са под контрола на Лукойл.
Дори и да направиш опит да внесеш по-евтино гориво, няма къде да го държиш.
Целта е пълно обслужване на Лукойл, против интересите на пазара, против конкуренцията и против интересите на България и българския народ.
Паралелно с това се държи и най-ниския акциз в Европа – само 65 ст./литър.
В съседна Гърция е 1,40 лв./литър.
В Турция – 1,80 лв./литър.
В Германия – 1,40 лв./литър.
В Австрия – 1.00 лв./литър.
Там тези пари влизат в държавната хазна.
С тях се строят магистрали, с тях се захранва пенсионната система.
Този нисък акциз тук позволява на Лукойл да си слага огромна надценка, като изравнява и доближава крайната цена с цената в тези държави.
Най-лесно е да се сравни с Австрия, където крайните цени са същите, като тук, но акцизът е 1.00 лв.
При 3 милиарда литра декларирано от Лукойл вътрешно потребление, това прави разлика от над 1 милиард лева горница, която вместо, както в Австрия, да влиза в хазната, се прибира от Лукойл и картела му.
Над 1 000 000 000 лв. годишно!
И въпреки това, въпреки, че за последните 11 години са отчели над 66 милиарда лева приходи тук, не са отчели и платили и 1 стотинка данък печалба.
Докато компанията-майка в Русия – Лукойл Руска Федереация отчита десетки милиарди долари неразпределена печалба годишно.
И никой в държавата не реагира срещу това скрито разпределение на печалбата, извършвано чрез офшорката Литаско, собственост на Лукойл.
Ето това е Борисов, ето това е ГЕРБ.
Поредната схема, поредната мимикрия на Кремъл, която има за цел да заблуди милиони българи, за да може да запази монопола на руската енергийна мафия, монопола на Газпром, на Лукойл, на Росатом и в същия моммент да отклонява огромни средства от европейските фондове и да ги насочва към структурите на същата мафия.
Само един факт – за последния 7 годишен период, от получените безвъзмездно 17 милиарда евро по европейски програми, 12 милиарда евро са усвоени от 100 свързани лица и фирми със същата кремълска мафия.
Да не говоря колко милиарда лева вече изсипаха от обществени поръчки към тези фирми, като на почетния руски консул, причмерно, на Пеевски и тем подобни.
да не говоря, че още първото правителство на Борисов хариза пристанище Росенец на Лукойл на концесия за 35 години на цената на концесията на един плаж.
Да не говоря, че още първото правителство на Борисов хариза за джобни пари на руснаците и „Булгартабак холдинг, който е 79 % собстевност на Внешторгбанк – банката на Путин.
Ха, сами се се сетете какво представлява ГЕРБ и каква е разликата с БСП и ДПС ?!
Ха, сетете се и защо никой от т.нар. опозиция не повдига тези въпроси ?!
Ха, сетете се сами защо всички медии, които са под контрола на Пеевски, (ДПС), непрекъснато хваля Борисов и плюят по всеки свестен българин, който се опитва да попречи на мафията!!!
Впрочем, днес в Хюстън, Тексас, литър гориво струва 70 ст.
С включени федерални и щатски такси, търговска надценка и разходи.
Моля, споделяйте!







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...