Света в очакване на нови кибер атаки!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Света в очакване на нови кибер атаки!


•  Нова фаза в на Третата световна война!
•  Тръмп събра съвета за национална сигурност в очакване на нова още по зловеща атака!
•  Батальони програмисти от цял свят в "бойна готовност"!


Компютърният вирус WannaCry е засегнал над 200 хил. компютъра по цял свят, като експертите смятат, че това е едва началото и ще последват нови атаки. Атаката, която криптира всички данни на компютрите с операционна система Windows доведе до обезценяване на виртуалната валута биткойн и до момента е нанесла значителни материални щети по цял свят.

С появата на интернета кибератаките придобиват нови измерения, защото заразяването с вирус става далеч по-лесно от преди, когато подобни зловредни софтуери са се разпространявали чрез физически носители.Подобни технологични атаки далеч не са нови за човечеството.

За първа хакерска атака, макар и в доста по-ранен и опростен вид, се смята случка през 1903 г. по време на представянето на безжичната телеграфна връзка. Тогава магьосникът и изобретател Невил Маскелин прекъсва презентацията, като започва да изпраща обидни съобщения с морзов код благодарение на новата система. Кои са най-мащабните хакерски атаки в историята? Робърт Тапан Морис

1. Атаката с червея на Робърт Тапан Морис от 1988 г. Робърт Морис е създателят на първия „червей”, разпространяван по интернет. Той е все още студенти в университета Корнел, когато създава червея с обяснението, че с негова помощ ще изследва „необятността на киберпространството”. Проблемите започват когато неговият софтуер се свързва с вирус, който намира онлайн и започва да се разпространява много по-бързо от очакваното, инфектирайки над 6000 компютъра. Нанесените щети възлизат между 10 и 100 млн. долара за поправка на машините. Атаката с червея на Робърт Морис се смята за вдъхновител на широкоразпространените в днешно време DdoS атаки.

2. Атаката на MafiaBoy от 2000 г. 15-годишният Майкъл Калце, познат по-добре с хакерския си псевдоним MafiaBoy атакува със зловреден DdoS софтуер уебсайтовете на някои от най-големите фирми през 2000 г. Сред атакуваните са Amazon, CNN, eBay и Yahoo!, като атаките водят до щети на стойност 1,2 млрд. долара. Хакерът бързо е заловен, но тъй като е непълнолетен получава едва 8 месеца под домашен арест и ограничение на достъпа му до интернет. В момента Калце е търсен компютърен специалист и е написал книга за случилото се през 2000 г.

3. Атаката срещу Google Китай от 2009 г. Китайският Google беше ударен от безпрецедентна хакерска атака през 2009 г., когато хакери успяха да влязат в корпоративната система на компанията. Според софтуерния гигант целта на хакерите е била да се доберат до личните данни и имейли на редица китайски активисти за човешки права, като всички очи се насочват към китайското правителство, подозирано за атаката. Google навлиза на пазара в Китай през 2006 г., но хакерската атака от 2009 г. и непосилната цензура, налагана от китайското правителството водят до оттеглянето на компанията от страната през март 2010 г.

4. Тийнейджъри атакуват НАСА и Американският отдел по отбрана Годината е 1999, а Джонатан Джеймс (тогава само на 15 години) успява да проникне в системата на Американският отдел по отбрана и да инсталира „задна вратичка” за сървърите им. По този начин той успява да прихване стотици имейли от различни държавни организации, включително и такива, които съдържат пароли за множество военни системи и компютри. Благодарение на открадната информация, Джеймс успява да открадне софтуер на НАСА, което струва на космическата агенция 41 хил. долара, тъй като системите им спират да работят за 3 седмици. Джеймс е арестуван, но получава лека присъда заради годините си. През 2008 г. се самоубива заради обвинения, че искал да открадне информация за кредитни карти.

5. Да хакнеш телефонните линии, за да спечелиш… „Порше” През 1995 г. Кевин Поулсън атакува телефонните линии в Лос Анджелис, за да може да спечели автомобил. Местното радио LA KIIS FM обявява, че ще подари „Порше” на своя 102 слушател, който се обади. Поулсън гарантира победата си, като блокира всички обаждания, освен своето и… печели автомобила. По-късно Поулсън е арестуван и осъден на 5 години затвор. В момента работи като старши редактор за Wired News.

6. Атаката срещу Сиентоложката църква от 2008 г. През януари 2008 г. тийнейджър от Ню Джърси и група от хакери атакуват уебсайта на Сиентоложката църква, като той е свален от интернет за няколко дни. Групата по-късно получава името „Анонимните”. Дмитри Гузнер получава две години пробация и е трябвало да заплати глоба от 37 500 долара.

7. Кибератаката „Соларен изгрев” от 1998 г. През 1998 г. в Съединените щати повече от 500 държавни и лични компютърни системи са атакувани от хакери, които крадат личната информация на потребителите. Всички засегнати компютри работят с операционната система „Слънчев Соларис”, откъдето идва и името на хакерската атака. Американското правителство възлага на ФБР да разнищи случая, като всички предполагат, че атаката е дошла от Ирак. За голяма изненада на правителството, атаката е извършена от трима тийнейджъри от Калифорния, които са задържани. Те обяснили, че искали да покажат на американското правителство колко е лесно с колективен труд да бъде засегната голяма част от компютърната инфраструктура на страната.

8. Вирусът „Мелиса” от 1999 г. „Мелиса” е изключително прост, но ефективен вирус и когато е създаден през 1999 г. води до финансови поражения на стойност 80 млн. долара. Вирусът заразява документи с форматите на Microsoft Word и автоматично се разпраща през Microsoft Outlook на първите 50 контакта в имейл списъка. Създателят му е Дейвид Смит, който получава 20 месеца затвор. Единственото хубаво на „Мелиса” е, че води до огромно търсене на антивирусни програми.

9. Атаката срещу интернета в САЩ (2002 г.) Кибератаката от 2002 г. е толкова мащабна, че интернетът в Съединените щати почти се срива. Вирусът е насочен към най-големите сървъри в страната. Самата атака продължава около час, но въпреки това е една от най-притеснителните в историята, защото показва мащабите на съвременните кибератаки. Федералните власти в страната описват атаката като една от най-големите и най-сложни в историята. Интернет сървърите били многократно атакувани в рамките на този час. Ако това беше продължило по-дълго, интернет връзката в Щатите просто щеше да изчезне.

10. Хакерската атака на t Gonzales от 2009 г. Хакерът от Маями t Gonzales е отговорен за най-голямата атака в Съединените щати, когато успява да открадне милиони данни за кредитни карти от над 250 институции. Той успява да проникне в системите на най-големите кредитни компании. Делото срещу него все още продължава.

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************