Шест лоши ежедневни навици, заради които ви се подува коремът и изглежда огромен

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Шест лоши ежедневни навици, заради които ви се подува коремът и изглежда огромен


Какво си причинявате сами без дори да подозирате, но и как да се справите с това

Смята се, че когато има подуване на корема, това не е отделна болест, а симптом на други, по-сериозни заболявания на храносмилателната система. Подуване на корема или метеоризъм може да засегне и много здрави хора! Доктор Оз предупреждава, че този дискомфорт е възможно да се появи и заради някои лоши навици, които имаме.
Доктор Оз съветва да се обърне внимание на причините за това неприятно усещане. Популярният лекар предлага и бързи начини как да се отървете от подуване на корема.

Кои са причините за подуване на корема?

1. Преяждане
Доктор Оз казва, че няма да му омръзне да повтаря нещо, което ние самите много добре знаем, но не изпълняваме. По-добре е да се яде по-често, но на малки порции, отколкото рядко, но обилно!

2. Твърде много мазни храни
Известно е, че мазнините се усвояват по-лесно от въглехидратите или протеините, докато стомаха е пълен. За да се предотврати подуване на корема, се ограничава и приема на мазни храни.

3. Бързи закуски
Човек, който с бързи темпове поглъща храна без дори да дъвчи добре, вероятно страда от подуване на корема след хранене. Решението е просто – не бързайте, наслаждавайте се на всяка хапка! Усещането за ситост се появява чак след 20 минути.

4. Поглъщане на въздух

Това се случва при бърз прием на храна. Не пийте газирани напитки и по възможност не дъвчете дъвки.

5. Много въглехидрати, фибри и нишесте
Бонбони, сладкиши, тестени изделия, картофи и бобови растения, зеленчуци и плодове на празен стомах – продукти, към които трябва да бъдем внимателни. Също така трябва да се въздържаме към заместителите на захарта, които са вредни не само заради това, че причиняват подуване на корема.

6. Непоносимост към лактоза

Млечните продукти са много полезни, но за съжаление те съдържат лактоза (млечна захар). Това е още една причина, поради която е добре да бъдат ограничени в дневния прием.

Как да се избегне подуване на корема – съветите на доктор Оз

1. Препоръчително е да се разхождате след хранене. Нещо повече, редовните физически упражнения биха могли да помогнат за намаляване натрупването на газ и подуване на корема.

2. Да не се яде и не пие твърде гореща или студена храна.

3. Намалете количеството на хранителни стимуланти като кафе, шоколад и чай.

4. Дайте предимство на билковите чайове, особено от лайка и мента.

5. За да се премахнат газовете от червата и стомаха, използвайте сорбенти.

6. Постарайте се да бъдете по-често в добро настроение! Смята се, че тревожността и стреса може да предизвикат експлозия в корема. Шегата настрана – колкото по-често се смеете, толкова по-стегнат ще бъде вашия корем.

Ако подуването на корема минава бързо, неговото появяване може да се припише само на някои лоши навици, от които трябва да се отървете. При по-тежки случаи, трябва да отидете на лекар.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************