Новините накратко

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Новините накратко


Какво се случи днес?

"Вицепремиерът Томислав Дончев обмисля съд за рекетьори на обществени поръчки", съобщава вестник "24 часа". Изданието пояснява, че това се отнася за фирми, които умишлено бавят обществени поръчки с фалшиви жалби. Предложението на Дончев ще бъде обсъдено с експерти и ако не противоречи на евродирективите, ще се предложи като промяна, допълва още 24 часа.

"За първи път от 3 г. новите пенсионери са по-малко", пише в заглавие на първата си страница вестник Сега. Всекидневникът коментира, че по-затегнатите условия за получаване на пенсия тази година се отразяват на системата. 50 394 българи са получили пенсия за първи път. Те са с почти 11 на сто по-малко спрямо средата на 2016 г., а в предишните няколко години имаше постоянно увеличение. През първата половина на 2017 г. спира и напливът от нови пенсионери от сектор "Сигурност". Към края на юни пенсиониралите се военни и полицаи са над пет пъти по-малко спрямо миналогодишния юни. Това показват данните на Националния осигурителен институт за новоотпуснатите пенсии за полугодието, допълва още всекидневникът.

"Поскъпват зеленчуци, месо и млечни продукти на едро". Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, пише вестник Труд. Например, цената на тиквичките е с 23% по-висока спрямо миналата седмица. Оранжерийните домати и краставиците са съответно с 10 и 6 на сто по-скъпи на едро. При каймата, колбасите и млечните продукти повишението е под и около процент, допълва още изданието.

"Камери следят креватчетата във всяка трета забавачка" , четем на страниците на вестник Монитор. Изданието уточнява, че всяка трета детска градина има камери в спалните помещения и в стаите за игри. Решението за изграждане на вътрешно видеонаблюдение е взето след съгласие от страна на педагогическите съвети и родителите. Това е казал заместник-кметът по култура образование и спорт Тодор Чобанов, цитиран от изданието.

* * * * *
Предстоящи събития днес

София.
От 11.00 часа, в институцията на омбудсмана на ул. "Георг Вашингтон" №22, Омбудсманът Мая Манолова свиква обсъждане на нормативни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за арендата в земеделието.

***
Сливен.
От 12.30 часа, в сградата на ОУ „Юрий Гагарин" - Сливен, министърът на образованието и науката ще отговора на журналистически въпроси след срещата си с колектива на училището. От 10.00 часа той ще посети ДГ "Зорница; От 10.45 часа - ОУ „Братя Миладинови".

***
Сливен.
От 14.30 до 16.30 часа, в зала „Галери" в х-л „Национал Палас" министърът на образованието Красимир Вълчев ще проведе среща-разговор с директори на детски градини и училища от област Сливен, с представители на синдикални организации и институции, участници в Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

***
Велинград.
От 12.00 часа, в голямата зала на Община Велинград, председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, заедно с министъра на околната среда и водите Нено Димов и директора на РИОСВ - Пазарджик Костадин Гешев ще се срещнат с граждани, синдикати, представители на браншови организации от сферата на туризма и неправителствени организации, за да обсъдят проекта за разработване на волфрамова мина „Грънчарица".

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт, ще бъде открита изложбата "Състояния" на габровските художници Анелия Бояджиева, Галина Христова, Евгени Недев, Ема Вертерова, Иван Христов - Грога, Максим Маринов, Мартин Каличков, Миню Бонев, Пепа Минчева, Цветан Колев.

***
София.
От 18.00 часа в Мраморната зала на Руския културно-информационен център ще бъде презентирана книгата на автобиографичната книга на Бисер Киров „Благодарствена песен".

***
Бобов дол.
От 10.30 часа, в сградата на РУ - Бобов дол, Заместник-министър Стефан Балабанов и директорът на ГДПБЗН ще почетат паметта на загиналите шестима полицаи при пожари в Мини Бобов дол.

***
Варна.
От 16.00 часа, в пространството пред Народната астрономическа обсерватория „Николай Коперник" в Морската градина на Варна, ще се проведе проектът „Павилион на знанието и младежката креативност".

***
Велинград.
В 9.45 часа, Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети община Велинград и ще се срещне с жители на село Кръстава. Той ще бъде придружаван от народния представител от 13 МИР Димитър Гечев и областния координатор на ПП ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов.

***
Видин.
От 14.00 часа, в Конферентния център на Областна администрация Видин, Областният управител Албена Георгиева ще открие работна среща във връзка с координиране на дейностите по прилагане на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

***
Добрич.
От 13.00 часа в огледална зала „Нели Божкова" ще бъде открит XXI Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори" - Добрич 2017.

***
Казанлък.
От 9.00 часа в Голямата зала на Дома на културата ще бъде открит 13-ят Световен конгрес по тракология „Древна Тракия: мит и реалност".

***
Казанлък.
От 10.00 часа в Библиотека „Искра" ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени творческите инициативи на библиотеката през месец септември.

***
Казанлък.
От 13.30 в Музея на розата ще се състои пресконференция по повод 13-я Световен конгрес по тракология „Древна Тракия: мит и реалност".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен че по непредпазливост е причинил смърт на едно лице и наранил други трима.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 2 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен в притежание на наркотични вещества в особено големи размери.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа, в кв. „Три чучура - юг" ще бъде открита новата боксова зала в града.

***
Смолян.
От 17.30 часа, на площад „Свобода", пред сградата на Областната дирекция на МВР, Служителите на ОДМВР ще излязат на протест с искане за повишаване на заплатите им с 20%.

- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************
Deep BLUE - Резервирай сега - 0888 369 884
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************