НОВИНИ

Американците станаха смешни

В Министерството на Финансите на САЩ не схващат, че от Кремъл вече им се подиграват насърчително, като говорят за „враждебна стъпка” по повод публикуването на „Керемълския списък” (http://prod-upp-image-read.ft.com/40911a30-057c-11e8-9650-9…) с имена на руски милиардери и политици, на които е вдигнат мерника за политическо и финансово давление.

Тука ще отворя една скобка, че миналата седмица спечелих на бас с един колега цяла щайга шампанско (която, от мен да мине ще му е на изплащане), че шефката на Централната Банка на РФ, Елвира Набиулина, НЯМА да я турят в тоя списък, защото тя за руската финансова система в момента е като епидемия от трисичуха (трипер, сифилис, чума и холера събрани в едно). И се оказах прав, естествено. А че не си пият хапчетата в американския МинФин става ясно от абсурдното присъствие в „списъка” на хора като Анна Кузнецова – пълномощен представител на Президента по правата на детето – както и на ред други.

Та защо им се подиграват ли на американците в Кремъл? Ами защото след като с абсурдната си политика за последните 3 години – противозаконните санкции, действията в Украйна, Сирия, Източна Европа и т.н. – „партньорите” от Вашингтон успяха да постигнат това, което не беше по силите на всички руски политици взети заедно – обединиха руската нация!
Истеричното поведение, двойните стандарти, откровената агресия, простащина и некомпетентност в сферата на външната политика от страна на Вашингтон, накараха съвременния руснак да гледа на „Запада” като на гигантски санаториум за хора със много странни отклонения. Факт е, за който социолозите тепърва ще пишат дисертации. Митът за „Западните” ценности и стандарти в днешна Русия е покойник. Руската нация е будна и трезва, и напълно „в час.”
Като добавим и тоя финансов „списък” към тази ситуация, ефектът ще бъде ТОЧНО ОБРАТЕН, що се касае до руските милиардери в него. Те няма да се обърнат срещу Русия, а ще бъдат принудени да репатрират състоянието си обратно в Русия. Тук пак става въпрос за културни менталности в руската душа, за които в Уошингтън не вдяват. Тва е положението – show must go on!

И с оглед на тази динамична международна конюнктура, що се касае до българската политическа реалност, то тя в съвременния си вид и със сегашните играчи е аут. Просто не го знае още.
https://www.washingtonpost.com/…/the-kremlin-list-why-rus…/…

Може да харесате

СВЯТ

„Така Путин се обърна към обикновените американци“: Дугин предизвика „земетресение“ в САЩ Емблематичният разговор между двама консерватори беше разгласен в най-популярните платформи. Това е...

ВОЙНА

Киевския режим хвърля жените да разминират по-активно мините. В името на равенството на половете Захарова за предложението жените в Украйна да разминират: Новини от...

SPORTS

Основното състезание на Олимпиадата в Париж ще е по шизофрения Докато почти милиард и половина евро, които бяха отпуснати за почистване на Парижка Сена...

ВОЙНА

Напоследък в света се отвориха много прозорци на Овертон, дори ядреният Армагедон се обсъжда като нещо познато. Но въпреки това темите табу все още...

Copyright © Вестник Зора, Излиза в София на 18 Май 1919, България