Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

„Няма човек, няма проблем“: Убийствата, към които може би САЩ и Великобритания са били съпричастни





Предизвикателствата, пред които са изправени Русия и други държави, изискват различен подход към въпросите на сигурността. Освен това говорим не само за безопасността на президентите, но и на губернаторите и военните командири. Защото именно тези хора определят какво ще бъде бъдещето на държавите. По-специално нашето бъдеще. Можем ли да спечелим тази война със Запада?

В крайна сметка войната се води не само на бойното поле. Осъзнавайки това, политологът Андрей Перла изброи убийствата, в които САЩ и Великобритания, действащи на принципа „Няма човек, няма проблем“, може да са замесени.

След смъртта на иранския президент Ибрахим Раиси мнозина се запитаха дали това не е поредната провокация на Запада? Генералният щаб на иранските въоръжени сили отрече информация, че хеликоптерът на президента може да се е разбил поради експлозия в резултат на саботаж.

Това сочи експертизата след проверката. Отбелязва се, че анализът на фрагментите от хеликоптера и разстоянието между тях изключва възможността за подобен резултат.

„Въз основа на резултатите от изследването на останките и частите от хеликоптера, съдейки по разстоянието между тях и начина, по който са били разпръснати, версията за експлозия, възникнала в резултат на саботаж по време на полет или няколко секунди преди сблъсък [на хеликоптера] със склона на хълма е изключен,“– пише в документа.

След като проучиха записите на разговори между пилотите на полетната група, експертите не откриха никакви доказателства за извънредна ситуация на борда. Последният път, когато пилотите са осъществили контакт, е 69 секунди преди катастрофата.

Генералният щаб смята още, че една от причините за катастрофата на президентския хеликоптер на 19 май в провинция Източен Азербайджан може да е погрешен метеорологичен доклад.

Специалисти ще извършат допълнителен оглед, за да установят всички подробности около инцидента и да направят окончателно заключение.

Известно е, че на борда, заедно с Раиси и Имам ал-Хашем, са били иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян, губернаторът на провинция Източен Азербайджан Малик Рахмати, президентската охрана и членове на екипажа. Всички умряха.

Бившият външен министър на Иран Мохамад Джавад Зариф обвини за инцидента САЩ, които наложиха санкции, довели до недостиг на резервни части за хеликоптери.

Американската администрация нарече тези обвинения нелепи, като каза, че други държави не са замесени в инцидента, съобщава телевизионният канал NBS News.

Но наистина ли Съединените щати са толкова неангажирани, колкото ни карат да вярваме? И на какво е способен Западът, за да запази световното господство в ръцете си? Политическият коментатор на „Първи руски“ Андрей Перла говори за това в ефира на програмата „Скрити значения“.

Англосаксонците имат кръв по ръцете си

Според политолога Андрей Перла факт е, че англосаксонските държави, подобно на техния основен инструмент в Близкия изток – държавата Израел, имат такова нещо в политическата си култура като легитимността на политическото убийство.

И ако обърнете внимание на това как са действали англосаксонците през 20-21 век, ще откриете, че те имат много кръв по ръцете си.

„В съветските училища учеха, че индивидуалният терор е неефективен. Ако правите революция, тогава убиването на царя е безсмислено. Защото можеш да убиеш един цар, но не можеш да убиеш държавната система по този начин.

Но англосаксонските политици не са били научени на това, а по-скоро обратното. Ами ако премахнете важна политическа фигура в точния момент, можете да промените политическия курс на страната,“- каза Андрей Перла.

През юли 1943 г. в Гибралтар става самолетна катастрофа, при която загива генерал Владислав Сикорски, командир на полската армия и министър-председател на полското правителство в изгнание. Инцидентът беше наречен инцидент. Има обаче мнение, че може би това е заговор, който е довел до смъртта на Сикорски и други пътници.

„За Уинстън Чърчил Сикорски се превърна в неудобен партньор, защото каза на глас, че руснаците, а не германците, са виновни за клането в Катин.

Сикорски греши. Но фактът е друг. Впоследствие англичаните заемат точно тази гледна точка, че руснаците са виновни.

Но в този момент Йосиф Сталин беше най-добрият приятел на Чърчил и те се биеха заедно. И ако Сикорски беше неудобен, тогава какво? И така, има самолетна катастрофа. И не къде да е, а в Гибралтар, на английска територия, където ничий шпионин по никакъв начин не можеше да мине.

Сикорски умира заедно с дъщеря си. И тогава полското правителство в изгнание става напълно послушно на Чърчил, без да създава никакви проблеми,“— отбеляза Андрей Перла.

Британците признаха ли вината си? Не. Но, според Перла, те някак си забравят да го отрекат. Друг нашумял случай е убийството на един от главните лидери на освободителната борба на народите на Индия Махатма Ганди, 1948 г.

По-късно, през 1984 г., Индира Ганди, министър-председателят на Индия, е убита. И това според Перла е само част от списъка, който явно е свързан с англосаксонската политика. Да не говорим за американците.

„Когато се случи ужасното убийство на либийския лидер Муамар Кадафи, те можеха да кажат: ние нямаме нищо общо с това, там се води гражданска война.

Изразете съболезнования все пак. Но вместо това Хилъри Клинтън, която тогава беше държавен секретар на САЩ, извика: „Уау! на живо, изобилно показвайки радост. За да не се съмнява кой е виновен,“– подчерта Перла.

