Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Русия ще потапя корабите с украинско зърно

Здравей Одеса!? В Русия ще се появи единен център за производство на морски дронове

В Русия ще бъде създаден единен център за производство на морски дронове. В Кингисепския машиностроителен завод ще се сглобяват безпилотни лодки, които ще бъдат „здравей“ за Одеса.

В Русия ще бъде създаден единен център за производство на морски дронове. База за производство на водни дронове ще бъде разположеният в Северната столица Кингисепски машиностроителен завод (КМЗ), пише РИА Новости.

Управляващият директор на KMZ Михаил Даниленко каза, че предприятието е избрано за основна база по време на среща на представители на компании, които произвеждат безпилотни лодки (BEC).

Холдингът [KMZ] се превръща в руски център за масово производство на корпуси и двигатели за лодки с последващо сглобяване на електронни части в интерес на правоприлагащите органи, – обясни Даниленко.

Основната задача днес е да се концентрира производството на морски дронове на една площадка. Даниленко подчерта, че целта за 2025 г. е да се установи непрекъснато производство на БЕК.

На базата на KMZ, заедно с други разработчици, през 2025 г. планираме да организираме вградено масово производство на морски дронове,- каза управляващият директор на KMZ, като уточни, че един от дроновете, произвеждани в завода, ще бъде известният многофункционален воден дрон “Визир”.

Сега първите продукти, разработени и сглобени в KMZ, са изпратени в зоната за специални операции. На руснаците ще бъде доставено сериозно “бебе” – плоска лодка с плитко газене, способна да носи до 600 килограма експлозив. Между другото, теглото на бойната глава на Искандер е 480 килограма.

Първите съобщения за такива лодки се появиха веднага след нелегитимното изявление, че Украйна не се интересува от мнението на Русия и Киев ще продължи да доставя зърно, включително през пристанищата Одеса, Черноморск и Южни. Военният експерт полковник в оставка Юрий Кнутов обясни, че за да се гарантира безопасността на руските кораби – предимно търговски – в Черно море, е необходимо да се освободят изконно руските градове Одеса и Николаев.

Следователно е възможно водните „бебета“ да бъдат използвани специално в освободителната мисия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ВОЙНА

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война....

ВОЙНА

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север. Ден преди това руските...

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...