Как да прочистите тялото си след празниците

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Как да прочистите тялото си след празниците


Празниците са онова време в годината, когато хапваме обилно, консумираме повече алкохолни и газирани напитки и се движим по-малко.

След всяка почивка е време да презаредим тялото си. Необходим ни е детоксикиращ режим, който да ни помогне бързо да се върнем във форма, съобщава az-jenata.bg.
Споделяме 7 стъпки, които да следвате.

Какво е добре да избягвате по време на детокс режима?

Откажете се за известно време от консумацията на алкохол, тютюнопушенето, млечни продукти (с изключение на натурално кисело мляко), захар, мед, изкуствени подсладители, кафе, тестени и макаронени изделия, сушени плодове.

Храни, които се препоръчва да консумирате са:
Пресни плодове и зеленчуци
Риба – печена, на пара, консервирана, ако е в собствен сос или растително масло
Крехко червено месо, пилешко (без кожата), като ограничете консумацията му до два пъти седмично
Боб, леща, нахут
Яйца
Зехтин
Сурови и безсолни ядки, като бадеми, орехи, макадамия и кашу
Семена като ленено и слънчогледово, сусам
Зелен чай и, разбира се, много вода

1. Започнете деня си с чаша топла вода с малко пресен лимонов сок. Това ще подобри храносмилането ви и ще помогне за детоксикацията на организма. Пийте тази напитка преди закуска, на празен стомах. След това може да си направите и чаша ароматен зелен чай.

2. Правете гимнастика
По време на детоксикиращия режим се опитайте всеки ден да правите по един час упражнения. Увеличете аеробните движения, посещавайте клас по йога, отидете на сауна, масаж.
Упражненията, сауната и масажът спомагат за повишаване на лимфния поток и циркулацията на кръвта. Чрез потта и лимфния дренаж тялото ни успява да се освободи от натрупаните токсини.

3. Тъй като храненето е от ключово значение за прочистването на организма, много е важно как ще изготвяте вашето седмично меню. Старайте се в него да преобладават свежите продукти в суров вид. Суровите храни съдържат повече хранителни вещества и ензими.

4. Детоксикирайте ума
Както тялото, така и умът се нуждае от прочистване. Всеки ден медитирайте по 15 минути. Дори и да не сте го правили преди, опитайте се. Седнете удобно, поставете ръцете си в долната част на корема и вдишвайте и издишвайте дълбоко.
Мислете за хубави неща, абстрахирайте се от странични шумове. Тази медитация може да е вашето начало на деня или да я правите след релаксиращия душ вечер.

5. Пийте много течности
Консумирането на правилните течности в достатъчно количество ще помогне на тялото ви да елиминира токсините. Целта на обилния прием на изворна вода, пресни плодови и зеленчукови сокове, чай, е да се стимулира движението на лимфата и прочистването на бъбреците.
Полезни билки за очистване на организма са корен от глухарче и коприва, невен, репей, червена детелина.

6. Четкайте тялото си
Правейки ежедневно тази бюти грижа, вие не само ще разкриете красотата на кожата си, но ще подобрите циркулацията на кръвта, а това ще спомогне за детоксикацията на тялото. С помощта на луфа или друг вид естествена четка или гъба за тяло, масажирайте нежно с леки кръгови движения.

След душ, върху мокра кожа или във ваната, без излишен натиск. Може да добавите и от вашите любими етерични масла.

7. Дъвчете бавно
И последната, но не по важност стъпка от детоксикиращия режим е сдъвкването на храната. Дъвчете всяка хапка по 10-12 пъти. Бавното и по-продължително сдъвкване подобрява храносмилането и създава усещане за ситост, което ще ви предпази от преяждане.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник ZORA NEWS

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************


***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************