Почти един милион каталунци демонстрират в Барселона в подкрепа на независимостта

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Почти един милион каталунци демонстрират в Барселона в подкрепа на независимостта


•  Каталунците се смятат поробени от 300 години!
•  Мадрид фактически призна референдума!
•  Испания няма да изпрати бомбардировачи и танкове срещу "отцепниците", както фашистите в Украйна (с одобрението на Меркел)!
•  Стотици хиляди каталунски "сепаратисти" участват тази вечер в проява в подкрепя на откъсването на автономната област от Испания, три седмици преди насрочения референдум за независимост, който Мадрид обяви за незаконен.

Обвити във флагове с цветовете на Каталуния – червено, жълто и синьо, и с транспарант с надпис „Сбогом, Испания!”, демонстрантите преминаха през центъра на Барселона в последния масов протест преди допитването.

„Ако има голяма мобилизация, в Мадрид не могат да направят нищо”, каза Жорди Катаюд – 21-годишен студент по икономика за предстоящия плебисцит на 1 октомври.

„Хората в Каталуния ще направят независимостта възможна, ако сме много, не могат да ни спрат”, каза Жорди.

Около 700 000 души се включиха в подписката за участие в демонстрацията, която беше пореден епизод в нарастващото напрежение между богатата северозападна област и централното правителство в Мадрид.

Протестът съвпадна с Деня на Каталуния – Диада, който бележи падането на Барселона във Войната за испанското наследство през 1714 и загубата на институции и свободи в региона.

От 2012 този ден се използва от сепаратистите за натиск за създаване на независима държава.

„Остават 20 дни и мобилизацията, която породи този процес, остава непокътната”, казва каталунският лидер Карлес Пучдемон.

Демонстрантите ще образуват голяма буква „Х” в центъра на Барселона, за да представят знака, с който каталунците ще отбележат на бюлетините желанието си за независимост.

Ако привържениците на независимостта са мнозинство на референдума, регионалното правителство обеща да обяви независимост до 48 часа и да започне изграждането на отделна държава.

Проучване на каталунския център за изследване на общественото мнение през юли показа, че 41,1% са за независимост, а 49,9% са против. Около 70 на сто от анкетираните искат да се проведе референдум, за да се реши въпросът веднъж завинаги.

Въпросът за независимостта противопоставя селските райони, които са „за” независимостта, на урбанизираните градски центрове като Барселона, които предпочитат да останат в състава на Испания.

Каталуния, която е голяма колкото Белгия и има 7,5 млн. население, свой език и обичаи, вече се ползва от значителни права в образованието и здравеопазването.

Автономната област заема площ от 32 114 кв.км. От тях около 12,2 % са имигранти от други страни. Граничи с испанските автономни области Арагон и Валенсия, както и с Франция и Андора на север.

Каталуния се състои от 4 провинции: Барселона, Херона, Лерида и Тарагона.

Областта е първа по общ БВП и трета по БВП на човек от населението в Испания след Мадрид и Навара и е един от най-високо индустриализираните райони в страната и Европа. /АФП

Мадрид / Испания- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************