Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат

Масово недоволство, което прераснало във война, цари между кметовете на ГЕРБ, номинирани за депутати и лидера им Бойко Борисов. За това разказаха от екипа на бургаския градоначалник Димитър Николов пред.

Пръв именно той обявил пред началника си, че не желае номинация и няма никакво намерение да се впуска в борба за предрешено ялово правителство, разкриха от общината. Недоволен от номинацията бил и кметът на Смолян Николай Мелемов, който е управник на града от далечната 2011 година и неизменно е преизбиран.

Димитър Николов обаче лично се противопоставил на Борисов и за разлика от другите си колеги като Иво Димов от Димитровград, успял да разговаря с лидера на ГЕРБ по въпроса. Той остро обявил, че ако партията не спечели изборите и не състави кабинет с него като министър, щял дори да напусне ГЕРБ. Лидерът лично успокоил Николов, че ще „уреди въпроса”, като от екипа на кмета не успяха да обяснят какво е имал предвид Борисов. Според близките до бургаския кмет обаче се говорело, че Николов ще се върне като градоначалник и няма да има министерски пост, ако нов кабинет не може да бъде съставен с дълъг мандат пред себе си.

Казусът с Иво Димов пък бил друг – кметът на Димитровград, също преизбиран от над десетилетие, с неохота се съгласил да бъде номиниран, но бил уверен, че ще е водач на листата в Хасково. Изненадата и разочарованието били пълни, когато Димов разбрал, че ще е чак на трето място в подредбата, а не първи, както му обещали от ГЕРБ. „Чувствам се използван и излъган”, признал пред своите в кметството Иво Димов, разказаха от екипа на управника.

Надъханите слова за победа и три мандата на водача Делян Добрев въобще не стоплили сърцето на кмета Димов. Въпреки че е водач, Димитър Николов от Бургас бил на същото мнение – че е употребен.

Първият в Стара Загора и кмет Живко Тодоров обаче бил на друго мнение, установи проверка на вестника – младият управник предпочитал да се върне в парламента или в изпълнителната власт, тъй като местните не са особено добре настроени към управленските му решения в последно време. Живко Тодоров, който също е градоначалник на града на липите от 2011 г., не е така популярен сред съгражданите си, както са Димитър Николов, Николай Мелемов и Иво Димов. Затова и посрещнал с охота идеята да се върне в парламента, който не е виждал от над 10 години.

Смолянският градоначалник Мелемов също не искал да е депутат, но не посмял да се скара с Борисов подобно на Димитър Николов. Мелемов няма такова влияние и успех в общината си като бургаския си колега, който от дълго време е почти отделен от ГЕРБ и е свободен електрон, обичан от съгражданите си. Реално се оказало, че партията има нужда от него, а не той от ГЕРБ, разказаха за вестника от Смолян. Мелемов също с неохота приел водачеството към парламента и само обявил, че се състезава за парламента „от немай къде”, признаха още от кметството.

Същевременно Бойко Борисов вече постави задача партията да спечели най-малко 80 депутатски мандата в следващото Народно събрание. Според социолози, това ще е доста трудна задача. Прогнозите на експертите са ГЕРБ да получат не повече от 23-24% на изборите на 27 октомври, което им отрежда в най-добрия случай 70 народни представители.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ВОЙНА

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война....

ВОЙНА

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север. Ден преди това руските...

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...