Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Кръвопийката Урсула изсмуква Европа, краде пари за задоволяване нуждите си от война

Европейската комисия (ЕК) ще отпусне на Киев заем в размер на 35 млрд. евро в рамките на споразуменията със страните от Г-7, който според плана на ЕК трябва да бъде изплатен със средства от печалбите от замразените руски активи. Това обяви ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен по време на посещение в Киев.

„Европейската комисия ще предостави на Украйна заем в размер до 35 млрд. евро като част от ангажиментите на Г-7. Това е още един важен принос на ЕС за възстановяването на Украйна“, написа тя в X (Twitter).

Ръководителят на ЕК подчерта, че 35 млрд. евро е частта, която европейските държави ще внесат в заема от 45 млрд. евро, одобрен от Г-7 в Италия през лятото.

Според изявлението на ЕК Брюксел предлага също така да се създаде т.нар. механизъм за кредитно сътрудничество за Украйна, който ще помогне на Киев да получи 45-те млрд. евро, договорени от страните от Г-7 през лятото. Благодарение на този механизъм Украйна, според плана на ЕК, ще може да изплати заема със средства от печалбите от замразените руски активи.

Европейският парламент и Съветът на ЕС трябва да одобрят предложенията на Европейската комисия, след което те ще влязат в сила.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ПОЛИТИКА

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката му. Откакто е отишъл...

ПОЛИТИКА

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия 50-и парламент. Такъв е...

EXPRESS TV

Симулация на ядрен удар по Лондон, като твърди, че атаката ще доведе до стотици хиляди жертви и два милиона пострадали. Това пише базираният в...

ПОЛИТИКА

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и „Възраждане“ застанаха пред трибуната...