Как ни заробват банките

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Как ни заробват банките


•  Технология на законния банков грабеж
•  Тази информация я няма в книгата за Винету, Борисов?

Или как банките от инфраструктурни организации на икономиката се превърнаха в паразит, заробващ хора и държави

Дай на човек пистолет и той ще обере банка.

Дай му банка и той ще обере целия свят.

Сигурен съм, че мнозина вече се възмущават на заглавието. Този ни разказва някакви врели-некипели, теории на конспирацията. Да видим дали е така.

Преди няколко дни участвах в някакво предаване с виден български банкер. Той започна да обяснява как работи банкова система с частични резерви и как банките вършат една много полезна функция, като акумулират парите от населението и ги канализират, където това е най-ефективно. Всички, които сте учили икономика, сте я чували тази басня. Само че банковата система въобще не работи така. Или поне отдавна не работи така. Допреди няколко десетилетия действително е било така, но тогава имаше златен стандарт. По-възрастните помнят какво пишеше на банкнотите на времето - "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката". Сега вече пише само - "За подправка виновните се наказват според закона".

Правителствата и банките мразят конкуренцията

След разпада на Бретън Уудс* през 1971 г. нещата се промениха коренно. Банките нямат никакви ограничения да създават пари от нищото. И не говорим само за централната банка, която по закон има тези права. Говорим за търговските банки. Именно те са тези, които създават огромната маса нови "пари".

Ще ви дам пример. Отивате в банка и искате кредит от 1 милион лева. Банката разглежда вашата молба, преценява обезпечението, което предоставяте, и накрая ви дава кредита. Ура! Вие си мислите, че банката ви дава част от парите, които други хора са спестили и депозирали в банката? Нищо подобно! Банката всъщност току-що е създала 1 милион лева от въздуха. Как става това? Много просто - банката ви открива сметка и в нея записва, че имате депозит от 1 милион лева. С акта на записване на този "депозит" банката току-що е създала 1 милион лева плюс лихвите, които й дължите в бъдеще.

Неотдавна някакъв журналист беше написал как сме забогатели, защото депозитите на фирмите и населението се били увеличили и стигнали 70 милиарда лева! Драги,

не сме забогатели, а потенциално сме обеднели,

защото ще имаме да връщаме на банките тези пари плюс доста солени лихви. Тези нови милиарди не са спестени или спечелени. Те са нововъзникнали кредити, които ще трябва да връщаме. И не, не ми обяснявайте, че без кредит икономиката не може. Зависи какъв е кредитът. Ако взимате производителен кредит - за нещо, което ще произвежда принадена стойност в бъдеще, вероятно сте прави, след като проектът се реализира и ако е успешен. Останалите, особено потребителските кредити, са финансов хероин, който банките ни пробутват, като изсмукват целия ни труд и спестявания.

Смятате ли, че е случайно, че

нито един банкер не беше вкаран в затвора


за кризата през 2008 г. в САЩ? Напротив, спасиха ги и им дадоха огромни бонуси. Задавате ли си въпроса как последните няколко десетилетия изведнъж финансовата система се превърна в най-важното нещо? Всички са вперили погледи във финансовите пазари. Всичко се мери в проценти, пари, покачване. Някак си бързо забравихме колко хора загубиха жилищата, бизнеса и работата си. Виновни се оказаха пострадалите.

Огледайте се. Най-скъпите и луксозни сгради са на банките. Мислите, че е случайно? Мислите, че те са много умни и способни? Нищо подобно. Те просто имат монополното право да създават пари (кредит) от нищото. Това е причината за богатството и властта им.

Правителствата са дали неслучайно тази привилегия на банките да правят пари от нищото. Причините са няколко.

Симбиозата между политици и банкери е силно порочна и вредна,

но тя дава власт над останалите хора и на двете групи. Без банките политиците не биха могли да финансират всичките си приумици, но и не биха могли да ни КОНТРОЛИРАТ. Защото в съвременния свят контролът не се осъществява със сила, а чрез парите.

