Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ЗАКОН

500-те килограма дрога на кораба на Домусчиеви е на картела Кинахан





Медиите в България упорито отказват да съобщят, че задържаният хероин в Ирландия е на плавателен съд, собственост на олигарсите на ГЕРБ Кирил и Георги Домусчиеви

Разследващите заловената пратка от повече от 500 килограма изключително чист кокаин на борда на българския кораб „Верила“ в ирландското пристанище Фойнс, смятат, че това е само част от така нареченото от тях „бомбардиране на Европа с наркотици“,съобщи БНР.

Вестник „Айриш екзаминър“ цитира следователите, които смятат, че конфискуваните стотици килограми кокаин в пристанището Фойнс, близо до Лимерик, е трябвало да бъде разпределени в цялата страна и че зад това стои една конкретна наркобанда, а не мрежа от групи.

Те смятат, че освен прочутия картел Кинахан, има още няколко ирландски наркодилъри, които отделно от него са изградили контакти в Южна Америка и имат способността и възможностите да разпространяват толкова голямо количество кокаин.

Екипажът на борда на кораба за насипни товари в момента се разпитва от ирландската полиция и служителите очакват този процес, който включва проверката на комуникациите от персонала чрез мобилни телефони и други електронни устройства, да помогне за разкриване кой е бил в контакт с бандата, която е трябвало да прибере наркотиците.

Предполага се, че наркотикът е с бразилски произход, ето защо маршрутът на кораба, който идва от Канада, а не от южноамериканска страна, е описан като „необичаен“ и може би показва усилието на картела да намали рисковия си профил пред митническите власти и да избегне проверките.

Бързите действията на митническите служители в пристанището Фойнс бяха похвалени от ирландските властите. Корабът „Верила“, плаващ под малтийски флаг, по принцип акостира в пристанището за разтоварване на напълно законен товар от зърно. Изглежда, че е имал планирани допълнителни спирки, вероятно в още две ирландски пристанища Корк и Уотърфорд.

Това става след рекордно задържаните повече от 2000 килограма кокаин през септември на подобен кораб за насипни товари и разследващите смятат, че това е част от така нареченото от тях „бомбардиране на Европа с кокаин“ . Те смятат също, че „наводняването на Европа с наркотици ще продължава, защото бизнес моделът на картелите е да се вкарват големи количества по всички възможни маршрути, тъй като цената на кокаина не се покачва, дори при огромните конфискувани количества“.

Корабът „Верила“ е „Български морски флот“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Те са считани за олигарси на ГЕРБ и лично Бойко Борисов.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...