АНАЛИЗИ

Нещо сериозно се случва в държавата

Няма защо да въртим около проблема с убийството на бизнесмена Петър Христов вчера, приближен на най-високо ниво до политически фигури в партия ГЕРБ, които са на власт.

С минало, което е в средите и редиците на силовата организация СИК, от която произлиза или е гравитирал и настоящият премиер Борисов. Говори се, че е бил много близък и на Цветан Цветанов и Флоров. Обикновено фигури, които не са в политиката като покойният бизнесмен Петър Христов им е дадена възможност да са посредници между останалия бизнес и управлявщата класа. Такива хора поемат ангажименти пред бизнеса за обществени поръчки и срещу не малък процент, разпределен между областените политици и посредника се печелят от определените фирми. Той е бил представител на политическата класа на властта и бизнеса. За да се случи подобен разтрел има според нашия анализ две възможности:Първата е или не се е отчел на политическата част, разпределящи порциите и те са го наказали за назидание на другите или бизнеса, който вече е платил за определени дейности не е получил от политическата част това, което му е обещано.

При вторият вариант е и послание към властта, че така няма да стане и да си изпълняват поетите ангажименти да не пострадат и те.

Борисов се опита да каже, че се клати държавата, но не си дава сметка, че държавата се клати от симбиозата голям бизнес и политическа власт, която самата власт е допуснала. Всякакви други версии, че става друго с намеса на марсианци ще са комични.

Същото важи и с покушението срещу шефа на НАП Иво Стаменов, който бе прострелян, но за сега оживя.

За изпълнение на служебни задължения такива покушения не се случват . Ако не е той, то друг експерт ще наложи санкции или глоби на нарушителите. В неговият случай е единствено и само поемане на ангажименти срещу заплащане. Тук пак е станала явно издънка щом се е посегнало на него.

Поради поста, който заема на ключова позиция е по-вероятно покушението срещу него да е послание към властта на най-високо ниво. Така, че всички тези престъпления не са случайни и можем да кажем спокойно, че нещо сериозно се случва в държавата и този път някой се опълчва срещу политическата част на властимащите за неизпълнение на ангажименти, за които вече са прибрали пари.

Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

БЪЛГАРИЯ

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата мощности за производство на...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

Copyright © Вестник Зора, Излиза в София на 18 Май 1919, България