Китай започва глобални икономически промени

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Китай започва глобални икономически промени


Началото на промяната. Китай започва да търгува петрол в юани. Отваря нова енергийна борса

Най-големият вносител на петрол в света – Китай, финализира подготовката за старта на Шанхайската търговска борса за фючърси на нефт, деноминирани в юани, предадоха агенциите. Нефтените фючърси, деноминирани в юани на борсата, ще започнат още тази година, съобщи говорител на Шанхайската енергийна борса INE (International Energy Exchange). Борсовата търговия с нефт и деривати за нефт сега се провежда на търговската борса в Ню Йорк, Лондонската петролна борса и Дубайската стокова борса. Всички 3 борси принадлежат към една група – група CME. През 2005 г. Иран реши да създаде петролна борса, но Съветът за сигурност на ООН внезапно наложи санкции срещу Иран и забрани на всички други страни да купуват петрол от Иран.

В съответствие на цялата си национална философия и поведение, китайците се готвят отдавна за такава сериозна стъпка. Те вече са организирали търговия със златни фючърси, номинирани в RMB (ренминби юани, китайската национална валута) – от април 2016 г. в Шанхай и от юли 2017 г. в Хонг Конг, а сега и търговията с петролни фючърси, номинирани в RMB. Компанията, продаваща петрол или други стоки за юани по дългосрочен договор, ще може да купува фючърси на злато едновременно със сключването на договора за сумата, която ще спечели от продажбата на петрол (или стоки). Това значи, че юанът е обезпечен със злато. Досега имаше само една страна, която по този начин можеше да защити търговските приходи от валутните колебания – САЩ. Но Китай ще има предимство, в Ню Йорк и Лондон е невъзможно да се купи физическо злато, само фючърси за злато, което обикновено не е същото. Същевременно, на Шанхайската фондова борса ще можете да купите физическо злато.

За да стане това възможно и за да организира ликвиден пазар на физическо злато, през последните години Китай купи злато в огромни количества, фактически той изкупуваше цялото налично свободно злато на пазара и сега разполага най-малко с 20 000 (двадесет хиляди) метрични тона злато. Въпреки, че подобно число се оспорва от мнозина наблюдатели, факт е, че златният резерв на КНР е най-големият в света. За сравнение, декларираните резерви на САЩ са 8000 тона, на Германия – 3000 тона, а на Русия – малко под 2000 тона. Пазарът на петрола в юани би променил съществено световната търговия. Износителите на нефт (газ) ще могат да прехвърлят/деноминират своите златни и чуждестранни валутни резерви в юани. Иран вече го направи. Много е вероятно, това да сторят и Русия, Венецуела, Катар, Ангола.


- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************