Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

  • Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча
  • 500 лева за глас! Във Варна Дидо Дънката работи за ДПС-НеНе. Очакват се нови рекорди от гласове в секции, които преди гласуваха предимно за ГЕРБ и с преференции за Славена Точева

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча, написа във Фейсбук кандидатът за депутат от “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев

МВР министърът обяснявал чувам, че се противодейства на купуването на гласове. Ще го разочаровам – или някой го подвежда или той съзнателно се прави на ударен. Ще оборя министъра с 10 аргумента защо това не е така и с малко информация:

1. Пеевски се е развилнял и през неговите лейтенанти вот се купува в цяла България, а цените по информация на място достигат 500 лв. за глас.

2. Вече са проведени няколко организационни срещи в хотел Маринела на ключови фигури за покупката на гласове, отговорници по райони, лихвари, лейтенанти на Пеевски.

3. Главен координатор за страната на Пеевски е лице с прякор Цайса.

Дидо Дънката

4. Във Варна купеният вот из махалите минава основно през стар познайник (преди осигуряваше вот за ГЕРБ чрез преференциалната рекордьорка Славена) – Дънката. Та Дънката в момента работи с Пеевски и там се очакват нови рекорди от гласове в секции, които преди гласуваха предимно за ГЕРБ и с преференции за Славена Точева. С поддържаща роля във Варна Чирпанския.

5. Бойко Борисов хвърли в битката популярните си кметове. Причината е, че Пеевски дръпна традиционния вот за ГЕРБ за собствената си партия и Борисов изпитва дефицити откъм гласове.

6. В Добрич за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Сандокана.

Пеевски с “Шарана”

7. Във В. Търново за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Шарана (бивш областен на ДПС).

8. Във Враца за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Данчо Пръча (има международна известност).

Христо Широков-Широката

9. В Бургас основният купувач за Пеевски е лице с прякор Широката. Поддържаща роля за областта има Емо Свраката.

10. В Сунгурларе за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Йоската.

Когато бе назначен МВР министърът му дадохме време да докаже, че ще се бори с купения вот. Кампанията започва и индикации за реална борба с него няма. Всичко си е по старому, вкл. и покрай ключови назначения в МВР на далечни роднини на Светльо Лазаров, който е близък до Пеевски. Ако министърът си представя, че борбата с купения вот става с гл. секретар близък до Пеевски – в грешка е.

Затова в следващите дни започваме да показваме кои са хората, които са бъдат в ролята на проксита на Пеевски при търговията с гласове в цялата страна. Ще пускаме и сигнали до прокуратурата, макар практиката да е показала, че от това полза няма. А МВР ако иска да води реална битка с тях има две опции – да ми следи стената за нови имена или просто да се обърне към полицаите на място, които отлично знаят кои са хората в схемите с купен вот.

В неделя Ивайло Мирчев пусна нова порция с имена на купувачи на гласове на Делян Пеевски:

Втора част на купувачите на гласове, за които МВР се прави, че не съществуват:

1. Хасково – на терен работят Ами (Капитан Андреево, свързан и с Таки) и Семката.

2. Габрово – В Габрово и Севлиево купува Памперса. Наглостта е стигнала такива размери, че се правят срещи, на които присъстват полицаи на високи нива (от Севлиево), като доказателство, че МВР няма да пречи на търговията с вот. Другият купувач за района е с прякор Трите хикса (ХХХ).

3. Монтана и Враца – Митко Галата.

4. В София област (Ихтиман, Ботевград и Самоков) вършее Радо Слънцето. Там се очакват много гласове за бившия вътрешен министър Калин Стоянов и пресен партиец при Пеевски.

5. В Костинброд за Пеевски пазаруват дама с първо име Анелия и прякор Трафикантката, както и известният в района Д.Г. с прякор Мишо.

6. В Плевен за покупката на ромски гласове се грижи М. П., който беше осъден на 4 г. затвор за изнудване, принуда и побой над човек.

7. В Бургас допълваме с Митко Каратиста.

8. Сунгурларе – Кемал Бозов, вече осъждан за купуване на гласове, иначе се занимава с дърводобив.

9. Ямбол – Територия на Солингена, както и О.А., собственик на ресторант, в който в последните дни се правят координационни и логистични срещи за купуване на гласове. Както и Н.Д., нависоко в местната структура на Пеевски, осъждан, местна мутра, участвал съвсем наскоро на среща в хотел Маринела, на която са се пазарили хиляди гласове в областта.

10. Стара Загора – Юлиан ФИТКАТА

В следващите дни ще предоставим и нова порция купувачи на гласове в страната, за които МВР се прави, че не съществуват. Към момента полицията не прави нищо по профилактиране на търговците на вот, а на места подпомага процеса.

Докато подготвях този текст усещането бе, че сме някъде в средата на 90-те. В търговията с гласове се въртят десетки милиони, поръчителят е ясен, под него лейтенантите кметове и депутати, а изпълнителите са от криминалния контингент – рекетьори, лихвари, класически мутри.

В отчаянието си да запази позиции Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат и бута страната назад към времена, за които се надяваме никога да не си спомняме. Някой пак ще каже “Стига с тоя Пеевски, кажете за бъдещето.”. Да, но за да минем към бъдещето Пеевски не трябва да е фактор в страната ни. Да се рисува розово бъдеще в тази България, в която една мутра владее почти всяка институция, служби, съдебна система, МВР… е проява на лицемерие.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ВОЙНА

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война....

ВОЙНА

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север. Ден преди това руските...

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...