СКАНДАЛ

Сбърканият инфантил Васил Терзиев сдава кметския стол заради маминото синче Бонев?

  • Лидерът на „Спаси София“ подвел градоначалника за скандалния ремонт край НДК с цел да го компрометир

Служители от столичната общинска администрация издават, че заради жесток конфликт и изгубено безвъзвратно доверие към общинския съветник и лидер на „Спаси София“ – маминото Борис Бонев, кметът на София – Васил Терзиев, е на път да хвърли оставката си като градоначалник.

През последните седмици напрежението между Терзиев и Бонев рязко е избуяло, а причина за подновеното търкане между двамата се крие в скандалната реорганизация на движението в района на НДК и разчертаните нови места за косо паркиране по бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, направени така, че шофьорите да спират назад – обратно на организацията при паркирането в района.

Оказва се, че Борис Бонев, заедно с приближения му заместник-кмет по транспорта Илиян Павлов, са излъгали кмета на. София за ремонта край НДК, давайки му фалшиво обещание,

че няма да стесняват платната за движение в идеалния център на столицата за сметка на велоалеи и нови паркоместа. Стартиралият внезапно в почивните дни около Великденските празници ремонт край НДК очаквано предизвика бурно негодувание, и то не само от живеещите в центъра, но и от стотици шофьори заради бруталните задръствания и настъпил апокалиптичен пътен хаос в района. Сред недоволните се оказа и кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков, който публично се извини на софиянци за сътвореното безумие с движението в центъра на София.

Скандалната реорганизация на движението край НДК може да предизвика и повдигане на обвинения срещу кмета на София – Васил Терзиев, макар той да не е пряко отговорен за създадения хаос. Оказва се, че Терзиев не е внесъл за съгласуване в отдел „Пътна полиция“ на СДВР проекта със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и допълнителните съоръжения на пътното платно, тъй като просто не е разполагал с него. Скиците са се пазели ревностно от Борис Бонев и зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов, които са заподозрени, че умишлено са подложили динена кора на Терзиев.

„При липса на задължително съгласуване с МВР, което е залегнало в нормативен акт на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, ремонтът на практика се води незаконен и прокуратурата има основание да повдигне обвинение срещу кмета Васил Терзиев за длъжностно престъпление. Реорганизацията е струвала над 1,2 милиона лева, което по закон се води щета в особено големи размери“, разкрива човек от близкото обкръжение на Васил Терзиев.

Из коридорите на Столична община се мълви за избухнал жесток словесен скандал между Терзиев и заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов, който отказал да си подаде поисканата му от кмета оставка. Борис Бонев стигнал по-далеч и си позволил да обяснява на кмета на София, че не било негова работа да се бърка в транспортната схема на столицата – за това си имало назначен заместник-кмет. Първите търкания между Васил Терзиев и Борис Бонев избухнаха още миналата есен, когато лидерът на „Спаси София“ се почувства излъган, че не е избран за председател на Столичния общински съвет. Впоследствие Бонев се провали и с организирането на коледната украса на София – негатив, който отново отиде при кмета Терзиев, както и с ремонта на ремонта на ремонта на жълтите павета.

Въпреки това Борис Бонев брани като опълченец протежето си заместник-кмет Илиян Павлов, който е част от „Спаси София“ и често взима еднолично решения по важни за столицата транспортни проекти.

Напрежението между Борис Бонев И Васил Терзиев е накарало милионера и основател на компанията „Телерик“ сериозно да обмисля възможността да сдаде доброволно кметския стол, както и да вярва на масово разпространяващата се в Столична община мълва, че Бонев умишлено го подлага с цел да го наследи на кметския стол. Амбициите на Борис Бонев да е кмет на столицата многократно бяха заявявани от него през последната петилетка, преди миналата пролет „Продължаваме промяната“ изненадващо да издигна Васил Терзиев за кандидат-кмет и Бонев и неговата „Спаси София“ да се влеят в широката дясна коалиция.

Според друг нашумял през последните седмици слух срещу Васил Терзиев имало и втори подаден сигнал за несъвместимост в Общинската столична избирателна комисия, според който кметът на София имал миноритарно дялово участие в две фирми, регистрирани в САЩ. Съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Терзиев няма право да участва в търговски дружества един месец след като е заел кметския пост. Сигнал за участието на Терзиев като акционер в търговското дружество „Мадж.по“ ООД беше подаден още през декември м.г. в Общинската столична избирателна комисия, но от там не са се произнесли дали кметът е нарушил закона.

„Новият сигнал срещу Васил Терзиев е за негово дялово участие в други търговски дружества, развиващи дейност на територията на САЩ“, твърди източник запознат.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Може да харесате

EXPRESS TV

Саудитска Арабия, Китай и други страни тестват цифровите валути Саудитска Арабия се присъединява към трансграничната програма за цифрова валута на централната банка, доминирана от...

ВОЙНА

Макрон не се уплаши или блъфира. Той заяви необходимостта. Без влизането на западни войски Киев неизбежно ще загуби. НАТО ще може да предостави на...

ВОЙНА

Дронове, изтребители, Himars. Решено е Кримският мост да бъде съборен: ГУР готви масиран удар Един от тези дни военни специалисти от Франция и САЩ...

ВОЙНА

Тласкат Израел към катастрофа Израелската армия одобри „военен план за настъпление в Ливан“. Излиза ли, че сме на прага операцията в Газа да прерасне...

Copyright © Вестник Зора, Излиза в София на 18 Май 1919, България