Борисов, готов ли си за пожарите, или пак ще се скриеш, както винаги???

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Борисов, готов ли си за пожарите, или пак ще се скриеш, както винаги???


•  Борисов, готов ли си за пожарите, които ще започнат да избухват всеки момент в България, или пак ще се скриеш, както винаги???
•  Живакът полудя! В Испания и Португалия се изпържиха
•  Климатичните промени вече ни достигнаха, времето съвсем се обърка ... и така ще продължава, предупреждават синоптици от цял свят!
•  Големи пожари бушуват в Хърватия
•  Гърция положението е апокалиптично: Сняг на Олипм, дъжд и градушки, а гръм уби човек

Жеги мъчат България. Най-горещо днес у нас беше в Сандански и Пловдив. Това показват официалните данни на БАН. Температурата в тези градове, измерена на сянка, е достигнала 40 градуса.

На слънце е било и по-горещо. Непосилна жега мъчи и Южна Европа. На места температурите надхвърлят 40 градуса. В Испания и Португалия е необичайно горещо. В Севиля термометрите надхвърлиха 40 градуса, а утре в Хаен се чакат 44. Дори за свикналите с жегите жители на Андалусия това са екстремно високи температури.

Обявени са предупредителни кодове за опасно време. Много горещо е и в Италия. Термометрите на автомобилите показват 40 градуса. В социалните мрежи се разпространяват фотоколажи на картини на известни художници с добавени вентилатори и климатици. Туристите в Рим се разхождат с чадъри и се крият по сенките. Жегата е съпътствана от суша.

На няколко места горят горски пожари, като най-големият е в близост до Неапол. Туристи заснеха гъстия дим, който изглежда така, сякаш вулканът Везувий изригва. На хиляди километри от Европа също се наблюдава необичайно явление. Гигантски айсберг се откъсна от Антарктида. Той е един от най-големите, виждани някога. Площта му е колкото на Пловдивска област, а дебелината на леда около 200 метра. Учените не знаят какво следва оттук нататък, защото толкова големи парчета лед са рядкост край Южния полюс и не са изследвани.

Възможно е ветровете и теченията да изпратят айсберга в северна посока, което да го превърне в заплаха за корабоплаването. А у нас от утре започва захлаждане, което ще се усети първо в Северна България. В Южна все още ще е горещо с температури до 39 градуса. Затова за 9 области там е обявен жълт код. Захлаждането ще продължи и през следващите дни. То ще е придружено от краткотрайни валежи с гръмотевици на много места в страната. Възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията през почивните дни.
* * * * *

Природни пожари са бушували през нощта в покрайнините на град Сплит, вторият по големина в Хърватия.

В борбата с пожара участват стотици спасители, военни и доброволци.

Най-сложна е ситуацията югоизточно от града от страна на курортния район Подстрана, където борбата се води, да не се допусне огъня до жилищните сгради.

Населението на крайните квартали „Жрновица“ и „Стожанац“ е евакуирано. Около 250 легла са подготвени в спортен комплекс „Спаладиум Арена“ за евакуираните.

Кметът на Сплит Андро Крстулович-Опара съобщи след полунощ, че „най-лошото е зад нас, Сплит е спасен“, но скоро след това заради засилване на вятъра ситуацията се влошава рязко. В момента огънят е унищожил няколко обекта в покрайнините на града.

* * * * *
Гърция положението е апокалиптично: Сняг на Олипм, дъжд и градушки, а гръм уби човек

Един загинал от гръмотевични бури, сняг на планината Олимп, дъжд, градушки и спад на температурите са основните характеристики на лошото време в Гърция през уикенда, което медиите определят като "есен посред лято", предаде Монитор, цитирайки Greek reporter.

Според Атинската национална обсерватория лошото време в Гърция ще продължи поне още два дни, като най-засегнати ще бъдат южните и западните части на страната. Според сайта Larissanet.gr сняг е паднал в планината Олимп (Централна Гърция) в неделя следобед. Там се развихрила снежна буря и един алпинист е в неизвестност, уточнява сайтът. По същото време в градчето Амфилохия 45-годишен мъж е бил убит от гръмотевица. У

раганен вятър е връхлетял района на Рио-Антирио (край град Патра в Пелопонес) и е скъсал въжетата на два ферибота. Цяла операция е била извършена от пристанищните власти в Рио, за да завържат отново корабите. Проблеми са възникнали и по магистралите между Патра и Коринт в южната част на страната, а също и в района на град Янина, Западна Гърция, където има и нанесени щети на земеделски насаждания в областта Етолоакарнания.

Пожарната е приела сигнали за изпомпване на вода от жилища в град Патра и в областта Ахаия на полуостров Пелопонес. Мълнии са предизвикали пожари в тази част. В района на Мецово, Западна Гърция, пък е паднала и градушка с големина три сантиметра, а по магистралата между Патра и Калаврита се е образувало свлачище. Средните температури в Северна Гърция се движат в диапазона от 18 до 26 градуса, уточняват метеоролозите.

Пожар бушува в южната част на областта Атика. Няма опасност огънят да засегне населени райони, съобщава гръцката агения АНА-МПА. Гасенето е затруднено, тъй като огънят е пламнал в трудно достъпна местност. Междувременно черногорските власти съобщиха, че поне 100 туристи са били принудени да се евакуират от крайбрежния район на Черна гора, застрашен от горски пожари, които се разпространяват из Балканите.

Разпалван от силния вятър и сухото време, пожарът на полуостров Луштица се разпространи близо до домовете и къмпинг зоната в понеделник. Властите съобщиха, че военноморският флот помага за евакуацията на района. По на север в Хърватия пожарникарите също се борят с редица пожари покрай адриатическия бряг. Няколко стотициНапишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************