Как гейтовете захлупиха политиката

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Как гейтовете захлупиха политиката


Само за месец най-употребяваните думи редом с ГЕРБ станаха гейтове с трапезно-роднински обозначения: суджук, кум, кумец. Към тях сe прибавиха и три гръмовни скандала - „Радев“, „Добрев“ и „Тодоров“, които ги завъртяха в тежка спирала надолу.

За своите 11 години живот на политическата сцена в България ГЕРБ никога не е изглеждала толкова разфокусирана, разцентрирана и неадекватна в послания и в поведението си партия.

При това в разгара на третия си управленски мандат, когато би трябвало водачите ѝ да са натрупали достатъчно опит и мъдрост, а самата партия да излъчва стабилност и увереност в своите действия.

Какво се случи, че изведнъж лицата на партията изглеждат така нелепо, а самата партия – обект на толкова много атаки?
Само за месец най-употребяваните думи редом с ГЕРБ станаха гейтове с трапезно-роднински обозначения: суджук, кум, кумец. И само за седмица към тях сe прибавиха и три гръмовни скандала - „Радев“, „Добрев“ и „Тодоров“, които буквално ги извадиха от обувките и ги завъртяха в тежка спирала надолу.

Причините – консумация на власт, политическо самозабравяне, високомерие.
Реакциите - отсъствие на реална преценка на ситуацията, липса на политически сетива , усещането за властта като нещо вечно, което им принадлежи.
Поведението - всичко това накуп, съчетано с арогантност или неадекватност.


ГЕРБ просто не разбра какво им се случи? И като че ли не предусещат какво се задава? Въпреки усилията на Борисов.
Почна се с тежкото противопоставяне на президента, без да се отчете високата степен на обществено доверие, което има той и ниската степен на обществен престиж на говорителите срещу него.
Наблюдатели и анализатори предупредиха – ГЕРБ ще загуби от битка с Радев.
Не чуха. Сега се е отворила война...

После дойдоха воплите “Суджук даваме, но Делян - не, защото не знаем кой ще е следващият“. Беше трагикомично, ако не бе толкова жалко. Пак не се видяха отстрани как изглеждат. Пак има казаха – правите грешка с Делян и с ината да не приемете оставката му. И пак не чуха.

Накрая съвсем се оплетоха за Антон Тодоров. От няколко дни обикалят тв студиата и говорят нелепици.
Загубили нормата за добро и лошо, за заплаха и шега, за цензура и цветист език.  Загубили усещането, че обществото има очи и уши и вече е създало свое отношение към скандалите и към лицата, които ги раждат.

И това отношение е на гняв, разочарование, дори подигравки...

Прав е Антон Тодоров в писмото си, в което посочи мотивите за оставката си, че атаката към него "повлича след себе си авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство". Тодоров просто повлече ГЕРБ...

На фона на тези обществени настроения представителите на ГЕРБ в своите публични изяви изглеждат като от друга планета.

За да не съм голословна, вижте как водещи фигури от управляващата партия оценяват поведението на Антон Тодоров и заплахите му в ефир към водещия на „Здравей България“.

Димитър Главчев, председател на парламента: „Поведението на Тодоров е шега. Това бе предупреждение за евентуална заплаха, но не от страна на Антон Тодоров. Тя би дошла от другаде, но не и от ГЕРБ.“

Цецка Цачева, министър на правосъдието: „Антон Тодоров е по-цветист в изказа си. Човешко е да бъдеш по-цветист в изказа си. Той го умее много добре“.

Менда Стоянова, председател на комисията по бюджет и финанси: „Той малко не си мери езика“.

Владислав Горанов, финансов министър: „Антон Тодоров борави много прецизно с езика. Понякога го прави по много страховит начин. Проблемът е, че понякога зад лошата форма има добро съдържание. За съжаление и формата и съдържанието бяха лоши.“

Томислав Дончев, вицепремиер: „Г-н Тодоров е цветен, с остър език, политически некоректен – това го казвам с известна симпатия, защото понякога си мисля, че политическата коректност ще ни убие”.

Виждате ли как нямат смелост да кажат – Антон Тодоров тежко сбърка, това в едно демократично общество не е позволено, такова поведение в нашата партия и в българската политика не може да се толерира. И щяха да бъдат разбрани. И щяха да имат подкрепата на обществото. И нямаше да бъдат атакувани всички вкупом.

Не! Те се гънат. Снишават, мишкуват. Под имената им стоят титлите на тежките постове, които заемат, а с лицата си стоят неубедително, неадекватно, дори жалко.

Български политици! Европейци!
Защо?
Защото нямат смелост? Защото нямат съвест? Защото са служители на партийната повеля, а не на обществената?
Защо?


Същото беше и за Делян Добрев.
И това са политици уж с тежест, с имидж, от които зависят съдбините на държавата и на всеки един от нас. След като по този учебникарски казус не могат да покажат адекватна реакция, как да очакваме от тях верни решия по държавните дела?

Защото нямат собствено лице.

Защото се страхуват!
Защото не признаха грешката още със слагането на Тодоров в листите, после с издигането му за председател на комисията по досиетата...
Днес някои анализатори казват „Тодоров е употребен и изхвърлен“ - да, защото сам е приел тази роля, но цената я плаща ГЕРБ! Той стана нарицателно за цензура, заплаха и омраза, но това се връща като бумеранг върху ГЕРБ!

Затова ГЕРБ сега изглеждат като в отбрана.
Демонстрирайки пълно политическо късогледство.

Вместо да потушат скандала още в мига на пламването му, те го оставиха да се разгори, кефиха се на цветистите му пламъци, ръкопляскаха на страховите му огнени езици, самозалъгваха се, че те ще подпалят чергата на противника и не усетиха как пламъците плъзнаха под краката им.

Сега са в тежък обяснителен режим - в което и студио да седнат депутатите от ГЕРБ, първо за Тодоров и за Шайка ги питат.

За Добрев. За роднините...

Гейтовете захлупиха политиката.

Още един феномен за ГЕРБ.

Това ще влезе в учебниците.

Затова един урок на Макиавели.

За опасностите, породени от победата. Ситуацията, в която се намира ГЕРБ.

"Проблемите ви не свършват, когато покорите върха, дори напротив – умножават се. Ще трябва да мислите не само за собствените си гнили инстинкти и за тези на хората си, но и за всички евентуални ходове на конкуренти и врагове. Ще се наложи да водите война на два фронта – веднъж срещу онези, които искат да ви премахнат с помощта на истински оръжия или фигуративни такива; втори път – срещу собствените си най-лоши импулси".

Е, време е ГЕРБ да послушат добрите си импулси.

Ако са им останали.

(Б.А. Един ден след написването на този анализ столичният кмет Йорданка Фандъкова, която е и зам.-председател на ГЕРБ, бе единственият представител на управляващите, който зае адекватна позиция. Коментирайки казуса "Антон Тодоров", тя заяви в тв ефира: "Когато има дори съмнение за нередност, трябва да се поема отговорност. Г-н Тодоров ще поеме своята".

Два часа по-късно със 153 гласа "за" парламентът прие оставката на Антон Тодоров като депутат от ГЕРБ. )- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************