Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

ПРОГРАМИ ЗА РОМИТЕ И ЗА НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО ИМА! НАРИЧАТ СЕ ЗАКОНИ!





Интересно ми е дали след години създаването на комисии и програми ще се учи като българска традиция за отлагане на проблема. Като човек свободен от началници, понякога си разглеждам страниците на министерства, общини, агенции, НПО-та. Ама пълни са с програми – каквито си искате, каквито ви харесат, за всеки вкус. Звучащи надуто като сапунени мехури и също толкова практични. Самата държава си е направила едни огромни, добре изглеждащи и с диаграми програми за какво ли не, които съм убедена, че само авторите им са ги чели.
Та, да се върна на въпроса. Днес Тумбак ага намери решение на ромския проблем, тъй удобен в момента за съживяване на увяхналата му политическа кариера. Не може да се отрече нещо на политиците – когато могат да си направят ПР от нещо и да извлекат ползи, дори акула не усеща кръв във водата така, както българският политик – възможността за самореклама.
Тумбак ага, наричам Ви така, защото думата „господин” трябва да се заслужи и се отнася до българи. А вече слуховете започнаха да стават прекалено много за една партия и за един патрЕот. За гласуване за патрЕотите масово в ромските махали, за умишленото им заселване в места, където трябва да се подпомогне вота. Но пък, от друга страна, след като хора, посочени и назначени от Вас, продават българско гражданство, вече нищо не ни учудва.
Вероятно ще останете безкрайно потресен и изненадан, че програми за ромите и за незаконното строителство вече има. Наричат се ЗАКОНИ, Тумбак ага, ЗАКОНИ! И ние, които нямаме привилегията да сме Ваш електорат, ги спазваме.
Затова не бързайте да правите обществена поръчка за изпълнител, който да Ви изпише 200 страници с картинки колко хуманитарно, цивилизовано и т.н. ще ги интегрираме, и най-вероятно ще изкара пак българите виновни за всичко. Няма да го позволим!
ЗАТОВА ВИ ПРЕДЛАГАМ КРАТКА ПРОГРАМА, КАТО ИСКАТЕ ТАКАВА, ОТ ДВЕ ЧАСТИ:
РОМИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ.
ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА ДА КОНТРОЛИРА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ – НЕЗАБАВНО, С ЦЯЛАТА СТРОГОСТ НА ЗАКОНА И С ВСИЧКИ ПРЕДВИДЕНИ САНКЦИИ.
Те това е!
А за незаконното строителство, вероятно ще ви стане интересно и любопитно, че има един закон, наречен Закон за утройство на територията, където вместо програма, си има ясно записани правила, които от години се спазват от по-непривилигированата част от населението! Ами прилагайте ги спрямо всичко.
Тумбак ага, Премиерът – Слънце беше казал, че се разбира с избирателите си, защото той – прост и те – прости! Съгласна съм изцяло! Ама не всички са негови и Ваши избиратели, нали разбирате!?! А въпросите взеха да стават много….
Елена Гунчева







Може да харесате

ФОКУС

При финансовия капитализъм икономиката е доминирана от спекулативни пазари. Финансите, които в предишната фаза на капитализма са били свързани с производството и са играли...

ФОКУС

Продуцентът Харви Вайнщайн, с чийто арест последваха поредица от разкрития за серийни изнасилвачи в американския елит, беше спешно хоспитализиран, след като съдът отмени присъдата...

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната „помощ“ (финансиране на войни) на...