Как Германия (ЕС) смачка гордите Елини!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Как Германия (ЕС) смачка гордите Елини!


Един милиард и триста милиона долара е спечелила през изминалата година Германия за сметка на разоряването на Гърция, купувайки гръцки държавни облигации и давайки на Атина кредити.

Поредният транш на „солидарност“ в размер на 7,7 милиарда евро Гърция получи миналата седмица от постоянно действащия фонд за финансова стабилизация за страните от Еврозоната. И това, оказва се, е добър бизнес. Въпросът е за кого.

Както съобщи Deutsche Welle, кредитът за Атина чрез държавната банка KfW е донесъл на Берлин лихви от 393 милиона евро. Печалбите, които Германия е получила от 2015 година в рамките на програмата на Европейската централна банка при покупката на гръцки облигации, възлизат на 952 милиона евро.

Би било хубаво да вярваме, че не само европейските заемодатели получават печалба, спасявайки Гърция от дефолт, но статистиката е упорито нещо.

Станалата член на Европейския съюз през 1981 година Гърция пострада най-много от световната финансова криза, принесена в Европа откъм океана през 2007 година. Аграрната по своята същност страна, чиято икономика бе с единия крак в областта на туризма, се оказа беззащитна. Това я накара да се обърне към Брюксел за финансова подкрепа, тъй като кризата навреди най-вече на гръцките банки, притежаващи основната част от гръцките държавни облигации. След това американската агенция Standard & Poor’s свали рейтинга на държавните облигации на Гърция до най-ниски нива, което веднага вдигна процентите, при които европейските банки се съгласяваха да купуват тези облигации. А по-нататък курсът на еврото започна да пада и последва крах на пазара на ценни книжа в целия свят.

Не е наша задача да съдим кой е виновен повече – Гърция с нейната някогашна висока степен на социална защита на гражданите или алчността на банкерите от ЕС, но през март 2012 година страната получи 72,8 милиарда евро от общо одобрените 107,3 милиарда. После още 34,5 милиарда евро, после още 34 милиарда…  В средата на 2015 година гръцкият дълг достигна сумата от 312,7 милиарда евро – сега към него трябва да добавим последните 7,7 милиарда.

Остава само да видим как тези милиарди послужиха за финансовото възраждане на Елада. До влизането на Гърция в ЕС нейният брутен вътрешен продукт нарастваше с, примерно, 5 процента годишно. През първата половина на 90-те – вече само с 1,6 процента. До присъединяването на страната към Европейския съюз промишлените стоки в Гърция се увеличаваха ежегодно с 10,6 процента, селскостопанската продукция – с 3,5 на сто. След встъпването на страната в Евросъюза аграрният сектор на нейната икономика намаля два пъти …

Днес Гърция отстъпва по всички показатели на своите европейски партньори. Тя бе смазана от американския, френския, германския, италианския и швейцарския капитал. Крупната промишленост вече е в ръцете на чужденците. Бизнесът обаче, си е бизнес и може чудесно да работи в условията на унищожаване на националната икономика. А ако националният суверенитет се превръща във фикция, това няма абсолютно никакво значение за „единна Европа“.

Както отбелязва BBC, за първото тримесечие на текущата година БВП на Гърция е паднал с още 0,1 процента. Страната не се вдига на крака, както ѝ обеща Брюксел преди пет години, а лети към самото дъно на рецесията. Новият заем от 7,7 милиарда евро ще спре ли това сгромолясване? 6,9 милиарда от тях ще отидат за плащания по взетите вече кредити, 800 милиона – за дълговете към частни кредитори. Колко ще остане за Гърция?

 Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************