ПОСЛЕДНИ

Пеевски с препоръка към Денков: Другия път излез срещу протестиращите!

Препоръчвам на премиера да излезе другия път срещу протестиращите в София. Това беше като гангстерска битка, какво очаквате да направят тези момчета„, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, предаде „Фокус“.

„Тези момчета постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията си„, допълни той.

„Изненадвам се от коментарите на Денков как обсъждаме с министъра. Всички шефове на парламентарни групи говорим с всички министри„, посочи той.

Той бе категоричен, че в тази ситуация е много лесно да се коментира и прикани министър-председателя да излезе от кабинета си, за да види какво става на улицата. Пеевски каза още, че в тази ситуация министърът на вътрешните работи не може да излиза с никаква позиция.

„Има си проверяващи органи в рамките на Инспектората на МВР. Ако има някой с прекомерно насилие и го установят – има си закони, има си наказания„, добави Пеевски.

Относно коментарите на министър-председателя Николай Денков за срещите между лидерите на парламентарни групи с министри, Пеевски каза:

„Аз се изненадвам на коментарите на Денков, как общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него. Аз не мога да разбера това „Радино вълнение“ в премиера, разбира се, всички лидери на партии и шефове на парламентарни групи общуват с всички министри„.

ДПС няма да подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейско насилие, коментира председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, пише БНР

Припомня, че днес министър-председателят Денков постави и ултиматум: „Ако министърът (на вътрешните работи Калин Стоянов) не припознае това като (полицейско) насилие, което заслужава сериозна санкция, включително изясняване защо това се случва периодично в полицията, как го премахваме, ще си подам оставката“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Може да харесате

ЗАКОН

Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на Васил Божков от домашен арест в парична гаранция в размер на 130 000 лв., съобщи БНТ....

СВЯТ

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя собствена. Това показаха резултатите...

ВОЙНА

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в...

АНАЛИЗИ

“Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън В...

Copyright © Вестник Зора, Излиза в София на 18 Май 1919, България