Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Цеца Ризова отново доказа, че е световно тъпа!





  • СВЕТОВНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ В МЕДИИТЕ! Не България, а Цеца Ризова
  • Още преди години и казахме на Цецка, че не ставаи и за зарзаватчийка на Женския пазар!
  • Тошко Йорданов уличи БТВ в лъжа: България е признала Палестина за държава преди 36 г.
  • БТВ по добре да назначат някоя зарзаватчийка от Женския Пазар вместо невежата и нагла Цецка!

СВЕТОВНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ В МЕДИИТЕ! Не България, а Цеца Ризова е “голямо световно изключение”, което е журналист на високо “БТВ” ниво, а НЕ ЗНАЕ, че

България е признала палестинска държава още преди 36 години!

Че и спор с Тошко води!

Цецо, мари, язък, че си на години да си била млада мисирка тогава и пак да не помниш такивиз факти!

БТВ, вие сте резил и дъно в журналистиката. Язък, че съм ви създавал и на четмо и писмо в журналистиката учил преди 20+ години!

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов опроверга лъжата на БТВ в предаването „Лице в лице“. Според водещата Цветанка Ризова България не е признала палестинската държава.

Тошко Йорданов отвърна, че не само, че не сме я признали, но Палестина има и посолство у нас.

Водещата обаче настоя, че това не е вярно и че тогава ние трябва да сме „световно изключение“.

Справка показва, че България изобщо не е „световно изключение“, тъй като Палестина е призната за държава от 139 от 193-те държави членки на ООН. Преди дни Испания, Норвегия и Иралндия също признаха палестинската държава.

Видеото със спора между двамата бързо стана популярна тема в социалните мрежи. Коментатори публикуваха снимки на палестинското посолство в София за сведение на журналистите, които не знаят, че през 1988 г. България признава държавата Палестина.

Ето какво пише на сайта на българското министерство на външните работи за историята на дипломатическите отношение между България и Палестина:

Република България поддържа официални връзки с Организацията за освобождение на Палестина (ООП), която е призната от международната общност за законен представител на палестинския народ, от февруари 1973 г.

Организацията откри свое бюро в София през 1974 г. През ноември 1988 г. българското правителство признава с декларация обявената от ООП Държава Палестина. През декември същата година е подписан протокол с ООП, съгласно който палестинското представителство в София получи статут на посолство.

Република България придава значение на отношенията си с Палестина, както в контекста на желанието си да развива двустранните си отношения с палестинската страна във всички области от взаимен интерес, така и водена от желанието си да допринесе за намирането на трайно и справедливо решение на Близкоизточния мирен конфликт. Република България е убедена, че единственият начин за подобно решение на конфликта е посредством създаването на независима и демократична палестинска държава.

Водена от стремежа си да провежда балансирана политика по отношение на конфликта, българската страна се придържа към установената дипломатическа практика на останалите държави членки на ЕС, която предвижда посещения в Палестина наред с посещения в Държавата Израел. На 22 март 2018 г. президентът на Република България Румен Радев посети Рамалла и проведе среща с палестинския президент Махмуд Аббас, Министър-председателят на Република България Бойко Борисов бе на официално посещение в Палестина на 14 юни 2018 г., където проведе разговори с палестинския министър-председател Рами Хамдалла. По време на посещението бе подписана Спогодба за сътрудничество между Министерството на образованието и науката на Република България и палестинското Министерство на образованието и висшето образование. През септември 2019 г. бе осъществена визита на министъра на външните работи и експатриатите на Палестина д-р Рияд ал-Малики в София.

По ред обективни причини търговско-икономическите връзки между двете страни са сравнително слабо развити.

Страната ни отпуска средства за палестинските бежанци основно по линия на Агенцията за бежанците към ООН (UNRWA). През 2023 г. финансовият принос на България за дейността на UNRWA бе удвоен в сравнение с 2022 г., като достигна 100 000 евро.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Може да харесате

ПОЛИТИКА

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер...

СКАНДАЛ

След съдебно решение, с което се увеличава нормата на възвращаемост на капитала на „Софийска вода“ – днес, на заседание на КЕВР, стана ясно, че...

БЪЛГАРИЯ

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от търговците на ток. На...

СВЯТ

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на международната общност. Това заяви...