Възмездие! Съюзът на съдиите в България се разпада

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Възмездие! Съюзът на съдиите в България се разпада


Защитаващият интересите на олигархичното задкулисие в правосъдието Съюз на съдиите в България е изправен пред най-голямото си изпитание от създаването си преди две десетилетия.

Оказа се, че компрометираната и политизирана организация се разпада. Години наред ССБ се опитваше да монополизира правото да изразява позиции от името на цялата съдийска гилдия, а поръчковите “медии”-бухалки на подсъдими олигарси години наред твърдяха, че в организацията членуват над половината от българските съдии, които са над 2200. Фактите обаче са далеч по-различни и изключително неблагоприятни за върхушката на ССБ, която от самото си създаване обслужва интересите на олигарси и техните политически марионетки, като се започне от “Бащата на криминалната приватизация” Иван Костов, мине се през олигархичния кръг “Агнешките главички” и се стигне до подсъдимите ментори на задкулисието в последните години - Иво Прокопиев и Огнян Донев.

Преди две седмици изтече последният срок, в който съдиите, прокурорите и следователите, инспекторите от ИВСС, както и членовете на кадровия орган на съдебната власт, бяха задължени да декларират участието си в съсловни организации, неправителствени фондации, съюзи по интереси, както и в тайни общества, напр. Масонски ложи. Срещу тази поправка в Закона за съдебната власт, при гласуването й в парламента преди три месеца, се обявиха ССБ и мрежата от НПО-та и политически ГМО-та на олигархията.

Към днешна дата става ясна и причината – в Съюза на съдиите в България далеч не членуват над половината от българските съдии или около 1100 души, а в пъти по-малко. Мнозина действащи съдии отказали да декларират членство в ССБ заради негативния имидж, с който организацията се сдоби с подривните си дейности срещу правосъдието и съдебната система. ССБ окончателно се компрометира, след като се оказа, че години наред изкуствено е завишаван членският му състав. В списъка с членове, който в момента е недостъпен, са били включвани и съдии, които от години са били в пенсия, както и такива магистрати, които не са заплащали членския си внос, но върхушката на компрометираната организация ги е “декларирала” пред спонсорите си като действителни членове. Разкритията за членския състав на ССБ компрометират организацията не само в съдебната система, но и пред донорите й, които едва сега разбират, че са “спонсорирали” със стотици хиляди евро, долари и левове “мъртви души”.

Темата с разпада на ССБ се очаква да бъде ключова по време на предстоящото след месец Общо събрание в Пловдив. Опасенията на политизираната върхушка е, че и този път на събранието няма да присъстват повече от 70-80 действащи съдии, което може да го превърне и в нелегитимно. И докато нелицеприятната истина за ССБ да продължава да бъде тема “табу” за поръчковите “медии”-бухалки на олигархията, компрометираната организация се е заела с прокарването на поредната поръчка на кукловодите си за кадрово овладяване на ръководните постове в правосъдната система. Днес върхушката на ССБ се готви да манипулира събрание на малка част от съдиите от Софийския градски съд, на което да бъде излъчен, а всъщност “натресен”, и.д. административен ръководител на мястото на абдикиралия от поста си Калоян Топалов. С този си акт ССБ, на практика, “минира” старта на новия Висш съдебен съвет, който започва дейността си следващата седмица. Компрометираната организация ще се опита да лансира на съдийската колегия свое протеже, което да позволи контролът на олигархичния кръг “Капитал” над ключовите съдебни решения в СГС да бъде запазен.

И докато за пореден път ССБ се занимава със задкулисно кадруване по върховете на Темида, върхушката на организацията не пропусна да атакува и лидера на БСП Корнелия Нинова. ССБ недоволства от Нинова заради позицията й на политик, който е дълбоко възмутен от съдийското решение, с което шведския хулиган, ритнал в главата камериерката в курорта “Слънчев бряг”, се размина само с глоба.

Позицията на върхушката на политизираната организация се оказва взета от неговия Управителен съвет, в който влизат съдии, известни със снизходителните си решения към престъпници. Действията на ССБ по казуса с шведския хулиган и унизената българска камериерка напомнят на позициите, с които друга финансирана от чужди донори организация атакува българската държава – Българският хелзинкски комитет. Аналогиите далеч не са случайни, защото така както БХК води антибългарска пропаганда и политика в обществения живот, същата роля, но в правосъдието, има ССБ.

- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************