Каталония обяви независимост от Испания! Гледайте на живо по ЗОРА ТВ!

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Каталония обяви независимост от Испания! Гледайте на живо по ЗОРА ТВ!


•  Регионалният парламент на Каталония гласува обявяването на независимост от Испания.
•  Минути след като Каталония обяви независимост, испанският парламент гласува "за" влизането в сила на член 155 от Конституцията, с който се отнема автономията на областта.
•  Нов момент в историята на човечеството - Война на парламентите!

Предложението, внесено по-рано днес от партиите „Заедно За“ и „Кандидатура за народно единство“ (CUP), бе подкрепено с гласовете на 70 депутати. Десет се обявиха „против“, двама бяха въздържали се.

Опозицонните партии в каталонския парламент напуснаха пленарната зала преди гласуването на предложението за обявяване на независимост, съобщиха по-рано медиите, уточнява "Фокус". По-рано в петък в рамките на реч, продължила 45 минути, испанският министър-председател Мариано Рахой поиска от Сената остраняването от власт на регионалния лидер на Каталония Карлес Пучдемон в опит да бъде предотвратено отцепването на североизточния автономен регион. Обръщайки се към горната камара на испанския парламент, Рахой призова да бъде пристъпено към „освобождаване на лидера на каталонското правителство, неговият заместник и всички регионални министри“.

Малко по-късно партиите „Заедно За“ и „Кандидатура за народно единство“ (CUP) внесоха резолюция в регионалния парламент в Барселона, с която обявиха независимост от Испания. Това заяви говорител на управляващата коалиция в Каталония, след като Мадрид предприе мерки за суспендиране на автономните права на региона.

„Ние обявяваме Каталония за независима държава под формата на република", гласи началото на предложената резолюция, изготвена от партиите, притежаващи мнозинство в регионалния парламент. По-късно документът може би ще бъде гласуван, уточни говорите на „Заедно За“.
*****
Минути след като Каталония обяви независимост, испанският парламент гласува "за" влизането в сила на член 155 от Конституцията, с който се отнема автономията на областта. П

о-рано в петък испанският премиер Мариано Рахой обяви, че първото нещо, което ще направи при задействане на член 155, е да уволни каталонския лидер Карлес Пучдемон. Испанският сенат одобри прилагането на член 155 от конституцията спрямо Каталуния, пише El Pais.

Решението дойде само минути след гласуването на каталунския парламент, който обяви независимостта на провинцията от Мадрид. Този ход на Сената ще даде на Мадрид директна власт над автономния регион, а до шест месеца ще трябва да бъдат проведени нови избори в Каталуния. Сенатът гласува с 214 гласа „за“ и 47 „против“ за активирането на член 155-ти, предложено от испанския премиер Мариано Рахой.

Испанският премиер Мариано Рахой по-късно заяви, че обявяването на каталунска независимост е „доказателство“ за нуждата от активирането на член 155 от испанската конституция, предава Sky News . Той добави, че вотът на каталунския парламент за независимост е „нелегално“ действие. Рахой подчерта, че няма да позволи на „сепаратистите да ликвидират нашата конституция и върховенството на закона“.


- - -
Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" на ГРУПА - БЪЛГАРСКИ ПЕЧАТ!
Напиши своето мнение, коментар, качи снимка!

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************