Нов запис за Борисов в стил ... Ало Ваньо ... вземи там едни 50 милиона!!!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Нов запис за Борисов в стил ... Ало Ваньо ... вземи там едни 50 милиона!!!


•  Подкупи, рекет, отвличания, продажба на оръжие на терористи ... това е управлението на Борисов!!!
•  Запис на телефонен разговор между банкера Цветан Василев и жена, за която се твърди, че е представител на турска корпорация, хвърля тежки обвинения за корупция към премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Записът беше разпространен от сайта "Афера". Сайтът твърди, че е получил записа от човек, подписал се като "Георги Възмездев", заедно с бележка, в която се твърди, че е направен от турските тайни служби.

Дали това е така или е изпратен от разговарящите в него, едва ли има начин да се потвърди. Записът е придружен от сканирани копия на писма, разменени между турската компания Yozturk и Фонда за гарантиране на влоговете.

Какво предлагат турците?

От приложените в "Афера" писма остава впечатлението, че на 13 май 2015 г. Юсуф Йозтюрк, който е председател на борда на директорите на компанията „Йозтюрк Холдинг“, е поискал да придобие банка "Виктория". За да стане това обаче е необходима една междинна стъпка и турците предлагат да я направят.

"Виктория" е собственост на КТБ, а КТБ е във фалит. Неин най-голям кредитор се явява Фондът за гарантиране на вземанията, който е налял 1,5 милиарда евро в КТБ и никой не може да придобие банка "Виктория", без да удовлетвори Фонда за гарантиране на вземанията.

Затова турците предлагат да изкупят правото да събират кредитите към КТБ, които иначе Фондът за гарантиране на вземанията трябва да събира. В писмата не се споменава за цена, която турците са имали намерение да платят, но те са уверили българските власти, че имат банкова гаранция от името на 50 водещи световни банки, което гарантирало сериозните им намерения.

Ако това се случи, турците имат възможност да направят 2 неща - като своеобразна колекторска фирма да съберат повече вземания, отколкото сумата, която плащат на Фонда и да си разчистят пътя към придобиването на банка "Виктория".

Фондът отговаря на предложението на 12 юни 2015 г. с писмо, в което се казва, че тъй като КТБ е обявена в несъстоятелност, лицензът й не може да възстановен, нито пък може да възобнови банковата си дейност. В същото време пък банка "Виктория" е действаща и придобиването й може да бъде извършено чрез закупуване на акции от нейния капитал, които са собственост на КТБ.

Това е предисторията на записа, който изглежда се е състоял непосредствено след размяната на писмата. Тежките обвинения, които следват нататък са отправени изключително от женския глас, са който се твърди, че е на представител на турската фирма. Цветан Василев говори обрано и очевидно се пази от силни твърдения.

50 милиона рушвет

В записа въпросният женски глас твърди, че висши държавници са поискали за сделката комисиона от 50 милиона долара. Жената, която разговаря с Цветан Василев, заявява, че на среща с турците освен "заместник президентът и премиерът" ще присъства и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Излиза с българската част са съобщили на Анкара, че няма Омански фонд, че това 30% са направили проучване, са били твои (на Василев - б.р). Намерил си някакъв човек и си го представил за Омански фонд. Зад фонда седиш ти с 30-те процента", преразказва жената, на което Василев отговаря: "Ще се въздържа от коментар за това какво са заявили".

От разказа на жената става ясно, че от българска страна ще присъстват в "събота" на среща "с фактите". "Ще видим какво ще донесат и какво ще сложат на масата. Те искали среща. Юсуф вика: Днес от сутринта два пъти ми звъняха, вчера ми звъняха, вика. Аз стоя зад думата си, вика. И знаеш ли какво викал Бойко? Вика: тоя или има много пари и иска да инвестира, или е луд да застане зад такъв човек", разказва още жената.

По думите й нещата, които разказва, е научила пряко от Юсуф Йозтюрк, с когото пътувала в една кола. Той й казал, че "всичко са правили за пари". "Представи си какво нещо е. Изнудвали са човека за пари", разказва тя.

В отговор Василев заявява, че не се учудва от "организацията", но нямал намерение да дава пари. "Пари в момента няма да им дам. Ако искат да правят дийл (сделка от английски, бел. ред.), от който да се решават нещата позитивно и за държавата, и за тях, можем да разговаряме. Иначе аз нямам намерение на никой да давам тия пари. Нито на единия, нито на втория, нито на третия. Нито са ми направили нещо. Ощетили са ме, ограбили са ме всичките", продължава Василев.

В отговор жената заявява:


"Виж колко са нагли, Цветане, колко са нагли да предложат сума, разбираш ли? На каква основа? Това коментирахме тази вечер. Заради какво, какво си направил? Всеки човек по принцип е виновен, нали, за тях? Това коментирахме, това казват, нали, защото все пак изхождаме от мисълта, че трябва да имат и подкрепа от Анкара, за да направян нещо такова", казва още тя.

Василев обяснява, че фактът, че "те му предлагат да купи същите активи на половин цена", говорело, че "тях не ги интересува интересът на държавата, че тях ги интересува само личният им интерес и моето унищожаване".

"Какво излиза? Че те, при това положение, нали, Yozturk си дава офертата, че иска, не могат нищо да направят и в този вариант си викат: Поне да изкараме 50 млн. от комисион, нали? Така ли е? Така излиза", казва жената, при което Василев отговаря, че "те са изкарали повече пари, тези момчета".

"А пък това, че някой твърдял, че няма Оман, да очакват осъдителна присъда, защото оманците ще ги осъдят. И то ще ги осъдят за много повече пари", обяснява той.

В хода на разговора той задава и въпроса кой ще присъства на разговорите с турската компания, при което отговорът на жената е: "Държавата България. Ще дойде заместник -президентът, министър-председателят - кой от двамата, и Цацаров ще идва и още един човек. Искат пълна охрана на хотела, може и Бойко да дойде, нищо се не знае. Той навсякъде си пъха носа, нали знаеш... Ако тия пари не ги е казал той, заплю ме... сто на сто... да ти кажа. Сто на сто".

Цацаров в Турция

Малко след размяната на писмата главният прокурор Сотир Цацаров наистина отиде в Турция и се срещна с турския премиер Реджеп Таийп Ердоган. Визитата му бе на 18 септември 2015 г. Снимката бе изпратена до медиите от ВКП. В официалното съобшение се казваше, че обсъжданите теми са ситуацията в двете страни и мерките за справяне с бежанския поток.

Визитата породи много остри коментари по темата дали с нея България не легитимира режима на Ердоган и въпроси какво е истинската й причина.

Заводът за стъкло

Извън темата за Турция, женският глас в записа повдига и темата защо властта толкова иска да върне Цветан Василев в България. Според жената целта е да го принудят с всички средства да прехвърли завода за стъкло (явно този в Парачин), а ако не го направи да го убият.

- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************