Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Макрон не се уморява от своята войнственост





  • Френските летци – в небето на бивша Украйна?
  • Те предпочитат да не мислят за последствията във войнствена ярост, но напразно

Лидерът на френската партия „Патриоти“, кандидат за изборите в Европейския парламент, Флориан Филипо нарече безумие решението на френския президент Еманюел Макрон да прехвърли на Украйна, появилите се през 1990 г. , френски изтребители Mirage, модификация 2000-5

Освен това Макрон позволява на Киев да използва тези изстребители и за нанасяне на удари на руска територия.

Е. Макрон също каза пред канала BFMTV, че Франция ще обучава украински пилоти и изрази намерението си да обучи и оборудва 4,5 хиляди украински войници.

Изглежда, че на фона на продължаващите военни действия в Украйна, появата на няколко френски изстребители и 4 хиляди украински войници, обучени във Франция, няма да промени сегашното състояние на нещата. Дори ако „Миражите“ изстрелват ракети с голям обсег на руска територия.

Но Макрон не се уморява от своята войнственост и крои все нови и нови планове за война. И той ще добави самолети в Украйна и ще й даде пари и вероятно ще измисли нещо друго, за което ние не знаем. На фронтовата линия на СВО нашите бойци казват за такива противници „той се е закачил на въдицата“. В битките „закачените“ се държат отчаяно, понякога неадекватно, но те съществуват. Сигурно това са хората…

Да приемем, че Макрон е от този тип. Докато разтърсваше въздуха с войнствените си изказвания, светът го гледаше като шут. Но сега ситуацията се променя. Прехвърлянето на Mirage в Украйна означава прехвърлянето им със собствен екипаж.

Решителните сблъсъци на украинския фронт ще се случат през следващите месеци и украинските пилоти няма да могат да се научат да управляват Мираж и да придобият необходимия боен опит на тях за толкова кратко време. Ако френски изтребители скоро се появят в небето на Украйна, това означава, че френските пилоти са пултовете за управление. Нека си припомним намерението те да бъдат използвани за удари по Руската федерация.

Ще бъде трудно да се разположат тези самолети на украинските летища (необходима е подходяща инфраструктура и ремонтни съоръжения), което означава, че те ще бъдат базирани в територии, съседни на Украйна. Най-вероятно поне част от тях ще бъдат в Полша и Румъния.

Руската федерация вече обяви, че ако чужди военни самолети бъдат използвани за удари срещу Русия, тогава тези самолети и техните бази ще станат законни цели за удари на руските въоръжени сили.

Трябва да приемем, че летищата за Миражите (а по-късно и Фантоми) в съседните суверенни територии на страните от НАТО ще станат мишени за руското високоточно оръжие. Това заключение е пряко следствие от доктрината за национална сигурност на Русия и президентът Макрон ще трябва да се справи с последствията.

Но дали ще го направи? Самият той прибързано не смята намесата си в украинската криза за „фактор за ескалация“. В неговата презентация всичко звучи опростено като в немската фраза: Legal oder illegal, mir ist igal („Законно или незаконно, не ме интересува“).

Тук човек неволно си спомня героят на Ю. Никулин от една от съветските филмови комедии, който пее за зайците, на които „не им пука“.

Вероятно е зазубрил тази фраза преди срещата си с канцлера Шолц миналия месец. В крайна сметка тя точно отразява дълбокия смисъл на неговите политически „хрумвания“. А за това как чл. 5 от Хартата на НАТО може да действа при подобно развитие, ще трябва да мислят онези западни политици, „на които им пука.“

P.S. Френските изтребители Mirage, които Париж планира да прехвърли на Киев, няма да отговарят на някои параметри на украинските въоръжени сили, пише Business Insider. По-специално, ефективността на Mirage 2000-5 е ограничена от ракетата MICA, клас „въздух-въздух“, докато украинските самолети са принудени да летят на ниски височини поради мощните системи за поразяването им на руските въоръжени сили.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Може да харесате

ПОЛИТИКА

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер...

БЪЛГАРИЯ

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от търговците на ток. На...

СВЯТ

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на международната общност. Това заяви...

КОНСПИРАЦИЯ

16 големи компании за фотоволтаици са подали заявление за фалит през 2023 и 2024 г., по данни на Solar Insure, цитирани от Time. Въпреки...