Дали обезлюдяването на Европа ще се спре от мюсюлманските мигранти?

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Дали обезлюдяването на Европа ще се спре от мюсюлманските мигранти?


Балканите са заплашени от ново нахлуване на бежанци и незаконни мигранти от Турция – и този път не само по суша, но и по море.

Запоследните дни, съответните служби на Румъния и България отчитат значително увеличаване на броя на мигрантите, които се опитват да преминат Черно море и да достигнат до границите на Европейския съюз в България и Румъния. Има преориентация на миграционните потоци от Средиземно море към Черно море.
...
Докато в Букурещ и София се ограничава само до твърди изявления. Президента на Румъния, Клаус Йоханис предупреди, че опитите да се влезе в страната по море "ще бъдат спряни", а българския министър на отбраната Красимир Каракачанов обеща, че страната му "няма да позволи навлизането на нови нелегални имигранти в Европа."
...
Както в Румъния, така и в България, се смята, че и двете държави не са крайната цел на мигрантите, които идват от Турция по море. "Все още не изглеждаме привлекателна крайна дестинация", отбелязва румънското издание на Active News.
...
Проблемът обаче не става по-опростен, тъй като неговият произход далеч надхвърля Югоизточна Европа. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган многократно заяви пред Европейския съюз, че е готов да "вдигне бариерата" за три милиона нови потенциални бежанци, готови да се втурнат на Балканите. И тогава оградената с бодлива тел на границата с Турция, както и "сложната система от наблюдения" в Черно море, едва ли ще отклонят притока на мюсюлмани, забързани към Европа.
...
Също толкова неефективен и прибързано и е разработена от Европейската комисия още през 2015 "квотна система"за приемане на бежанци в държавите-членки на ЕС. Като цяло, от квотата на ЕС не работи. Красноречив пример: през последните две години, същата тази Румъния е била в състояние да получи от Брюксел намалени на квотата три пъти - от 6000 до 2000 души - независимо от факта, че тя е от югоизточната част на Европа и там е основения приток на бежанци в Австрия, Германия и други водещи държави ЕС.
...
На неспособността на ръководството на ЕС за решаване на проблема с бежанците и мигрантите се наслагва трудна демографска ситуация, в която се оказа европейски страни, особено в източната част на континента. Според изчисленията на експерти,в страните от Източна Европа в момента, повече от всякаде другаде са заплашени от т.нар обезлюдяване - катастрофалния спад на раждаемоста. Лондонския The Financial Times описва проблема като "най-голямата загуба на население в съвременната история." Според данни на ООН, през 2016 г. е имало приблизително 292 милиона души в Източна Европа, 18 милиона души (населението на Холандия!) по-малко, отколкото в началото на 1990. И този процес продължава.
....
Според експерти, до 2050 г. Румъния ще загуби 22% от сегашното си население. Раждаемостта в страната в сравнение с 1990 г. е намаляла почти два пъти. Намаляването на населението за България се очаква да бъде повече от 15%. В Хърватия само за 2015-2016 г. раждаемостта е намаляла с 20%, а до 2050 г. населението на тази бивша югославска република може да бъде намалено с 16%.
...
И всичко това се случва на фона на притока на мигранти от страните от мюсюлманския свят, който има противоположна демографска динамика. Не е изненадващо, че европейските правителства се опитват да намерят свои собствени решения на проблема, включително тези, които предизвикват нарастващо главоболие в Брюксел. По-специално, Полша пое по пътя на Унгария, въвеждане на "етническо паспорт" (Karta Polaka) за тези, които идват от бившите съветски републики, поне малко говорят полски, заявяват наличието на полски корени и "има представа за културата на страната." С "полски карта" нейните собственици могат веднага да започнат да учат и работят, и само една година след получаването на документа се кандидатства за разрешение за постоянно пребиваване, която е междинна стъпка в получаване на гражданство, страна член на ЕС.
...
От началото на 2008 г. Министерството на външните работи на Полша вече е издадена на повече от 200 хиляди на такива карти, включително 95,000 граждани на Беларус и 87 000 граждани на Украйна. Според наличната информация, в близко бъдеще ще бъде връчена Karta Polaka наповече от милион души.
...
Чрез тези действия, полските власти преследват не само политически, но и икономически цели. Според прогнозите на ООН, населението на Полша ще намалее през 2050 г. до шест милиона души - до 32 милиона в сравнение със сегашните 38 милиона.
...
Обаче, същността на процеса по обезлюдяването, които протича в Европа, не се променя .. Безпрецедентният наплив от бежанци и нелегални имигранти от Северна Африка и Близкия изток принуждава европейските правителства да разработват такива механизми, които да запазят своята национална идентичност, които са в открито в противоречие с ръководството на ЕС и либералните им ценности. При това, самия Европейски съюз е в състояние на ступор и не е в състояние да реагира адекватно на променящите се ситуации - било то културни, демографски проблеми, ръстът на терористична заплаха или провеждане на съгласувана и ефективна политика по ключови международни въпроси.
...
Ако тази тенденция продълживъвеждането на свои "етнически паспорти" чака всички страни-членки на Европейския съюз.

Анти Сорос

 

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************