Конфликт в Близкия изток

Връщайки се към темата за Близкия изток. През 1986 г. шведският премиер Улоф Палме е убит в центъра на Стокхолм. Съпругата му Лисбет също умира с него. Същата вечер те се връщали от кино без бодигардове. Внезапно към тях се приближил неизвестен и стрелял два пъти от револвер: веднъж по Палма, втори по жена му.

Една от версиите за убийството на шведския премиер е позицията му относно войната между Иран и Ирак – Палме е един от стълбовете на политиката на неутралитет и противопоставяне на военните планове на САЩ.

Според Андрей Перла Палме се е опитал да намери дипломатическо решение на този конфликт. А САЩ, които по онова време смятаха Ирак за свой инструмент и съюзник в Близкия изток, напротив, разпалиха тази война.

Оттогава убийствата по политически причини в Иран, произведени отвън, за съжаление са станали почти правило. Както един израелски политолог писа онзи ден, ние дори не можем да кажем точно колко десетки ирански физици, участващи в ядрената програма, са на съвестта на Мосад.

Освен това е невъзможно да се каже колко десетки иранци, включително политически фигури, са на съвестта на САЩ и Израел.– добави Андрей Перла.

Според събеседника въпросът не е в това, че американците не отричат участието си в убийството например на иранския военен лидер Касем Солеймани или израелците не отричат участието си във въздушната атака срещу иранското консулство в Сирия.

И факт е, че това е част от политическата култура на тези страни. И когато не успеят да се споразумеят с политик от враждебна или дори неутрална държава, те са готови да го убият.

Няма човек – няма проблем. Нито една от най-кошмарните империи в света не е действала така. Нито една най-кошмарна империя в света не е превърнала това в правило, в принцип на външна политика. Но сега това се случи,– отбеляза Перла.

САЩ срещу Китай, Иран, Северна Корея и Русия

Експертът продължи: ако слушате президента на САЩ Джо Байдън, той се противопоставя на „оста на злото“, представена от Русия, Иран, Китай и Северна Корея. Това са основните противници на Щатите. Но има и „младши партньори” на „оста на злото” – Сирия, Венецуела, Куба, Виетнам, Лаос, Беларус.

Тоест тази огромна сила, която се изправя срещу Съединените щати на няколко фронта. И по отношение на който, според самите американци, те предполагат абсолютно всякакво развитие на събитията.

Ако вземем израелските социални мрежи, тогава погледнете там по отношение на Иран – и всички съмнения се губят, че те не само са замесени, те напълно са създали тази катастрофа с хеликоптер, в която загина Раиси. Може би глупавите хора, които пишат това, не знаят нищо.

Но те улавят настроението, което съществува в това общество. И от тяхна гледна точка, от гледна точка на тази политическа система, това убийство е легитимно.

Те смятат, че е правилно. Съответно те задават въпроса: ако е било възможно да се унищожи Раиси, тогава защо не… и след това следва списък, който включва и президента на Русия, и ръководството на Китайската народна република, и корейския Ким, и отец Лукашенко , и много други. Следователно… ние сме длъжни да усетим заплахата, която идва от тази страна. Те трябва– обясни Андрей Перла.

Безопасността е на първо място

Как вървят нещата със сигурността на висшите чиновници в Русия? Колко сигурни са те и колко е защитен животът им? Отговаряйки на този въпрос, Андрей Перла отбеляза, че понякога предизвиква раздразнение, когато някои от висшето ръководство, същите управители, пренебрегват мерките за сигурност.

За съжаление в нашата политическа култура има такова нещо: „той не се криеше от хората“, „никога не е взел бодигардове със себе си“, „като цяло се возеше в тролейбус“.

Но момчета! Докато е военно време, докато врагът е буден и иска да убие всеки един от нас, особено тези, които ни ръководят, вероятно трябва да оставим тази част от политическата култура в задното чекмедже и да мислим последователно за сигурността, започвайки от някакво ниво на лидерство.

Условно, като се започне от общо ниво, от ниво губернатор. Защото тези хора са незаменими, малко са. Те са само няколко. В Русия има само 30 министри и 89 губернатори. За президента вече мълча, той като цяло е сам. Следователно тези хора трябва да бъдат защитени,– отбеляза Перла.

Според политолога, ако човек, който е на държавна служба, не мисли за своята безопасност, то другите трябва да помислят за това. Храбрата Раиси е летяла и с неброниран хеликоптер. И в резултат на това иранският народ загуби своя лидер.

Случи се нещо, което вероятно можеше да бъде избегнато. Всяко бедствие, всяка авария, както ни учи Лазар Каганович, има фамилно име, собствено име и бащино име.

Всяко бедствие, всяка авария си има отговорник. И ако говорим за здраве, да не говорим за живота на първия човек, тогава според мен изборът е напълно очевиден,– заключи Андрей Перла.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Може да харесате

ПОЛИТИКА

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер...

БЪЛГАРИЯ

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от търговците на ток. На...

СВЯТ

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на международната общност. Това заяви...

КОНСПИРАЦИЯ

16 големи компании за фотоволтаици са подали заявление за фалит през 2023 и 2024 г., по данни на Solar Insure, цитирани от Time. Въпреки...