Как Русия защитава своя Далечен Изток в разгара на корейската криза

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Как Русия защитава своя Далечен Изток в разгара на корейската криза


На фона на растящото напрежение на корейския полуостров, системата за ПВО на Русия е приведена в повишена степен на бойна готовност, а редица медии съобщават, че към границата със Северна Корея се прехвърля техника. Ще участва ли Русия в корейския конфликт?

"Русия изключително внимателно следи случващото се в КНДР", заяви председателят на комисията по отбрана в Съвета на федерацията Виктор Озеров, като допълни, че според правителството територията на Русия не е цел за изстрелваните от севернокорейския съсед ракети.

"Но от друга страна техниката си е техника и нашите военни правят всичко зависещо от тях, за да не се допусне попадение на ракети на руска територия в случай на нестандартна ситуация", заяви представителят на горната палата в парламента.

За целта в Далечния Изток се провеждат допълнителни учения и се проверява готовността на личния състав за война около границите на Русия.

Какво се подразбира под "повишена" бойна готовност на ПВО

"Севернокорейската ракета може и "вятърът да я отнесе" към нас. За да не се случи подобно нещо, всички офицери от частите на ПВО в Далечния Изток са с прекратени отпуски и се намират в едноминутна достъпност до постовете си", каза за "Руски дневник" военният анализатор на вестник "Известия" Алексей Рам.

В региона допълнително са разгърнати комплекси С-400, специализирани включително и за унищожаване на балистични ракети на противника на разстояние до 400 км.

По думите на Рам преди това системите са се намирали в режим на дежурство, без разгръщане на пусковите установки – мониторинг на небето, проследяване на цели. Но в момента са в готовност по заповед мигновено да свалят ракета на противника, летяща по посока на Русия.

"Съответно са подготвени и доставени от складовете допълнителни боеприпаси за системите за противоракетната отбрана. Провежда се и активна проверка на всички системи и механизми на системите за ПВО", допълни анализаторът.

Слуховете за прехвърляне на техника към границата със Северна Корея

В края на април жителите на Далечния Изток на Русия започнаха да си препращат един на друг клипове, на които се вижда как хора, смятани за военни, прехвърлят тежка техника през Хабаровск за Приморието към границите на Северна Корея.

(Прехвърляне на техника)

"Ето, вие казвате, че всички новини от Корея са преувеличени. А между другото, за днешния великденски ден (16 април) това е вече трети ешелон с техника. Така че не всичко е толкова просто. Изглежда, че все пак на границата с Корея нещо се мъти", казва зад кадър авторът на клипа.

Но по думите на началника на пресслужбата на Източния военен окръг Александър Гордеев техниката е била превозвана за ученията, завършили на 29 април.

"Не мога да кажа конкретно за всяка композиция, но в момента техниката по принцип се премества по регионите във връзка с провеждането на планови контролни проверки на резултатите от зимния период на обучение", цитират приморските медии думите на говорителя на Министерството на отбраната.

Според него войските се изнасят на нови полигони и отработват бойни задачи в непозната местност. "Наскоро приключи подобна наша проверка в Забайкалския край. С голяма вероятност влакът е връщал техниката в пункта на нейното постоянно дислоциране", казва Гордеев.

Ще участва ли Русия във война

Експертите са на мнение, че използването на части и съединения според тяхното пряко предназначение е малко вероятно, но сега най-важното е да се провери бойната готовност на войските за всеки един сценарий по границите.

"Това се проверява по много начини – придвижване към местата за дислокация, разгръщане на комплексите, начало на масово проследяване на въздушните цели и предаване на данните към командните пунктове за вземане на решения. Това е традиционна военна рутинна дейност, която се провежда в цял свят по време на всички военни учения или военни действия в близост до държавни граници", каза за "Руски дневник" професорът от Академията за военни науки Вадим Козюлин.

При това експертът смята, че дори и на военните да им се наложи да свалят севернокорейска ракета, Москва няма да участва във война на корейския полуостров.

"Ние ще изпратим протестна нота, ще започне традиционната за подобни случаи рутинна политическа и дипломатическа дейност, но в голяма война няма да се намесваме", допълва професорът от Академията за военни науки.

Напишете вашите отзиви и мнения в нашата страница във Фейсбук ... @VestnikZora
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

***************************

***************************

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************