Талибаните си искат Руснаците!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Талибаните си искат Руснаците!


•  Талибаните не искат лигавите "Рамбовци"!
•  Участието на бившия афганистански президент Хамид Карзай в заседанието на Валдайския клуб в Сочи, редом до Владимир Путин, говори за нова динамика в азиатската страна.

През изминалата седмица в руския град Сочи се проведе ежегодната среща на Международния дискусионен клуб „Валдай”. Наред с важните изводи на експертите и анализаторите във форума, както и с констатациите на руския президент Владимир Путин за хода на международните дела и глобалната сигурност, валдайската среща остана запомнена с още едно важно събитие. Бившият президент на Афганистан Хамид Карзай, който седна отдясно на президента Путин, на езика на дипломацията покани Москва да се намеси в урегулирането на вътрешноафганистанските конфликти.

59-годишният бивш афганистански лидер далеч не може да бъде отнесен към случайните хора в азиатската страна. Карзай оглавява Афганистан в продължение на 13 години – от инвазията на САЩ до 2014 г., когато се оттегли поради конституционно ограничение за броя на мандатите. Въпреки оттеглянето си от президентския пост, Карзай остава един от най-влиятелните афганистански лидери и до ден днешен е сред главите на може би най-влиятелния клан в племенните съюзи на пущуните – най-многобройният етнос в Афганистан.

За разлика от клана на Карзай, друга голяма част от пущуните са склонни на въоръжена съпротива срещу американската окупация на страната. По-голямата част от тях влизат в редиците на фундаменталисткото движение „Талибан”, което контролира важни пътища и обширни територии в Афганистан. За да закрепи позициите си в афганистанския хаос, американската стратегия в региона залага на подклаждане на вътрешноафганистанските противоречия, корумпиране на талибански полеви командири и, според Хамид Карзай, скрита подкрепа за засилващите влиянието си бойци на „Ислямска държава”. В интервю за RT от миналата седмица Карзай пряко обвини Вашингтон, че използва ИДИЛ като инструмент за дестабилизация на целия регион. „От две години насам всеки ден местни хора, местни старейшини, длъжностни лица, медии и други източници съобщават, че необозначени чуждестранни хеликоптери влизат и оказват подкрепа на екстремисти във всички части на страната”, заяви Карзай.

Според влиятелния афганистански лидер стратегията на САЩ цели страната му да бъде използвана като инструмент за дестабилизация на нейните съседи. От друга страна, продължаващата война между пущуните в правителството и пущуните талибани очевидно не се харесва на никого в двата лагера. За тях е напълно ясно, че докато САЩ са окупирали страната, не може да става дума за никаква суверенно пущунска власт. В тази сложна вътрешна и международна обстановка Хамид Карзай пристигна в Сочи и седна редом до руския президент Владимир Путин. От високата трибуна на Валдайския форум Карзай елегантно призова Русия да съдейства за вътрешноафганистанското политическо урегулиране и за изгонването на американците от страната.

Според Карзай военната инвазия на Вашингтон в Афганистан е провал, който е довел до засилване на тероризма и появата на „Ислямска държава”. Поради това афганистанският политик предлага САЩ да признаят своето поражение и да отпуснат военния захват над страната. „САЩ са длъжни да работят в Афганистан с нашите съседи и с великите световни държави – преди всичко с Китай, Русия и Индия”, обяви политикът в Сочи. Въпреки че не назовава пряко Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), думите на Хамид Карзай не оставят място за съмнение – гарантирането на сигурността в Афганистан трябва да минава през взаимодействие в рамките на ШОС, а не чрез диктат от Америка.

Встъплението на Карзай на форума „Валдай” говори за нова динамика в десетилетната криза в азиатската страна. Ще бъдем ли свидетели на по-голямо ангажиране на Москва с афганистанското урегулиране? Още преди няколко месеца, за пръв път след началото на американската окупация на Афганистан, Русия открито заговори за изтегляне на американските войски от страната. Тогава специалният пратеник на президента на Русия за Афганистан Замир Кабулов заяви, че САЩ трябва да изтеглят контингента си, тъй като са доказали, че не могат да сторят нищо ползотворно за мира. За Русия още от самото начало на интервенцията голямото притеснение е, че американците се опитват да се закрепят в центъра на Евразия. Контролът върху стратегическите транспортни коридори и производството на опиум в комбинация с уникалната възможност за дестабилизация на държавите в региона благодарение на културната и религиозна специфика на Афганистан, са най-важните геополитически ползи от контрола над страната.

Както за Русия, така и за Китай, присъствието на американците в Афганистан става все по-притеснително. И двата глобални играчи са загрижени от трайната нестабилност и закрепването на постоянни американски военни бази в региона. За Пекин тази тревога има и още един аспект – Поднебесната империя пристъпва към изграждане на модерни инфраструктурни коридори на север и юг от Афганистан в рамките на доктрината „Един пояс, един път”. Стабилността в региона е задължително условие, за да бъде гарантирана сигурността на превозите.

Започва ли началото на края на американската окупация на Афганистан и способни ли са Русия и Китай да обърнат баланса на силите в азиатската страна? Пътят към това, без съмнение, минава през примирие между пущуните в афганистанското правителство и тези в „Талибан”, както и през изтласкване на американските войски от региона. Молбата за помощ на Хамид Карзай към Владимир Путин може да ускори този процес и като начало ще принуди американците да признаят своето поражение.

- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************