Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота

Сътресения в ГЕРБ преди старта на кампанията здраво раздрусали коалицията между сините от СДС и хората на тартора Борисов. Причината била открито обявената заявка от лидера на ГЕРБ, че след вота на 27 октомври обновената без Корнелия Нинова БСП може да е партньор на партията му в ново правителство. За случилото се разказаха пред „Уикенд” депутати от партията на Борисов, които са на мнение, че началникът им се е компрометирал излишно с подадената към „Позитано” 20 ръка.

Пръв срещу идеята на Борисов скочил не кой да е, а лидерът на СДС Румен Христов, който е неизменен депутат от години заради коалицията с ГЕРБ, която бе насилствено създадена под диктовката на Европейската народна партия в Брюксел. Само така уж автентичните десни успяха през годините да попаднат в парламента. Този път обаче миниатюрните партньори на Борисов показали характер и се опълчили открито пред лидера на ГЕРБ срещу намеренията му да застане рамо до рамо с архивраговете от левицата.

Румен Христов и секретарят на СДС Илия Лазаров, който е вече евродепутат и кумец на скандалния сив кардинал на СДС и ДПС Христо Бисеров, си позволили открито да разкритикуват намеренията на Бойко Борисов. Сините са на нож за идеята за съюз с червените, а и доста депутати от ГЕРБ били на мнение, че ако застанат до БСП, ще изгубят минимум 40 000 гласа. Проверката на евентуалните щети представи пред „Уикенд” избраник от екипа на Борисов, който предпочете да запази анонимност. По думите му обаче не само колегите му от СДС, а и доста активисти на ГЕРБ по места се възмутили, че партията им може да е в кабинет след изборите с БСП, които са им открит и реално единствен опонент от години.

Сътресения не липсвали и при червените. Част от екипа на Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов били потресени, че именно двамата нови лидери на лявото били готови за топла прегръдка с ГЕРБ в евентуална нова сглобка, признаха депутати от червения актив пред наш репортер. По думите на много от координаторите по места, първите в левицата, както и Кристиан Вигенин и Кирил Добрев, били във възторг от бъдещ съюз с партията на Борисов, тъй като в момента течали совалки и договорки за бъдещи постове.

Открито обаче срещу евентуална коалиция се обявили бивши първенци на лявото начело с Валери Жаблянов, който отсече, че не може да има коалиция с ГЕРБ. Това допълнително разтърсило и без това хаотичната обединена левица, която в момента се тресе и от вътрешни противоречия, като потвърждава заканите на Корнелия Нинова за масови напускания на активисти и дори номинирани от партията кандидат-депутати, разказаха пред „Уикенд” дейци от „Позитано” 20.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ВОЙНА

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война....

ВОЙНА

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север. Ден преди това руските...

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...