Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Брутално източване на милиарди от Борисов и неговия авер Валентин Златев чрез строителната фирма





  • Босът на „Джи Пи Груп“ се опитал да изнесе 21 млн. в ОАЕ?
  • Става дума за брутално източване на милиарди от Бойко Борисов и неговия авер Валентин Златев чрез строителната фирма

Акциите на МВР и НАП в Автомагистрали и съобщението на Бойко Рашков за бизнесмен, опитал да изнесе 20 милиона за Дубай са свързани с разкритията ни за ДжиПиГейт отпреди 4 години.

Бизнесменът е Георги Василев, баджанак на Таки.

Става дума за брутално източване на милиарди от лицето Борисов и неговия авер Валентин Златев чрез строителната фирма Джи Пи Груп.
Преди ОПГ-то на Буда, Златев и Василев да мине към инхаус схемите, парите се крадяха от еврофондове. Дано МВР стигне донякъде и най-вече, да даде всичко на Кьовеши, защото каскетите няма да си мръднат пръста.

* * *
Да ви го разясня.

Акциите на МВР и НАП в Автомагистрали и съобщението на Бойко Рашков за бизнесмен, опитал да изнесе 20 милиона за Дубай са свързани с разкритията ни за #ДжиПиГейт отпреди 4 години.

Бизнесменът е Георги Василев, баджанак на Таки.

Става дума за брутално източване на милиарди от Бойко Борисов и неговия авер Валентин Златев чрез строителната фирма Джи Пи Груп.
Преди ОПГ-то на Буда, Златев и Василев да мине към инхаус схемите, парите се крадяха от еврофондове. Дано МВР стигне донякъде и най-вече, да даде всичко на Кьовеши, защото каскетите няма да си мръднат пръста.

Определение

№ 45/18.12.2018

гр. София, г. СОФИЙСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, 9 състав в закрито съдебно заседание в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛИНА ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ: ВАСИЛ ХРИСТАКИЕВ

СВЕТЛА СТАНИМИРОВА

при участието на секретаря като сложи за разглеждане докладваното от съдия Галина Иванова в.т.д.

П 47 по описа за 2018 г., за да се произнесе взе предвид следното: Производството е по чл. 73, ал. 3 от ЗМИП вр. чл. 396, ал. 1 вр. чл. 274, ал. 1, т. 2 от ГПК. Частният жалбоподател Г. В. В. обжалва определение № 37 от 26.09.2018 г. по ч.гр.д. С-38/2018 г., СГС, ГО, с което е наложен запор върху негова банкова сметка IBAN [банкова сметка] в [фирма] до 14 780 000 евро.

Твърди, че мотивите на определението са голословни и бланкетни, декларативни. Нямало основание, посочено искането на СГП, от което да се направи извод, че е налице съмнение за изпиране на пари или наличие на средства с престъпен произход. Според разпоредбата на чл. 72, ал. 1

вр. чл. 4 ЗМИП служителите от [фирма], които имат достъп до горецитираната му банкова сметка, при съмнение и/или узнаване за изпиране на пари и и/или за наличие на средства с престъпен произход били длъжни да уведомят незабавно дирекция „Финансово разузнаване на Държавна агенция „Национална сигурност“. Налице било нарушение на чл. 17, ал. 3 от Конституцията, както и чл. 1 от Протокол 1 на ЕКПЧОС.

Неясно било защо след като се знаело защо едва на 21.09.2018 г. служителите са наложили запора. Обезпечителните мерки били обезпечение на евентуално бъдещо вземане на държавата, а съображения липсвали.

Легална дефиниция на понятието „съмнение“ не съществували, а според тълкуваното му значение, съмнението означавало неувереност в истинността на нещо…

Атанас Чобанов







Може да харесате

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СКАНДАЛ

След атаката срещу Севастопол с пет американски ракети ATACMS, САЩ глътнаха повечко вода и се задавиха. Задграничната преса, да не говорим за същността на...

АНАЛИЗИ

Няма сълзи за загиналите по плажовете на Севастопол. Но дойде време да поговорим за основното: как ще отговорим? Защото символичен отговор като още една...

ВОЙНА

Забранено е да се свалят американските дронове: Телефонното обаждане, след което руското ПВО изпадна в хипноза Но дроновете продължават да убивт стотици руснаци, ЗАЩО???...