Империята ("ШАЙКАТА") отвръща на удара!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Империята ("ШАЙКАТА") отвръща на удара!


•  Прилъстен и изоставен!
•  Антон Тодоров беше ползван като удобно мюре за ГЕРБ

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Кирил Добрев в интервю.

- Г-н Добрев, БСП ли скрои шапката на Делян Добрев, както твърдят от ГЕРБ? За какво ни говори този скандал освен за шуробаджанащината, която май е неизкоренима в България?

- Ако се върнем към Вашата терминология, ГЕРБ сами си кроят не шапка, а цял костюм, и то раиран. Не мога да се съглася с твърдението, че шуробаджанащината е неизкоренима. Ако приемем това, то тогава се примиряваме и с корупцията, защото те са пряко свързани. ГЕРБ се крепят на подобни местни феодални мрежи като тази в Хасково. Всяко осветяване на тези мрежи ни приближава по-бързо до края на тези порочни практики. Хората започват да събират смелост и да искат да говорят. Видяха, че БСП няма да спести нищо и в наше лице виждат ясна алтернатива на управлението.

- Преяде ли ГЕРБ с власт и какви ще са последиците? Мините започнаха да гърмят - "Суджукгейт", "Кумгейт"... И същевременно си припомнихме едно време, което бяхме позабравили - лавинообразната подкрепа с декларации на партийни организации и "трудови колективи" за несправедливо оклеветения другар...

- Последиците за ГЕРБ започнаха още при старта на управлението им преди години. Много бързо като че ли забравихме скандала с Искра Фидосова, хвана прах и тефтерчето на Филип Златанов, да припомням ли Калинка Илиева от ДФЗ или Георги Харизанов от "Напоителни системи"... Румяна Желева, Ирена Коцева - всичко потъна. При издънка веднага си мият ръцете с подаване на оставки и казват: "Ние сме чисти!". Така си замина Живко Мартинов, но оставката му от парламента прави ли тези тонове суджук да тежат по-малко или бизнесмените се чувстват по-малко рекетирани? Този подход вече не минава.

Друго нещо ми прави впечатление. За първи път се наблюдава, както сама казахте, "лавинообразна подкрепа" за човек от ГЕРБ. Такава подкрепа не получи дори Цецка Цачева на президентските избори. Явно Делян Добрев е скъп за партия ГЕРБ.

- Как виждате европредседателството ни на фона на тези скандали и протести на различни съсловия, браншове и групи в обществото?

- Имам чувството, че още отсега европредседателството се ползва като завеса, която управляващите искат да пуснат, за да скрият проблемите с фразата "Да не се изложим пред чужденците!". Тази шестмесечна завеса обаче няма да успее да прикрие наслагваните вече почти девет години проблеми при управлението на ГЕРБ. Казвам наслагвани, защото самите те вече повтарят управленските си програми и едни и същи приоритети.

- Защо държавата така грубо посяга на предприятия от военнопромишления комплекс? Дали иска да ги даде на когото трябва или пречат на някой друг, извън България, с производството си и износа на продукцията?

- И ние искаме отговори точно на тези въпроси, с една добавка - какво прави държавата, за да защити работниците в тези предприятия. БСП е единствената политическа сила, която отиде при протестиращите, и нейните депутати ги приеха и изслушаха техните опасения. Пак по наша инициатива в парламента се състоя изслушване на министъра на икономиката. Ще продължим да търсим отговорите заедно с Вас и работниците на тези предприятия.

- Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде разпореждане на структурите да започнат подготовката за местните избори през 2019-а? Но не е ли още много рано? Дали за тях ще се готвят, или за други, по-скорошни?

- Този въпрос е пряко свързан с казуса "Кумгейт". Победата на следващите парламентарни избори минава през победа на местните. Това е и причината да наблюдаваме такива роднинско-икономически сраствания по места. Структурите на ГЕРБ ги обединяват единствено властта и парите. Силата на ГЕРБ е, че чрез местната власт успяват ефективно да си осигурят и националната. Ранната подготовка за местните избори от страна на ГЕРБ е и комплимент за БСП, това издава страха на опонента ни.

- А БСП готви ли се за избори? На предишните местни избори загубихте всичките си крепости. Смятате ли, че можете да си ги върнете?

