Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Бясното куче Израел пощуря, бомбардира още три държави наведнъж, САЩ ги пазят с флота си

  • Израел бомбардира още три държави наведнъж, Натаняху заплаши и Иран!
  • Американски и Европейски флотилии пазаяъ гърба на Израел
  • Напрежението в Близкия изток рязко ескалира! Израел стреля по столицата на Сирия! Хусите по Тел Авив, Хизбула по МОСАД
  • Напрежението в Близкия изток рязко ескалира! Израел стреля по столицата на Сирия! Хусите по Тел Авив,
  • Удари от йеменските хуси по Тел Авив

Йеменските хуси твърдят, че са стреляли с дронове по Ейлат и Тел Авив в изявление в техния канал в Telegram във вторник. Това пише израелското издание The Jerusalem post.

„Безпилотни летателни апарати БПЛА на йеменските въоръжени сили се насочиха към военна цел“ в районите на Тел Авив и Ейлат. Използвани са „четири дрона Samad-4“, се казва в изявлението, в което се твърди, че операциите са били успешни.

Късно във вторник IDF съобщи, че е прихванала дрон над Средиземно море, на няколко десетки километра западно от централен Израел. Това се случи, след като Израел удари йеменското пристанище Ходейда по-рано тази седмица.

При отделен инцидент във вторник агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство съобщи, че военноморски кораб е бил ударен от безпилотник(USV) на 64 морски мили северозападно от Ходейда в Йемен.

От кораба съобщават, че целият екипаж е в безопасност и продължава към следващото си пристанище, добавя агенцията.

Удари от Израел по столицата на Сирия Дамаск

Израел атакува с бомби и столицата на Сирия Дамаск в ранните часове на 1 октомври, съобщават ТАСС и сирийската агенция САНА. Според медийните публикации целта на атаката е била иранското посолство в столицата на Сирия.

Според неофициална информация там се е провеждала среща на лидери на „Хизбула“, допълва ТАСС.

Безпилотен самолет, дрон

Министерството на отбраната на Сирия съобщава, че нападението е било извършено както със самолети, така и с дронове в различни точки на града малко след 2 часа тази нощ. Атаката е дошла от посоката на Голанските възвишения, уточнява ведомството, цитирано от Интерфакс.

При въздушната атака на Израел над Дамаск са загинали трима души, а 9 са ранените, като има нанесени и сериозни материални щети по инфраструктура.

Сред жертвите е и известна телевизионна журналистка. За смъртта на своята телевизионна водеща Сафа Ахмед съобщиха от държавната сирийска телевизия. В изявлението си телевизионният канал посочва, че скърби за своята журналистка, която е загинала „в резултат на агресията на Израел в Дамаск“.

  • Нейната кола е ударена и взривена на улицата малко след като тя е приключила включването си на живо в новините за израелската операция в Ливан и за атаката над столицата на Сирия.
  • Според сирийската страна автомобилът й е бил нарочна цел за поражение.

По време на въздушното нападение сирийската противовъздушна отбрана е прихванала вражески цели над Дамаск, съобщава още САНА, цитирана от ТАСС. Руската федерация осъжда ударите на Израел по Дамаск и се намира в постоянен контакт със Сирия, предаде ТАСС, като цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Атаката над сирийската столица дойде малко след въздушните удари по Бейрут и преди израелската армия да даде старт на сухопътната операция на ливанска територия.

Сухопътните операции на Израел в Ливан са насочени срещу бастиони на ливанското шиитско движение „Хизбула“, разположени по ливанско-израелската граница, а не са война срещу ливанския народ, обяви днес израелската армия, цитирана от Ройтерс и БТА.

„Тези локализирани наземни операции взимат на прицел бастиони на „Хизбула“, от които идва заплаха за израелски градове, кибуци и населени места по протежение на границата“, каза говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари.

„Хизбула“ е превърнала ливански села в близост до израелски села във военни бази, от които е готова да напада Израел“, допълни той.

Хизбула атакува централата на МОСАД в Израел

Ливанското шиитско движение Хизбула обяви на 1 октомври ракетна атака срещу базата Глилот на разузнавателно звено 8200 на израелските отбранителни сили (IDF) и централата на разузнавателната служба Мосад, съобщи Известия.

„Ислямската съпротива атакува базата Глилот на разузнавателното подразделение 8200 на израелската армия и щаба на Мосад в предградията на Тел Авив с ракети Фади-4“, се казва в изявление в канала Telegram.

Според представители на движението ударите са били нанесени в отговор на атаки срещу цивилни от страна на израелските войски, както и в подкрепа на ивицата Газа.

По-рано през деня ИД нанесоха удари в южните предградия на Бейрут и започнаха ограничени наземни нападения срещу цели на Хизбула в граничната зона в Южен Ливан. Съобщава се също, че израелските военни са регистрирали 10 изстрелвания от ливанска страна.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ВОЙНА

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война....

ВОЙНА

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север. Ден преди това руските...

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...