Много мъже, самотни и гневни, чукат на вратата на Европа

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Много мъже, самотни и гневни, чукат на вратата на Европа


•  Множество от самотни и гневни мъже настъпват към Европа.Този въпрос се повдига от няколко дни след случая в Кьолн. Моментното негодувание от случилото се в новогодишната нощ там понамаля и дойде ред на изследователите да анализират статистическите данни и прецедентите.
•  Пригответе се! Загорялата Меркел иска тази година още 1 млн.!!!

Първите резултати от тези анализи са обезпокоителни. Има риск бъдещата Европа да бъде прекалено "мъжка" и поради това да пострада неизбежно от рязко покачване на престъпността. Тази опасност не произтича обезателно от вярата, изповядвана от бежанците, а от дисбаланса в половете.

73 процента от 1,2-те милиона кандидати за убежище в Европа според последните данни, публикувани неотдавна в сп. "Икономист", са мъже срещу 66 процента през 2012 година. Италия е начело на списъка по този показател с 90 процента кандидати за убежище мъже на нейна територия, пише Сара Гандолфини в "Кориере дела сера".

По принцип 80-90 процента от престъпленията - с леки вариации от една страна в друга - се извършват от млади мъже.

"Засега не сме запознати достатъчно добре с настоящата демографската ситуация, за да си направим изводи от събитията в Кьолн", казва Андреа ден Боер, преподавател по международна политика и международни връзки в университета в Йорк.

"Досега не е правено никакво специално изследване сред мигрантските групи от населението, но моите проучвания в Индия и в Китай (където политиката на едно дете предизвика ясен спад в раждаемостта на момичета) потвърждават, че дисбалансът между половете сред най-младото население води до по-голяма социална нестабилност, в която има и увеличаване на престъпността и насилието, по-специално на насилието над жените", каза Андреа ден Боер.

Изследването му показа също, че в по-продължителен период обществата с повече мъже, които остават маргинализирани - било поради това, че за тях е невъзможно да се оженят или да се съберат със семействата си, или защото са безработни - са по-нестабилни и броят на престъпленията в тях нараства, престъпните банди процъфтяват, увеличава се злоупотребата с наркотици. Рискът от негативни последици също нараства в общество, в което преминаването към семеен живот е забавено, както се случва с бежанците и мигрантите, дошли сами в Европа.

"Ергените са по-склонни да извършат криминални деяния в сравнение с женените мъже или с мъжете, които са сантиментално обвързани", потвърждава Ден Боер.

"Освен това младите мъже са склонни да се обединяват в групи и неизбежно поведението на една група може да бъде по-антисоциално от това на отделния индивид", допълва Ден Боер. Както го показаха и събитията от Кьолн.

Швеция прие в периода септември 2014 г. - септември 2015 г. по трима кандидати за убежище на всеки 1000 жители. Този процент я превърна образно казано в най-гостоприемната страна. 17 процента от тези кандидати за убежище са прекалено млади мъже, между 14 и 17 години (за сравнение в Германия този процент е само 6). Тези данни могат да променят трайно баланса на половете в скандинавската страна. Сега в Швеция има 106 тийнейджъри от мъжки пол на 100 жени. Ако всички молби за убежище бъдат уважени, това съотношение ще стане 116 на 100.

В миналото има наистина много примери на страни, които успяха да абсорбират голям брой мъже, без да страдат от социална нестабилност. Германия например през 70-те години на миналия век прие над 2,6 милиона чужди работници, в голямата част мъже. Но те останаха там няколко години, за да се върнат после в родните си места, като същевременно допринесоха за растежа на германската икономика.

"Ключът е да се направи така, че мигрантите да извършат преход, да станат пълноправни участници в социалния и икономическия живот на страната, в която живеят", казва Ден Боер.

По-голямата част от мигрантите в Европа обаче все още се опитват да получат политическо убежище или пък не попадат в официалните статистики на кандидатите за убежище. Германия например твърди, че е приела един милион мигранти миналата година, но досега е регистрирала само около 400 000 молби за убежище.
Въз основа на данните на Евростат за кандидатите за убежище, в Италия има най-голям процент мъже кандидати за убежище в сравнение с останалите европейски страни.

"Към октомври 2015 г. 90 процента от 82 000-те кандидати бяха мъже, повечето млади мъже на възраст между 18 и 34 години", посочва Ден Боер. "Но Италия би трябвало да е в състояние да абсорбира новопристигналите и да смекчи последиците от тези числа", допълва експертът. Като цяло новопристигащите в Италия не би трябвало да нарушат баланса на половете както в Швеция, където броят на бежанците, изразен в проценти, е много по-висок в сравнение в цялото население.

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************