- Подготовката за местните избори започна още с приключването на парламентарните. За разлика от други периоди, в които БСП е била опозиция, този път вътршенопартийният живот не е спрял, напротив - има хъс, който е в резултат на победата от президентските избори и много добрите резултати на последните парламентарни. Определено смятам, че с цялата енергия в партията и с алтернативата, която опитваме да покажем, е възможно да си върнем крепостите, както Вие се изразихте.

- Има ли война между различни лобита в БСП? Георги Гергов каза, че колкото по-бързо си отиде Корнелия Нинова от лидерския пост, толкова по-добре. Трябваше ли БСП да влезе в коалиция с ГЕРБ?

- Винаги е имало. Невинаги обаче тя се е изнасяла пред публика. В БСП винаги е имало и ще има различни мнения, казвам Ви го като човек, който е бил в опозиция дълги години. Точно тези различни мнения и гласове са доказателство, че партията е жив организъм. Няма да спра да повтарям, че БСП е демократична партия, всеки може да има и да изказва различно мнение. Колкото до коалиция с ГЕРБ, нека го кажа така: на последните парламентарни избори за БСП гласуваха близо милион български граждани. Тези хора са застанали зад левицата с ясното съзнание и вяра, че БСП е единствената алтернатива срещу статуквото и управляващите до този момент. Те са ни гласували доверие и са ни дали възможност чрез своите гласове да бъдем голяма и конструктивна опозиция на ГЕРБ. Да искаш БСП да бъде партньор на същия този ГЕРБ, да му бъде патерица в управлението - това е недопустимо. БСП не е за продан. Ние можем да бъдем в коалиция само с народа си, и то заедно срещу ГЕРБ.

Относно лидерския въпрос - никога не съм приемал, че само един човек може да бъде проблем на БСП, както и нито един човек не може да бъде решение за БСП. Нека не забравяме, че след десет години, в които БСП не е печелила нито един избор, това се случи именно под ръководството на Корнелия Нинова.

- Как ще коментирате острото изказване на президента Румен Радев пред студентите в Софийския университет да не се примиряват с шайките, феодализма, корупцията, да изметат невежеството, както и призива му към Борисов да си озапти беквокалите? Щом ГЕРБ искат битка с мен, ще я получат, каза още той.

- Народът е казал: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш." ГЕРБ прекалиха и получиха съответната реакция. Президентът Радев прояви достатъчно търпение и бих казал дори смирение в името на държавността. Когато обаче не знаеш къде е границата, самият ти трябва да си готов да си носиш последствията. В тази връзка не разбирам изненадата на управляващите.

- Имаше ли договорка между партиите в Народното събрание за избора на парламентарната квота на ВСС? Ваши съпартийци подшушват по кулоарите, че лично Вие сте водили преговорите.

- Ако имаше преговори и ако аз ги водех, все си мисля, че БСП щеше да има поне толкова членове на ВСС, колкото ГЕРБ. Извън шегата: ние сме единствените, които предложиха по-голям брой кандидати и никой не отрече тяхната експертиза и почтеност. Факт е, че остана усещане за задкулисие, такова обаче няма. Съгласете се, че когато големите се разбират, "изгарят" малките и за тях не остава място, а както виждате, подобно нещо не се случи.

- ГЕРБ даде заден ход за номинацията на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата, след като пак стана скандал в публичното пространство? Как си обяснявате предлагането на неговата кандидатура? С липса на кадри или с някаква друга цел?

- Антон Тодоров беше ползван като удобно мюре за ГЕРБ. Гръмна скандалът с Хасково и за отвличане на вниманието веднага пуснаха мюрето. С голям интерес следях гастрола му из медиите и донякъде разбирам Цветан Цветанов защо искаше да се отърве набързо от него, като го предложат за шеф на Комисията по досиетата. Човек с поведението на Антон Тодоров е опасен за националната ни сигурност, неслучайно той обедини срещу кандидатурата си хора с различни възгледи и отляво, и отдясно. В крайна сметка не може да се повери длъжността "пазител на историко-политическата съвест" на човек, който пише книгата "Шайка", а след това става част от нея.


- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************