Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Орбан: Западът е на крачка от самоунищожение!





Европа навлезе в междинен етап на подготовка за война с Русия, тъй като тя все повече се въвлича във въоръжения конфликт в Украйна. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан пред радиостанция Kossuth, предаде ТАСС.

Според него всяка седмица той вижда нови признаци, че Европейският съюз и НАТО се готвят за военни действия. Правителственият ръководител отбеляза, че „влизането във война не става с една стъпка“. „Има три етапа: обсъждане, подготовка и унищожаване. Сега завършваме обсъждането и сме в подготвителен етап. На сантиметри сме от унищожение.“, отбеляза той.

Използването от Украйна на западни оръжия за нанасяне на удари по цели дълбоко в Русия може да я принуди да поеме контрол над още повече украинска територия, за да гарантира своята сигурност, смята унгарският премиер.

Той счита, че намерението на редица страни от НАТО да позволят на Украйна да използва своите далекобойни оръжия за обстрел на руска територия води до ескалация на конфликта и създава заплаха от сблъсък с Русия. В този смисъл действията на НАТО „са като пожарникар, който гаси пожар с огнехвъргачка„, отбеляза унгарският лидер.

По думите му „колкото по-далеч стрелят украинците, толкова по-далеч ще напредват руснаците“. „Така че съществува риск, и ние трябва да го видим много ясно, че ако подкрепим Украйна в обстрела на руската територия, можем да приближим руснаците към нас“, обясни Орбан.

Той отбеляза, че една от причините Русия да започне военна операция в Украйна е намерението на страната да се присъедини към НАТО. „Мисля, че това е ключът към разрешаването на ситуацията“, подчерта Орбан. „Абсурдно е НАТО, вместо да ни защитава, да ни въвлича в световна война“, добави премиерът.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Може да харесате

ПОЛИТИКА

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер...

БЪЛГАРИЯ

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от търговците на ток. На...

СВЯТ

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на международната общност. Това заяви...

КОНСПИРАЦИЯ

16 големи компании за фотоволтаици са подали заявление за фалит през 2023 и 2024 г., по данни на Solar Insure, цитирани от Time. Въпреки...