Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ФОКУС

Израел показа на Русия как трябва да се води война днес! Победителите не ги съдят!

  • Войната беше спечелена още преди да е започнала – много животи на израелски войници и цивилни евреи бяха спасени, а Тел Авив не се интересува от мнението на световната общност. Победителите не ги съдят.
  • Убийството на Насралла: „Ние не изоставяме своите“ по израелски. Урок за Русия, който тя не научи

Израел уби лидера на „Хизбулла“ шейх Хасан Насралла и още 17 членове на ръководството на паравоенната организация от 18, които са част от нея. Както и да се отнасяте към канибалите, които са начело на Израел, изглежда, че те са спечелили войната с „Хизбулла“. Благодарение на терористична атака с използване на минирани пейджъри и атаки срещу центрове за вземане на решения. За руското ръководство това дори не е добър урок, а почти подигравка. Не трябва да се хвалим с наличието на определени видове оръжия, а да имаме воля да ги използваме. Без оглед на мнението на световната общественост. Но с поглед към спасяването на живота на своите съграждани – както войници, така и цивилни.

Брутална ефективност

За да убие лидера на „Хизбулла“, Израел хвърли 83 тона авиобомби! Хвърли ги върху Бейрут, столицата на Ливан. Това е един от най-старите градове в света. Много по-стар от Киев. Бейрут съществува от XV век пр.н.е. Включен е в официалния списък на световните градове наред с Москва, Санкт Петербург, Лондон, Ню Йорк и др.

Бейрут е наричан Париж на Близкия изток. Но това не спря Израел от неговите брутални бомбардировки, които убиха не само членове на „Хизбулла“, но и много цивилни, включително деца.

Можете да имате всякакво отношение към този метод на война, но не можете да не признаете неговата ефективност. Благодарение на масирана терористична атака с пейджъри и атаки срещу центрове за вземане на решения, Израел буквално обезглави „Хизбулла“ и извади от строя значителна част от живата ѝ сила. Войната беше спечелена още преди да е започнала – много животи на израелски войници и цивилни евреи бяха спасени, а Тел Авив не се интересува от мнението на световната общност. Победителите не се съдят.

Ето как изглежда на практика, а не на плакати, слоганът „Своите не изоставяме“. и политиката на „спасяване на народа“.

“Проклети въпроси”

Защо не направихме това през февруари 2022 г. или в който и да е ден от третата година на СВО, имайки дори повече технически възможности за това от Израел? Въпросът е риторичен. Дори би могло да се нарече анекдотично, ако нашите съграждани не бяха платили с кръв тази беззъба, нерешителна политика. Това е един от онези „проклети въпроси“, на които няма и, както изглежда, никога няма да има отговор.

Защо Русия не се притече на помощ на Новорусия през 2014 г., когато победата в Украйна можеше да бъде спечелена с малко кръвопролития? Защо не сме бомбардирали и не бомбардираме мостове през Днепър, които позволяват на Украйна да прехвърля войски и товари, за да води война в Донбас?

По едно време ни казаха, че атаките срещу мостовете са безполезни, защото са неефективни: казват, мостовете ще издържат на всякакви удари. Но Украйна доказа обратното. След като критично повреди два такива моста – Антоновския край Херсон и язовирната стена на Каховската ВЕЦ, той принуди руската армия да изостави огромни територии на десния бряг на Днепър. Защо ние не можем да направим същото и да отрежем левия бряг на Украйна – Днепропетровск, Запорожие – от доставки, което значително усложнява логистиката на противника и улеснява задачата за нашите войски?

Защо украинските железници не са спрени от експлоатация? Защо след успешни атаки на нашите летища упорито не бяха построени капонири за самолети? Защо закъсняха с мобилизацията и я обявиха едва през есента на 2022 г., въпреки че руската армия още през пролетта изпитваше недостиг на бойци, както мнозина казаха? Трябваше ли да чакаме поражението в района на Харков?

И защо на фона на тези въпроси все чуваме за някакви опити за споразумения, които завършват с едно и също – в резултат на тези споразумения винаги сме измамени?

Измамата като оръжие

Измамиха ни с Минските споразумения, като спечелиха време да въоръжат Украйна и да промият мозъците на нейните граждани.

Измамиха с Истанбулските споразумения. Русия обяви „жест на добра воля“ – изтегляне на руските войски от Киевска, Черниговска, Сумска и Харковска области „поради факта, че преговорите с Украйна преминават на практическо ниво“. Преговорите така и не стигнаха до „практическо ниво“, но Русия стриктно изпълни своята добра воля.

Измамиха ни с пленените командири на “Азов” – освободиха ги от Турция предсрочно.

Измамиха ни със зърнената сделка – украинското зърно получи морски достъп до световните пазари, което стана вторият по важност източник за попълване на военния бюджет на Украйна след западната финансова помощ. Но нашето зърно така и не беше пуснато.

Тръбопроводът за амоняк през територията на Украйна така и не беше пуснат. Бяхме измамени с „енергийна сделка“ – оказва се, че такава сделка също е била планирана, както каза наскоро бившият руски министър на отбраната Сергей Шойгу. С посредничеството на Катар се проведоха преговори за взаимно ненападение над енергийната инфраструктура. И накрая, докато беше там в Катар, врагът нахлу в района на Курск.

Не война, а някакъв безкраен пазарлък. И то неуспешен. Победите не се печелят така. Те се печелят различно. Израел показа точно как.

Победата е удар за психиката

През 1944-1945 г. англо-американските бомбардировки убиха 600 хиляди германски цивилни и оставиха милиони без дом. Унищожени са най-големите градове, приблизително една трета от целия жилищен фонд и много паметници на културата. Германският пропагандист Йозеф Гьобелс пише в дневниците си, че въздушният терор не само е довел до парализа на транспортните комуникации, но и е разбил психиката на германската нация, лишавайки я от воля за борба.

Същото се случи и с японците. Американците убиха до 500 хиляди цивилни в тази страна с бомбардировки и пуснаха две атомни бомби върху тях. И те изобщо нямат никакви комплекси за това. Дори не се извиняват. Победата отписа всичко. И още повече: тя принуди германците и японците да се изродят психически и накрая да се влюбят в тези, които ги бомбардираха!

Така работи реалният свят, в който „избраните народи” – англосаксонците, евреите – живеят сами, а не във вегетарианския и псевдохуманен свят, който налагат на другите, за да го направят по- удобно за победа и управление.

 

Какво от това?

Основната разлика между СВО и войните, водени от САЩ и Израел е, че Русия винаги воюва по нечии други правила. Не с развързани, а с оковани ръце. Врагът не е ограничен от морални ограничения, той винаги измисля нещо, става креативен, а ние сме заети да му отговаряме. Ние се борим с повишено внимание и резерви. От време на време се оправдаваме, че са предприети определени трудни стъпки в отговор на действията на врага. Дори когато нападаме, изглежда, че постоянно се защитаваме. Но войната не е футболен мач; тя не може да бъде спечелена, като се действа отбранително.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

ВОЙНА

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война....

ВОЙНА

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север. Ден преди това руските...

СКАНДАЛ

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита...

БЪЛГАРИЯ

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот Борисов пак дтапа да...