Който има пари, контролира всичко - политика, медии, ако щете дори и това, което мислим. Само не ми казвайте, че мислите напълно самостоятелно и никой не може да повлияе на мнението ви. Наистина? И как си формирахте мнението по даден въпрос? Гледате ли телевизия? Четете ли вестници? А книги? И си мислите, че сам формирате мнението си? Я си помислете пак.

Но да се върнем на банките, парите и контрола. В съвременния глобализиран свят истинският контрол не се осъществява със сила, а с финансова принуда, която се реализира с помощта на декретните пари. За тези, които се чудят що е това "декретни пари" - това са шарените хартийки в джобовете ви, които ви внушават и вие си въобразявате, че са пари.

По-начетените ще се сетят за експеримента с местните пари в градчето Вьоргл** в Австрия през 1932 г., вдъхновен от трудовете на Силвио Газел. Независимо от грандиозния му успех централната банка го забранява. Защо?

Защото заплашва установения ред на грабеж

Да не мислите, че е случайна изненадващата промяна на европейските комисари да поканят всички страни от ЕС, които не ползват еврото, да се включат в еврозоната? Просто комисарите са ужасно изплашени за властта си и бързат да вкарат всички във финансовия концлагер, наречен евро, от който измъкване няма. Сигурно ще кажете, че пак преувеличавам. Дали?

Погледнете съседната нам Гърция. Когато преди две години там се проведе референдум, помните ли какво се случи? Ципрас изведнъж се отметна след натиска от Германия. Тогава финансовият министър на Германия заяви, че "изборите не променят нищо и че европейските договори не могат да бъдат изменяни с демократични избори".

Знам, че мнозина злорадстват на това, което им се случва на гърците. Но да погледнем техния негативен пример. Отпуснаха им стотици милиарди кредити, срещу които те закупиха германски подводници и друго въоръжение. Похарчиха огромни пари за инфраструктура. Сигурно голяма част от парите са попаднали в джобовете на политиците.

Сега е дошло време за плащане и започна големият грабеж. Принуждават ги да си продадат пристанища, летища, банки и какво ли още не. Ще кажете, че парите трябва да се връщат. Така е, но нали видяхме как банките създават пари от нищото. Ето така

големите държави грабят малките с помощта на финансовата система

Дават ви фиктивни пари на кредит, които после, ако не върнете, ви взимат всичко ценно. Това е технологията на узаконения банков грабеж. Не си мислете, че ни канят за добро в еврозоната.

Искам накрая да се замислите случайно ли едни от първите неща, които се приватизираха в България след промените, бяха банките? Дали случайно първите големи "инвестиции" пак бяха в създаването на чуждестранни банки? Защо ли почти няма банки българска собственост? Мислите, че чуждестранните банки внасят пари от чужбина, за да кредитират българската икономика? Наистина ли вярвате в Дядо Коледа?

Ако сте прочели внимателно написаното и сте размислили, ще разберете, че ние сме подложени на финансов геноцид, от който измъкване няма. Нещата последните години обаче се промениха. Животът винаги намира начин. Банките вече са ходещи мъртъвци, но още не го знаят. Решение вече има, но за него - следващия път.

P.S. До всички приятели и познати банкери - нищо лично нямам срещу вас. И вие сте жертва на системата, независимо че сте надзиратели във финансовия концлагер, и вие сте вътре и уязвими като всички нас, нищо че сте платени пребогато.

--------------------------

* Bretton Woods system е международна система за организация на валутните курсове и търговските разплащания, установена в резултат на провеждането на специална международна конференция през 1944 г. В нея участват 45 държави и нейната цел е организация на международните парични отношения по нов начин след Втората световна война. Обменните курсове на валутите трябвало да бъдат по-гъвкави от използвания дотогава златен стандарт и съотношението им трябвало периодично да се пригажда към стопанската производителност на съответните държави чрез ревалвация или девалвация.

** Кметът на градчето Вьоргл въвежда регионална валута за финансирането на инфраструктурни и строителни проекти на общината. Хората получавали ваучери за свършената от тях работа, които трябвало да бъдат похарчвани всеки месец. Така била стимулирана местната икономика. Идеята била изключително успешна, като помогнала да се ликвидира високата безработица и вдъхновила много други градове също да я приложат. През 1933 г. обаче Австрийската централна банка я забранява.


Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************