Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

КАСАПНИЦА! Американците удариха Севастопол с 5 ракети ATACMS. Жертви и стотици ранени, включително деца





Американци съвместно с терористи от Киев обстреляха Севастопол с пет американски ракети ATACMS следобед в неделя, 23 юни. Отломките на един от тях паднаха на голям плаж. Трима души, сред които две деца, не са оцелели след атентата.

Броят на жертвите в резултат на ракетните атаки на Севастопол от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се увеличи след първоначалната информация. Според руското министерство на здравеопазването 124 души са ранени, включително 27 деца, съобщава ТАСС .

Лекари от други региони на Русия са изпратени да помогнат на пострадалите.

Според комисаря по правата на детето при президента на Руската федерация Мария Львова-Белова пет от ранените деца са в тежко състояние. Лекарите се борят за живота им, цитира я РИА Новости .

Ръководителят на града каза, че е отишъл в болницата, за да види пострадалите, а прокурорът на Севастопол Андрей Шевцов е на мястото на инцидента от северната страна.

В момента продължава евакуацията на пострадалите от обстрела към лечебните заведения в града, като на място работят над 20 екипа на Бърза помощ. Здравното министерство привлече и допълнителни лекари от други региони.

  • Flightradar: По време на удара на ВСУ в Севастопол американски БЛА кръжи в Черно море
  • Дрон на САЩ изключи транспондера си при приближаването на руското Черноморско крайбрежие .
  • Полет на американския разузнавателен дрон RQ-4B Global Hawk над Черно море. 23 юни 2024 г

Според службата дронът Forte10, излетял от Сицилия, се е появил на картата над Черно море югоизточно от Крим приблизително в 11.12. След това в рамките на 10 минути той се насочи към Крим. Около 11.39 часа БПЛА изчезна от радара, а в 11.47 се появи отново и се движеше към крайбрежието на Краснодарския край. От 11.55 до 12.03 самолетът остава приблизително на едно място, а от 12.05 започва бързо да се движи на юг към Турция.

В 12.20 часа корабът изчезна за известно време от радарите.

Американци съвместно с терористи от Киев  удариха Севастопол в неделя в 12:15 московско време. Според Министерството на отбраната Киев се е опитал да атакува града с пет доставени от САЩ ракети ATACMS с касетъчни бойни глави. Руските военни свалиха четири от тях, но един беше отклонен от ПВО и се взриви над града. Жертви на нападението станаха петима, трима от които деца. 124 души са получили наранявания с различна тежест.

Министерството на отбраната заяви, че Вашингтон , заедно с украинските власти, носи отговорност за ракетната атака срещу Севастопол, тъй като полетните задачи за американските оперативно-тактически ракети ATACMS се въвеждат от американски специалисти въз основа на данни от сателитно разузнаване на САЩ.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Може да харесате

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СКАНДАЛ

След атаката срещу Севастопол с пет американски ракети ATACMS, САЩ глътнаха повечко вода и се задавиха. Задграничната преса, да не говорим за същността на...

АНАЛИЗИ

Няма сълзи за загиналите по плажовете на Севастопол. Но дойде време да поговорим за основното: как ще отговорим? Защото символичен отговор като още една...

ВОЙНА

Забранено е да се свалят американските дронове: Телефонното обаждане, след което руското ПВО изпадна в хипноза Но дроновете продължават да убивт стотици руснаци, ЗАЩО???...