ПОСЛЕДНИ

Хусите ударили още един военен кораб на САЩ

Йеменското бунтовническо движение на хусите Ансар Аллах нанесло ракетна атака срещу кораба на ВМС на САЩ USS Lewis B. Puller в Аденския залив.

Това заяви военният представител на движението Яхя Сария, пише ТАСС.

„Йеменският флот изстреля противокорабна ракета в неделя (28 януари – бел. ТАСС) по американския кораб Lewis B. Puller, докато той беше в Аденския залив“, каза Сария по телевизионния канал Al-Masirah .

Според него корабът осигурявал логистична подкрепа на американските сили, които участват в удари срещу цели на хусите в Йемен.

Говорителят на движението каза още, че атаката срещу USS Lewis B. Puller е „част от военни усилия за защита на Йемен и подкрепа на потиснатия палестински народ“.

Хусите: Ударихме военен кораб на САЩ. ПОДРОБНОСТИ

Припомняме, че на 27 януари противокорабна ракета на хусите повреди петролен танкер в Аденския залив вчера, но няма данни за пострадали, а военен кораб на САЩ оказва помощ на пострадалия съд.

Йеменските бунтовници хуси заявиха, че военноморските им сили са атакували британския петролен танкер „Марлин Луанда“ в Аденския залив, предизвиквайки пожар на борда, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на техния говорител Яхия Сарея.

Корабът „Марлин Луанда“, плаващ под флага на Маршаловите острови, е изпратил сигнал за помощ и е докладвал за щети, съобщи в социалната мрежа „X“ Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ). Американският ескадрен миноносец „Карни“ и други кораби от международната коалиция оказват помощ на петролния танкер, добавя СЕНТКОМ.

Хусите: Ударихме английски танкер

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Може да харесате

Copyright © Вестник Зора, Излиза в София на 18 Май 1919, България